Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

... w tym tygodniu dotarły takie tam małe "pokupki" ;) ;

20200729_185224.jpg 20200729_185358.jpg 20200729_185715.jpg

Ja człowiek starej daty chyba jestem :rolleyes: ... i pewnie dlatego wolę stare, ciężkie i urywające rękę ale sprawdzone rzeczy ...

... nie w głowie mi szukanie nowości i eksperymentów ... :)

... a co ciekawe, wyglądają rzeczywiście na nowe :whistling:

Jakbyś kiedyś wyganiał hc2508 to szepnij słówko, spróbuję się dogadać, o ile nadal byłaby nieużywana

• Like 1

... do pływania NIE , ale do wędkowania chyba jeszcze TAK

;) zapis "Nowy" mówi , że : do 15kw (20kM) i do 7,5m długości są zwolnione z obowiązku rejestracji ;)

To chyba zależy od tego ile zabierasz do domu ;)

Obowiązkowi rejestracji będzie podlegać:

1. jacht oraz jednostka pływająca używana do amatorskiego połowu ryb, o długości większej niż 7,5 m lub napędzie mechanicznym o mocy większej niż 15 kW;

2. jednostka pływająca używana do połowów rybackich;

3. jednostka pływająca uprawiająca żeglugę poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej – o ile nie posiada innej niż polska przynależności.

Źródło : biuletyn informacji publicznej

• Like 4

Długo wyczekiwana przesiadka z Kolibri KM280PP na łódkę ;) Wczoraj w końcu odebrałem łódkę Marlin 365. Zostało jeszcze zamontować kilka gratów, papiery i nad wodę! :) Jest mega!

Pilnuj łożysk w kołach przyczepki. Jeśli ten producent nie zmienił piast które montuje w swoich przyczepkach, to prz intensywnym używaniu raz w roku leciały. Faktem jest, że w solance moczyłem je swego czasu 96 dni ze 122 które miałem dostępne wtedy na ryby :)

Pilnuj łożysk w kołach przyczepki. Jeśli ten producent nie zmienił piast które montuje w swoich przyczepkach, to prz intensywnym używaniu raz w roku leciały. Faktem jest, że w solance moczyłem je swego czasu 96 dni ze 122 które miałem dostępne wtedy na ryby :)

Z tego co widzę to są marki Knott, a u Ciebie?

Jako że mocno potaniały pierwszy Dragon w kolekcji. Na sucho naprawdę fajny kij który mogę porównać do Avid'a a kilka ich miałem. W sobotę mam nadzieję zobaczę jak radzi sobie pod rybą.

To przyzwoite wędziska, machałem z tej serii na próbę dwukrotnie nad wodą, ale nie lubię korka i pełnych rękojeści. Swoją drogą troszkę się dziwię, że nie skontaktowałeś się z @Mekamilem, za te pieniądze pewnie zbudowałby Ci coś lepszego, strickte dostosowanego do Twoich potrzeb. Mamy z moją Panią, od Niego trzy wędziska na specjalne zamówienie (casty 1-4g, 4-10g i spinna 1-7g) i jedno (Pinnacle Vision 7-21g) po modernizacji, są klasą same dla siebie.