Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

To przyzwoite wędziska, machałem z tej serii na próbę dwukrotnie nad wodą, ale nie lubię korka i pełnych rękojeści. Swoją drogą troszkę się dziwię, że nie skontaktowałeś się z @Mekamilem, za te pieniądze pewnie zbudowałby Ci coś lepszego, strickte dostosowanego do Twoich potrzeb. Mamy z moją Panią, od Niego trzy wędziska na specjalne zamówienie (casty 1-4g, 4-10g i spinna 1-7g) i jedno (Pinnacle Vision 7-21g) po modernizacji, są klasą same dla siebie.

@Alexspin, teraz w każdym wątku będzię kombo pani+mekamil+ultris+siglon? Zlituj się, proszę.

• Like 8

Nie jest za mała pod kapelusz? 

Zastanwaiam się nad tą co Ty kupiłeś a Helikonem https://allegro.pl/oferta/moskitiera-helikon-olive-green-6898984760

@Alexspin, teraz w każdym wątku będzię kombo pani+mekamil+ultris+siglon? Zlituj się, proszę.

Nie podoba Ci się? Nie masz obowiązku czytania. Pozdrawiam.

Bez odbioru...  :angry:

Nie jest za mała pod kapelusz? 

Zastanwaiam się nad tą co Ty kupiłeś a Helikonem https://allegro.pl/oferta/moskitiera-helikon-olive-green-6898984760

Nie zastanawiałem się, używam baseballówki. :)

Edytowane przez Alexspin

Mam w sumie 5 patyków od Kamila. Mam też HM80 Ghost Buster'a (nr ser.102) Niestety dzielonego, a wolę pełne dolniki - prawie 30 lat przyzwyczajeń. Troszkę żałuję, że jednak nie Golden River, bo byłby bardziej pod moje obecne preferencje.

Alku, gdybys dał Kamilowi blank to pewnie by ukręcił taniej niż za gotowca.

Hvast, z pracy HMa pod rybą na pewno będziesz zadowolony.

Edytowane przez morrum
  • Like 1

Mordo zapomniałeś jeszcze o Tatuli, która jest najlepszym multiplikatorem w tym uniwersum.

PS. Nie hejtuję, ale ile razy można o tym czytać?

Edytowane przez Maciek.
  • Like 8

@Deuce, nie odbieraj nikomu prawa do nawet nudnych ( w Twojej ocenie) wypowiedzi. Jak już masz tego dość to ustaw dla niego "ignoruj" i będziesz miał spokój (ja tak zrobiłem w przypadku dwóch kolesi ;) ).

PS w sumie fajnie , że przynajmniej w przypadku Alka wiem ile ma lat, jak ma na imię i gdzie mieszka i jakiej jest płci ... to ułatwia dialog :P  :)

• Like 3

Ja nikomu niczego nie odbieram, uważam jednak, że wmawianie każdemu, w każdym możliwym miejscu, że kij na noname blanku od Kamila+ tatula (z odpowiednią szpulka oczywiście) to jedyna odpowiednia droga jest dość mocno niedorzeczne. Nawet w temacie pochwal się nowym sprzętem, gość pisze, puentując zakup jakiejś tam wędki, że jest zdziwiony, że nie skontaktował się z Kamilem, tylko kupił sobie wędkę marki dragon.

• Like 9

Ja nikomu niczego nie odbieram, uważam jednak, że wmawianie każdemu, w każdym możliwym miejscu, że kij na noname blanku od Kamila+ tatula (z odpowiednią szpulka oczywiście) to jedyna odpowiednia droga jest dość mocno niedorzeczne. Nawet w temacie pochwal się nowym sprzętem, gość pisze, puentując zakup jakiejś tam wędki, że jest zdziwiony, że nie skontaktował się z Kamilem, tylko kupił sobie wędkę marki dragon.

Mam jeden z kijków na no name wykonanych wykonany przez forumowego kolegę. I powiem, że gdyby nie to, że nie istnieją gotowce o takich parametrach, to niekoniecznie bym ten kij kategorycznie polecał. Może to specyfika kija, gdzie się nie oszuka tanim blankiem, ale mankamentów trochę to to ma.

Dokładnie, przynajmniej z 50 razy słyszałem już o biednym emerycie, kijach od Kamila, storm adventure, tatuli oraz o partnerce. Kolego wypowiadasz się niemal w każdym temacie, a doświadczenia, czy chociażby możliwości porównania Twoich sławetnych tatul do czegokolwiek innego brak.

Jeżeli [...]  wypowiada się w każdym wątku upierdliwie,to jeszcze wytrzymuje ,ale najgorsza jest [...] , która myśli, że wszystko wie i jej jest najlepsze.

Darek64, otrzymujesz pkt ostrzeżenia.

Regulamin jerkbait.pl:

1. Chcemy aby jerkbait.pl był miejscem kulturalnej wymiany poglądów – szanuj swoich rozmówców i traktuj ich tak, jakbyś chciał żeby Ciebie traktowano.
Edytowane przez Friko
  • Like 3

Dla rozluźnienia nowy nabytek: Dragon HM62-X B29-28-197 1.98m 14-28g w jednym kawałku Made in Skałek. Wędka zbudowana z myślą o twitchu na woblery typu Megabass Oneten i podobne minnowy.

W dziale spinning wstawiłem fotkę ugięcia.a8c37e2f5abd2d243061d8b97a3c377e.jpg

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez dante
  • Like 14

Nowy nabytek twitchingowy do brodzenia.

Opisana jako Regular i trochę się bałem, że będzie zbyt flex, ale jest idealna do nadawania pracy woblerom.

Stosunkowo delikatny, ustępliwy top z szybkim powrotem, wzmocnienie w 2/3 i silny dół, który da radę pstrągom 50cm bez problemu.

b321bbe6e9272.jpg

Wędka przetestowana w sumie 5 dni na Ropie - idealna wędka twitchingowa.

055f34117ee21.jpg

Edytowane przez BazyL
  • Like 15