Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem Ci Bartku, że pozytywnie się zaskoczyłem.

Myślałem że wędka wyjdzie na gotowo w okolicach 130g. Mam ją przedłużona pod rear gripem o 5cm do 203cm. Długość od środka stopki do końca 28cm. Waga wędki wyszła równo 120g a punkt równowagi z kołowrotkiem 220g wypada jakoś w środku foregripu.

Uważam że to nieźle jak na kawał mięśnia w tym solidzie???? Myślę, że bez drewnianego insertu można zejść na jakieś 115g na luzie z perfekcyjnym wyważeniem. Nie ma wrażenia że szczyt jest ciężki, jest raczej normalnie i manewrownie????

• Like 1

Dzięki Robercie

Zawsze lubiłem Pentaxa za inność i

to coś.... A jak kupiłem dwa lata temu to super szybkie Nikony i Canony jeszcze bardziej wydały się nie dla mnie. Jeszcze pozbieram do

convertera 1,4 HD i to na razie tyle co chciałem mieć. A że w nasze Mazowieckie z ryb słynie to może to satysfakcja z fajnego ujęcia zaczyna być ważniejsza[emoji3525]

Ps. Cisza jaka daje napęd focusa SDM . Autofocus nie najszybszy ale cichutki i precyzyjny. Polecam

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez jacekp29
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

....................................

Zawsze lubiłem Pentaxa za inność i

to coś.... A jak kupiłem dwa lata temu to super szybkie Nikony i Canony jeszcze bardziej wydały się nie dla mnie. Jeszcze pozbieram do

convertera 1,4 HD i to na razie tyle co chciałem mieć...................................

..żaden inny system nie może pochwalić się taka kompatybilnośća wsteczna ze szkłami jak Pentax - i choć już nie używam tego systemu od lat to jeśli miałbym wybrać jedyny aparat wszech czasów byłby to Pentax LX choć Pentaxowi K1000 tez się należy szacunek

Twoje nowe szkiełko super - pomyśl o solidnym statywie bo będzie ci potrzebny  ..tragarz tez by się przydał wiem co mowie miałem kiedyś 400mm/f4, ponad 7 kg ważył  :D

• Like 1

..żaden inny system nie może pochwalić się taka kompatybilnośća wsteczna ze szkłami jak Pentax - i choć już nie używam tego systemu od lat to jeśli miałbym wybrać jedyny aparat wszech czasów byłby to Pentax LX choć Pentaxowi K1000 tez się należy szacunek

Twoje nowe szkiełko super - pomyśl o solidnym statywie bo będzie ci potrzebny ..tragarz tez by się przydał wiem co mowie miałem kiedyś 400mm/f4, ponad 7 kg ważył :D

Nie jest źle, tu tylko 1.2 kg plus aparat[emoji106]

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

No to poszalałem....

Wymieniłem trzy z czterech moich dotychczasowych patyków.

DAM Microflex 1.9m 3-15g, który już jest na giełdzie będzie zastąpiony Abu Garcia Rocksweeper'em 2.03m 2-15g, Team Dragon Z-Series 2.28m 7-25g zostanie zastąpiony Westinem W4 Vertical Jigging 1.85m 14-28g a Dragon CXT SuperFast SF-X 2.13m 18-42 zostanie zastąpiony Westinem W4 Kayak 2.10m 20-60g.

Wszystkie wędki, które zastąpiłem wylądują tu na giełdzie o ile nie zabierze ich ktoś ze znajomych wędkarzy :)

W niedzielę testy - już się nie mogę doczekać :)