Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem o nas w sklepie. Po upuście nie widziałem takiej ceny w necie więc jest dobrze ...choć też nie za darmo ;)  :P  :D

Robercie, cenę się opuszcza, upuszcza się krew  ;)

Co prawda wchodzi ten "upust" do naszego języka w znaczeniu "rabatu" ale bardziej na zasadzie opisanej już przez Kopernika, iż "gorszy pieniądz wypiera lepszy"

https://rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=702:upust&catid=44&Itemid=208

• Like 4

Wrócił mój kijek (10lat)z kapitelnego remontu od Kolegi Mekamila.wsxystko wymienione.został tylko stary blank i cenny napis.a tak to było ,piaskowanie,szlifowanie ,hartowanie ,toczenie,frezowanie i jeszcze jakieś tajne operacje o których nie mam zielonego pojęcia.

Mam taki kij z bliźniaczym opisem

Wrócił mój kijek (10lat)z kapitelnego remontu od Kolegi Mekamila.wsxystko wymienione.został tylko stary blank i cenny napis.a tak to było ,piaskowanie,szlifowanie ,hartowanie ,toczenie,frezowanie i jeszcze jakieś tajne operacje o których nie mam zielonego pojęcia.

Mam taki kij z bliźniaczym opisem tylko u mnie jest NR 1

Edytowane przez Dawid@

Fajny zestawik.

Te ciężarki na pierwszej fotce w prawym górnym rogu to do metody jig-rig? Jaki kształt ciężarków bardziej Ci się sprawdza w tej metodzie - łezka czy pałeczka?

Crazy Flappery na drugiej fotce jakiego dokładnie są koloru?

Tak to Ciezarki Jikka Rig ale lowil bede Metoda Free Rig za ich pomoca dlatego same ciezarki a nie juz gotowe haki. Crazy flapper to kolor limitowany dla Barsch alarm o nazwie Golden Goby.

Gesendet von meinem H9436 mit Tapatalk

• Like 1

Zerknąłem na Youtube. Ciekawa metoda ten free-rig. Trzeba będzie spróbować, zwłaszcza z gumami Z-MAN. Po opadnięciu ciężarka na dno i zostawieniu go tam guma powinna powolutku unosić się nad dnem. Może się sprawdzić późną jesienią, gdy ryba będzie mniej aktywna.

• Like 1

Zerknąłem na Youtube. Ciekawa metoda ten free-rig. Trzeba będzie spróbować, zwłaszcza z gumami Z-MAN. Po opadnięciu ciężarka na dno i zostawieniu go tam guma powinna powolutku unosić się nad dnem. Może się sprawdzić późną jesienią, gdy ryba będzie mniej aktywna.

Taki tez jest plan, ale Zmany mam glownie do Ned Rig ale do free rig i caroliny tez [emoji846][emoji1303]

Gesendet von meinem H9436 mit Tapatalk

• Like 2

Bardzo staram się aby każdy element mojego zestawu był możliwie najlepszy, mocny a jednocześnie filigranowy i dopasowany idealnie...Dlatego nawet agrafki zamawiam niestandardowe, mniejsze z grubszego drutu...Jedyne czego mi brakowało to kółek z kwasówki bo wszystkie typu hyper strong i inne chinole rdzewieją i nie spełniają moich oczekiwań...W końcu doczekałem się bo Darek Lipka oprócz najlepszych na świecie agrafek zrobił też najlepsze kółka, mistrzostwo świata :)

post-50477-0-15084000-1604528472_thumb.jpg

• Like 10