MichałM Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Dzięki Thomas! Gdyby w kraju była możliwość zobaczyć na pewno bym się nim zainteresował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) Nowa pałka na rzeczne trocie ale kto wie,może i morskie wyłamka od STC,chyba Ok? COMPOSITE DEVELOPMENTS TAIAHA BLRTA2118MH Edytowane 20 Listopada 2020 przez salmon1977 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 No i se wędki krążą po świecie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) Jak to kumpel określił ‚została w rodzinie ‚ Dobrze wiedzieć ze z pod Twojej ręki Wykonanie i reszta Nawiasem te Blanki już nie produkowane,co to za przelotki ? Edytowane 20 Listopada 2020 przez salmon1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Fuji sic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Nowa pałka na rzeczne trocie ale kto wie,może i morskie wyłamka od STC,chyba Ok?COMPOSITE DEVELOPMENTS TAIAHA BLRTA2118MH ED6D6D08-FAF4-4876-B1FF-B395517B3CC7.jpeg 0535B0FB-A5EC-4069-AEEF-A00442D000E8.jpeg 89BAC30E-0598-4DFE-ADF4-D6E88C68E4DC.jpeg 7420A916-3D21-46BD-B436-6FDD98CA6127.jpeg 0FF7BA12-5394-475D-BD3C-03A8C0369A5B.jpeg F7C562AD-0145-4323-8430-20C5C91A2FBF.jpegFajny kolor omotki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Znajomo mi wygląda ta tajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Fajne, mięsiste kijki. Lubię taką szkołę ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 I doszło trochę gumek, zapas łownych kolorów na moje miejscówki jest[emoji476][emoji1320] Szkoda ze Dragona muszę „importować” tutaj sobie bo w sklepach niema a łowne skubane że klękajcie narody. Lekker vissen en het Nederland[emoji476]Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Racja IMG_20201113_190241.jpgMam i Ja mały zapas na następny sezon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Miałem takiego Stradica (bodajże 3000). Po roku używania, do bocznego troka, stanął mi i nie dało się przekręcić korbki nawet o 1 mm. Sprzedałem i następne Shimano kupiłem po kilkunastu latach (Rarenium). Jakoś niespecjalnie wierzę w mityczną niezawodność starych konstrukcji. Może się nie znam na rzeczy .To chyba chodzi o ten legendarny lekki start, o który pytają w kontekście daiwa vs Shimano. Albo vanquish vs Stella. Albo przełożenie 5.3 vs 5.8 vs 6.2 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Obie bestie pchają się do nowego patyka w rodzinie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Mam i Ja mały zapas na następny sezon 20201124_170329.jpg Tez juz dostalem przesylke od Darka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Tak jakoś wyszło 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 To trochę pasuje i nie pasuje do wątku?Guma a właściwie cały zestaw siedmiu kolorów, kupiona u nas na forum jest nowa (choć już łowiłem tymi gumami i bardzo je cenię)Natomiast dzisiaj ukręciłem sobie z nabytych elementów z opisaną wytrzymałością 30-40 kg, takie oto dozbrojki na wymiar ...taki mój nowy sprzęt 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Chętnie kupię z 5 takich dozbrojek, jeśli wejdą do seryjnej produkcji Mi brak narzędzi i talentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Produkcji nie przewiduję . To tylko taka dłubanina na własne potrzeby. Zwracam uwagę na umiejscowienie pierwszej kotwicy na samym łbie przynęty...to wynik doświadczenia między innymi z Rugii. Szczupłe lubią atakować "w oczy" . W popularnych, gotowych dozbrojkach, pierwsza kotwica byłaby ulokowana na wysokości ok. pierwszego, czarnego paska. W efekcie brania...guma pocięta i puste zacięcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Robert , jakie masz zdanie na temat mocowania kotwic. Bardziej mnie interesuje mocowanie od dołu. Wkrętka ,pin czy może jednak jednym hakiem kotwicy ?Oczywiście mam na myśli żywotność gumy przy zaliczonych braniach zębatego. Która opcja mniej zniszczy gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Pin. Prosty przy twardej, zwartej strukturze gumy. Podgięty na końcu (taki niby zadzior) przy gumie o strukturze miękkiej. Przy prowadzeniu gumy nad gęstymi zielskami, można kotwicę "unieść" przez wbicie jednym grotem w gumę, ale bardzo lekko.Kotwica głęboko wbita w gumę mocno ją rozrywa. Mniej niszczy jak zadzior jest spłaszczony lub go nie ma. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) (...)Natomiast dzisiaj ukręciłem sobie z nabytych elementów z opisaną wytrzymałością 30-40 kg, takie oto dozbrojki na wymiar ...taki mój nowy sprzęt BOB ! Kilka moich, laika uwag i pytań. Czy łączysz pierwszą z drugą kotwicą florocarbonem, dobrze widzę ? Jaka firma , jaki gruby, jakie zaciski. Ja raczej bym się nie odważył w tym miejscu go uzyć mimo ze nigdy nie miałem obcinki na przyponie z fluo(0.7mm) Nawet tych powyżej 110. Osobiście używam drut lub tytan 20, 25 kg. Piny: chyba Westina ? Też uzywam ale ostatnio robię sam - drut dentaurum dentystyczny 0,9mm. Nadto bez haczyka. W "spoistych" gumach np Westina wcale nie wypadają a mniej niszczą, gumę przy braniu. Przesunął bym też tylna kotwicę 1 cm do tyłu, ale chyba się czepiam, albowiem tak umiejscowiona mogla by wpływac, haczyc o ogon ?M.P.S.: Kolego @ Fonix moge Ci ukęcic parę sztuk po kosztach. Jesli interesi - priv Edit: widzę ze jak pisałem BOB już rozwial niektóre moje wątpliwości Edytowane 27 Listopada 2020 przez Marcin Rafalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) Marcin! Nigdy nie zastosowałbym FC w dozbrojce na szczupaka!!! To dragonowski Surflon 7x7 30 kg (tulejki dołączone do zestawu z metra 2,5) w szarym igelicie (dlatego może wyglądać jak FC ). Piny SG. Piny też robię sam, ale tutaj zastosowałem to co miałem na szybko (naszła mnie nagła wena twórcza ). Również potwierdzasz to co napisałem, że do zwartej gumy lepiej stosować pin prosty (ciesze się). Jeśli tylną kotwicę przesunąłbym jeszcze dalej do tyłu, to w sytuacji gdybym chciał wbić grot w gumę to musiałbym wbić w ogon a nie w końcówkę korpusu (wolę nie )PS i ja jestem laikiem, działającym często na intuicję Edytowane 27 Listopada 2020 przez BOB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Tak się zastanawiam czy nie lepsze zamiast tych tulejek i linek nie są lepsze krętliki potrójne - ja na nie przechodzę. Praktycznie niezniszczalne.Co do pinów to moim zdaniem lepiej zastosować własnoręcznie zrobione z grubego drutu 1,4-1,5 mm , bez żadnych zadziorów bo przy tej grubości i długości przez całą guma mniej ja kaleczą. Ja robię dłuższe i po wbiciu w gumę nadwyżkę w razie potrzeby odcinam. Zbrojenie z krętlików ma też taką niezaprzeczalna zaletę że nawet na łowisku szybko jesteśmy w stanie to zmontować i wyregulować długość, 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 To trochę pasuje i nie pasuje do wątku?Guma a właściwie cały zestaw siedmiu kolorów, kupiona u nas na forum jest nowa (choć już łowiłem tymi gumami i bardzo je cenię)Natomiast dzisiaj ukręciłem sobie z nabytych elementów z opisaną wytrzymałością 30-40 kg, takie oto dozbrojki na wymiar ...taki mój nowy sprzęt Wygląda spoko, na przyszły sezon, sam chcę porobić trochę takich bardziej pro dozbrojek. Miałbym tylko pytanie, czy gumy z samymi dozbrojkami, bez dodatkowego dociążenia nie wykładają się na boki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Guma lekko buja się korpusem na boki (super) ale nie ma szans aby obracała się wokół własnej osi (dla mnie niedopuszczalne).Z ciekawości zważyłem moja dozbrojkę...10gr To jak dziesięcio gramowa wkręta w brzuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Tak się zastanawiam czy nie lepsze zamiast tych tulejek i linek nie są lepsze krętliki potrójne - ja na nie przechodzę. Praktycznie niezniszczalne.Co do pinów to moim zdaniem lepiej zastosować własnoręcznie zrobione z grubego drutu 1,4-1,5 mm , bez żadnych zadziorów bo przy tej grubości i długości przez całą guma mniej ja kaleczą. Ja robię dłuższe i po wbiciu w gumę nadwyżkę w razie potrzeby odcinam. Zbrojenie z krętlików ma też taką niezaprzeczalna zaletę że nawet na łowisku szybko jesteśmy w stanie to zmontować i wyregulować długość,Niestety nie mam dłuższych "łańcuszków" krętlików i nie nazwałbym ich "praktycznie niezniszczalnymi". Uważam, że to często właśnie krętlik jest najbardziej nieprzewidywalnym elementem zestawu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi