Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Guma lekko buja się korpusem na boki (super) ale nie ma szans aby obracała się wokół własnej osi (dla mnie niedopuszczalne).

Z ciekawości zważyłem moja dozbrojkę...10gr ;) To jak dziesięcio gramowa wkręta w brzuchu :)

Dzięki, uspokoiłeś mnie :) Dodatkowo, zrobię a'la Godski czyli z potrójnymi krętlikami więc dociążenie będzie jeszcze trochę większe.

Niestety nie mam dłuższych "łańcuszków" krętlików i nie nazwałbym ich "praktycznie niezniszczalnymi". Uważam, że to często właśnie krętlik jest najbardziej nieprzewidywalnym elementem zestawu.

Wybacz ale tutaj się nie zgodzę. Porządny krętlik słusznej wielkości to teoretycznie 50-100 kg wytrzymałości, niech wytrzyma połowę tego a to wystarczy. Przy "tulejkowaniu" jest więcej elementów które mogą zawieść. Poza tym krętlika nic nie przegryzie.

Tak na sucho nie widzę wad rozwiązania które proponuję.

• Like 2

To trochę pasuje i nie pasuje do wątku?

Guma a właściwie cały zestaw siedmiu kolorów, kupiona u nas na forum jest nowa (choć już łowiłem tymi gumami i bardzo je cenię)

Natomiast dzisiaj ukręciłem sobie z nabytych elementów z opisaną wytrzymałością 30-40 kg, takie oto dozbrojki na wymiar ...taki mój nowy sprzęt ;)  :)

attachicon.gif IMG_20201127_182702a.jpg

SORRY chłopaki , ale jak widzę takie skomplikowane "ustrojstwa" , od razu kojarzy mi się osobiście TO z pracą hydraulika  ;)  :) 4d9d18a02b4ac859704212464258415a.jpg

• Like 6

Wygląda spoko, na przyszły sezon, sam chcę porobić trochę takich bardziej pro dozbrojek. Miałbym tylko pytanie, czy gumy z samymi dozbrojkami, bez dodatkowego dociążenia nie wykładają się na boki?

Łowię na dozbrojki od jakiś 3 lat, sam sobie „kulam”. Potrójne krętliki, kółka łącznikowe, wkręty, kotwice, dobre szczypce i troche czasu- to tyle. Nigdy nie widziałem żeby guma „kręciła” na tym systemie, co innego lusterkowanie(chyba dobrze ująłem bujanie na boki) bo z każdej praktycznie gumy idzie to wycisnąć. Nigdy tez nie miałem problemów z zakupem zwłaszcza krętlików potrójnych bo tutaj(Niderlandy)w każdym sklepie są dostępne, prędzej wkrętów brak.

Pozdrawiam.

Lekker vissen en het Nederland[emoji476]

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk47a99ccb020a4c4686953bf35d80b2c3.jpg

Edytowane przez Thomas-xXx
  • Like 5

Ostatni tydzien mialem dylemat.... zodias czy expride :)

Padlo na adrene model 267ml 4-12gr 8lb

Wedka made in china i to widac. Nadlewka lakieru na startowej przelotce ktory juz jest spękany i klika. Za tą kase oczekiwal bym duzo lepszej estetyki przy zbrojeniu. Dolnik jest obłędny... kijek lezy w dloni wysmienicie. Blank bardzo szybki, akcja bliska RF.

Troche dziwny dobor przelotek bo star na klh 25, troche duza jak na ta moc wedki. Jest jeszcze kwesta tego co pisza w internetach w sprawie tytanowych ramek w gornej czesci wędziska...wiec tytanowa jest tylko szczytowa.

Pomijajac babola na startowej przelotce kij jest zajefajny, blank naprawde zrobi robote :)

0ddd12f17df973e2930835731fe00082.jpg423810138adc2691d9819a35d2963e34.jpg91f00995fb839755a66e8562997188de.jpg

Macałem tą adrene...

Jak nie widzę nic szczególnego w seryjnych wędkach, ta suka nie chciała się do ręki oderwać.

Uchwyt w tym kiju bajka. Strasznie w wygodny. Świetny, sprężysty blank.

Bardzo udana wędka.

Ale.

Jedyne co lekko odtrąca to przelotki.

Za tą cenę to już tytanki mogli by dołożyć.

• Like 1

Miałem wpaść do Decatlonu tylko na chwilkę, aby odebrać zamówione Magnumy ... a skończyło się jak zwykle :rolleyes: :D

Jak poszedłem ostatnio do znajomego sklepu wędkarskiego po agrafki i fluorocarbon to zostawiłem 500 zł [emoji2357][emoji2369]

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

• Like 3

ABU ALC-BF7 jest już u mnie od jakiegoś czasu, ale chyba nareszcie dobrałem do niego właściwy kijek ... ABU Mass Beat do 9gr.

Fajnie wygląda ten duet. A jak jutro przestanie wiać to nad wodą sprawdzę czy się dogadują ;)

Może pogoda była nie idealna na test UL, ale przy okazji testu prototypu nowej gumy Maćka @Speku3 (zapowiada się super guma).

Duet ABU mnie nie zawiódł. Przy doość silnym , bocznym wietrze, oliwka 4,3gr poleciała na blisko 50 pokręceń korbą (nie chce mi się liczyć ile to jest , ale jest bardzo przyzwoicie ;)  :) ) Goła gumka na haczyku (w sumie 1,75gr) "leciała" aż ok 8m? :rolleyes:  :D Ta sama gumka uzbrojona w sumie 3,3gr leciała może do 20m?

Ten zestaw przyniesie sporo radochy B)  :D

post-52107-0-74759600-1607275924_thumb.jpg

...tak jak i guma Maćka :D  :clappinghands:

post-52107-0-55402200-1607276084_thumb.jpg

• Like 1

Z racji tego że moja luba też wędkuje dostała prezencik na mikolaja w postaci pierwszego casta[emoji1303]fdb745bb3f6128882e9aed3a575bcc9b.jpg

3021b0abf865a47b23b2f487203538a3.jpg

7182f106df77ab22e00454a3e26bfc95.jpg

Oby teraz coś ładnego się zabujało niewiaście[emoji2956]

Berkley Lighting Shock Green 662M 2,00m 10-30g

Abu Garcia Ambassadeur Blue Max Reel

Lekker vissen en het Nederland[emoji476]

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Thomas-xXx
  • Like 2