Ugly Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) No właśnie ! Co z tymi krętlikami ? Niech się Andrzej "wyspowiada" skąd (Ali ?) gdzie i jakie ? Edytowane 27 Listopada 2020 przez Marcin Rafalski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Guma lekko buja się korpusem na boki (super) ale nie ma szans aby obracała się wokół własnej osi (dla mnie niedopuszczalne).Z ciekawości zważyłem moja dozbrojkę...10gr To jak dziesięcio gramowa wkręta w brzuchu Dzięki, uspokoiłeś mnie Dodatkowo, zrobię a'la Godski czyli z potrójnymi krętlikami więc dociążenie będzie jeszcze trochę większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 No właśnie ! Co z tymi krętlikami ? Niech się Andrzej "wyspowiada" skąd (Ali ?) gdzie i jakie ?http://jerkbait.pl/topic/84835-platforma-aliexpress-sprzęt-z-chin/?p=2819994 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Niestety nie mam dłuższych "łańcuszków" krętlików i nie nazwałbym ich "praktycznie niezniszczalnymi". Uważam, że to często właśnie krętlik jest najbardziej nieprzewidywalnym elementem zestawu.Wybacz ale tutaj się nie zgodzę. Porządny krętlik słusznej wielkości to teoretycznie 50-100 kg wytrzymałości, niech wytrzyma połowę tego a to wystarczy. Przy "tulejkowaniu" jest więcej elementów które mogą zawieść. Poza tym krętlika nic nie przegryzie.Tak na sucho nie widzę wad rozwiązania które proponuję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 To trochę pasuje i nie pasuje do wątku?Guma a właściwie cały zestaw siedmiu kolorów, kupiona u nas na forum jest nowa (choć już łowiłem tymi gumami i bardzo je cenię)Natomiast dzisiaj ukręciłem sobie z nabytych elementów z opisaną wytrzymałością 30-40 kg, takie oto dozbrojki na wymiar ...taki mój nowy sprzęt IMG_20201127_182702a.jpgSORRY chłopaki , ale jak widzę takie skomplikowane "ustrojstwa" , od razu kojarzy mi się osobiście TO z pracą hydraulika 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 [emoji2956]Nowe świecidełka[emoji2956] Lekker vissen en het Nederland[emoji476]Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 SORRY chłopaki , ale jak widzę takie skomplikowane "ustrojstwa" , od razu kojarzy mi się osobiście TO z pracą hydraulika Aż zacytuję ..." nie bądź Pan rura i nie pękaj" ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 No właśnie ! Co z tymi krętlikami ? Niech się Andrzej "wyspowiada" skąd (Ali ?) gdzie i jakie ? Nie ma to jak mieć kumatego syna (wiedziałem co robię inwestując w jego kumatość ) ... zamówił u chińczyka tatusiowi krętliki i nie tylko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 (edytowane) Wygląda spoko, na przyszły sezon, sam chcę porobić trochę takich bardziej pro dozbrojek. Miałbym tylko pytanie, czy gumy z samymi dozbrojkami, bez dodatkowego dociążenia nie wykładają się na boki?Łowię na dozbrojki od jakiś 3 lat, sam sobie „kulam”. Potrójne krętliki, kółka łącznikowe, wkręty, kotwice, dobre szczypce i troche czasu- to tyle. Nigdy nie widziałem żeby guma „kręciła” na tym systemie, co innego lusterkowanie(chyba dobrze ująłem bujanie na boki) bo z każdej praktycznie gumy idzie to wycisnąć. Nigdy tez nie miałem problemów z zakupem zwłaszcza krętlików potrójnych bo tutaj(Niderlandy)w każdym sklepie są dostępne, prędzej wkrętów brak.Pozdrawiam. Lekker vissen en het Nederland[emoji476]Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane 28 Listopada 2020 przez Thomas-xXx 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Dojechała kolejna Yamaga zza wschodniej granicy.Tym razem mocniejszy limitowany model 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Tydzień temu dopadłem na znanym portalu aukcyjnym takie o to cacuszko z '82 roku. Nie wygląda na używany. Ucieszył mnie bardziej niż kupiony jakiś czas temu nowy C4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Ostatni tydzien mialem dylemat.... zodias czy expride Padlo na adrene model 267ml 4-12gr 8lbWedka made in china i to widac. Nadlewka lakieru na startowej przelotce ktory juz jest spękany i klika. Za tą kase oczekiwal bym duzo lepszej estetyki przy zbrojeniu. Dolnik jest obłędny... kijek lezy w dloni wysmienicie. Blank bardzo szybki, akcja bliska RF.Troche dziwny dobor przelotek bo star na klh 25, troche duza jak na ta moc wedki. Jest jeszcze kwesta tego co pisza w internetach w sprawie tytanowych ramek w gornej czesci wędziska...wiec tytanowa jest tylko szczytowa. Pomijajac babola na startowej przelotce kij jest zajefajny, blank naprawde zrobi robote Macałem tą adrene... Jak nie widzę nic szczególnego w seryjnych wędkach, ta suka nie chciała się do ręki oderwać. Uchwyt w tym kiju bajka. Strasznie w wygodny. Świetny, sprężysty blank. Bardzo udana wędka. Ale. Jedyne co lekko odtrąca to przelotki. Za tą cenę to już tytanki mogli by dołożyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Dziękuję Wam za info o Adrenie, bo po Zodiasie nabrałem ciekawości na Lunamisa i Adrenę właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Gdybyś chciał Lunamisa 21g to zapraszam na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Miałem wpaść do Decatlonu tylko na chwilkę, aby odebrać zamówione Magnumy ... a skończyło się jak zwykle 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Miałem wpaść do Decatlonu tylko na chwilkę, aby odebrać zamówione Magnumy ... a skończyło się jak zwykle Jak poszedłem ostatnio do znajomego sklepu wędkarskiego po agrafki i fluorocarbon to zostawiłem 500 zł [emoji2357][emoji2369] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Nowa zabawka pod lajta Jestem bardzo pozytywnie zadowolony 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 ABU ALC-BF7 jest już u mnie od jakiegoś czasu, ale chyba nareszcie dobrałem do niego właściwy kijek ... ABU Mass Beat do 9gr.Fajnie wygląda ten duet. A jak jutro przestanie wiać to nad wodą sprawdzę czy się dogadują 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Tak lekko jeszcze nie było [emoji6]P. S. Moim zdaniem daje śmiało radę od 0,5g do 3" kajtka na 3g główce. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Grudnia 2020 przez Qcyk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Tr 80 ? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Tr 80 ? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaSi Senior "L" [emoji4] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Grudnia 2020 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 ABU ALC-BF7 jest już u mnie od jakiegoś czasu, ale chyba nareszcie dobrałem do niego właściwy kijek ... ABU Mass Beat do 9gr.Fajnie wygląda ten duet. A jak jutro przestanie wiać to nad wodą sprawdzę czy się dogadują Może pogoda była nie idealna na test UL, ale przy okazji testu prototypu nowej gumy Maćka @Speku3 (zapowiada się super guma).Duet ABU mnie nie zawiódł. Przy doość silnym , bocznym wietrze, oliwka 4,3gr poleciała na blisko 50 pokręceń korbą (nie chce mi się liczyć ile to jest , ale jest bardzo przyzwoicie ) Goła gumka na haczyku (w sumie 1,75gr) "leciała" aż ok 8m? Ta sama gumka uzbrojona w sumie 3,3gr leciała może do 20m?Ten zestaw przyniesie sporo radochy ...tak jak i guma Maćka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 (edytowane) Z racji tego że moja luba też wędkuje dostała prezencik na mikolaja w postaci pierwszego casta[emoji1303]Oby teraz coś ładnego się zabujało niewiaście[emoji2956]Berkley Lighting Shock Green 662M 2,00m 10-30gAbu Garcia Ambassadeur Blue Max Reel Lekker vissen en het Nederland[emoji476]Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane 7 Grudnia 2020 przez Thomas-xXx 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Mialem nie kupować ale coś mnie kłuło w prawym pośladku ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi