Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Curado DC z aliexpres, dostawa do PL w 14 dni bez dodatkowych opłat. Cena coś koło 720 zł. Mam wrażenie, ze Shimano ostatnio poprawiło się ze smarowaniem, praca maślana smaru też coś tam widać, nie najgorzej.aef9e765d66b6d4513ef3ac7436f8445.jpgc9b92280a7f5979cdea8d1216657d4a5.jpg1b6225e51fa4e00d96b2518de86f9abf.jpg

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Piotrusiu, potrzebowałem dłuższy patyk. Tutaj różnica niby tylko 20cm, ale jednak ;) Po odbiorze kazało się, że to nie tylko taka różnica. Kije to zupełnie inna bajka jeśli chodzi o dynamikę. SG ma zdecydowanie czulszą szczytówkę więc przy rzucie lżejszymi przynętami (40-50gr) fajnie ciska szczytem. Jestem pewien, że dzięki takiej konstrukcji będzie czulszy na "wąchane/cmokane" brania. Pod obciążeniem oczywiście nabiera głębokiego ugięcia. Oba są dobrze opisane. SG faktycznie 100 no może z malutkim plusem 10gr.

Jest jeszcze inny, bardzo przyziemny powód, dlaczego go kupiłem. Za taką kasę (...? ;)  :P ) w zestawie z tymi wszystkimi przynętami to był baaaadzo dobry zakup. A op emocjach związanych z jego realizacją nie będę wspominał bo to tylko pomiędzy mną a sprzedającym (bardzo pozytywne doświadczenie :) )

• Like 1

Curado DC z aliexpres, dostawa do PL w 14 dni bez dodatkowych opłat. Cena coś koło 720 zł. Mam wrażenie, ze Shimano ostatnio poprawiło się ze smarowaniem, praca maślana smaru też coś tam widać, nie najgorzej.aef9e765d66b6d4513ef3ac7436f8445.jpgc9b92280a7f5979cdea8d1216657d4a5.jpg1b6225e51fa4e00d96b2518de86f9abf.jpg

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

A moja Tatula idzie już prawie drugi miesiąc i nie widać perspektywy na dostawę w najbliższym czasie.

Przepiekna

Macie chłopaki specyficzny gust... ale ok. trzymajmy się zasady de gustibus.......

Dla mnie poroniony jest ten patent daiwy z dwudzielnym, kanciastym rantem szpuli, który ma rzekomo redukować tarcie przy wyrzucie przynęty, a w rzeczywistości tylko zbiera syf. Szkoda, że tuner (SLP) nie mógł zmienić tych trendów. Nawój na tą konkretną szpulkę SLP też jakoś nie powala.

Najważniejsze w tej zabawie jednak jest to żeby właściciel był zadowolony a młynek fartowny, czego życzę.

• Like 1

Gusta gustami, ale to rozwiązanie konstrukcji rantu spisuje się bardzo dobrze. Miałem okazję w tym sezonie łowic przy tej samej wędce certatka LT 2500 i Stella FJ c3000. Plecionka ta sama i przynęty też. Śmiem twierdzić że z daiwy te same przynęty latały nieco dalej. Nie zauważyłem również żeby gromadził się tam jakiś syf.