Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Rzadko się chwalę bo i nie ma czym, ale te pokrowce są naprawdę dobrze zrobione i na nieduże multiplikatory można zakładać na wędkę. Może nie najtańsze, ale i tak polecam.

post-65395-0-10950300-1618589523_thumb.jpg

https://www.aliexpress.com/item/New-Baitcasting-Fishing-Reel-bag-Spinning-Casting-Wheel-Protective-Case-Reels-Tackle-Storage-Pouch-Protector-cover/4001149028686.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.30285c0f8AqRG2

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 1

Taki secik sobie sprawilem do Metanium :)

Wlasnie to polaczenie daje mi najwiekszy komfort ze slabo lotnymi przynetami. Przekladnia mosiezna „na zaś” [emoji23]

DHL dało rade ... 13go wyslali, dzisiaj otrzymalem i na weekend juz moge sie bawić [emoji41][emoji41]

1a3d756d0d17d00f6b50b8753dc9b8d4.jpg

• Like 13

Jako, że multiplikatorów do lajta na prawą rękę jak na lekarstwo zamówiłem sobie jednego z nich na ali. Wybór nie był przypadkowy. Głównie sugerowałem się ceną i artykułem z linku: https://fishingdiscoveries.com/ul-baitcaster-review/

A więc parę słów na temat kastking zephyr po wyciągnięciu z pudełka. Na sucho na pewno nasmarowany w przeciwieństwie do tatuli z ali, którą trzeba było przesmarować. Waga całości według mojej wagi 162,4, waga szpulki z łożyskiem fabrycznym 9 gram. Na tuningowym na pewno będzie mniej, ale na to przyjdzie czas. Wiadomo, że nie jest to ani abu ani tym bardziej japońska konstrukcja niemniej jednak sprawia dobre wrażenie zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt ile kosztuje. Czas pokaże czy było warto go zakupić.

post-65395-0-87246700-1618910572_thumb.jpg

• Like 2

A co ci sie stało z lewą ręką? ... przeforsowałeś? ;)  :)

Wszystko gra  :good: Od dawna mnie korciła taka zabawa i o ile korbę się przekłada to tutaj trzeba było kupić kolejny sprzęcik. Tataule na prawą mam już prawie rok :D

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 1