Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli Twoja przyczepa spełnia wymagania techniczne (amortyzacja, DMC mniej niż 3,5t ) a samochód posiada ABS, to możesz udać się na stację Dekry w Warszawie dokonać przeglądu i uzyskać oficjalnie możliwość poruszania się z prędkością 100km/h.

Nie mam wiedzy, czy jakakolwiek nna stacja w Polsce wykonuje to badanie, ale możesz to zrobić również w Niemczech pomimo rejestracji przyczepy w Polsce.

Może masz bliżej, a na pewno wtedy masz taniej bo parę stówek trzeba położyć w Polsce.

Czytając wyżej posty myślałem ,że coś  w tej materii zmienili dlatego zapytałem.

Wszystkie procedury odnośnie samochodu i przyczepy oraz współczynniku mas samochód vs przyczepa i innych obwarowań a jest ich kilka dobrze znam bo jakiś czas temu robiłem to w DE

post-208-0-83757200-1305025104_thumb.jpg Przeczytałem przed chwilą warunki i wszystko jest tak jak było. Mimo to dziękuje za odpowiedź.       
  • Like 1

Polecił kolega sponsorowany przez markę też na spining, sam używa wiec i ja przetestuje. Może w końcu jakaś sensowna opcja z żyłek bo przewaliłem większość i lipa.

6022feeb6abcc9136291a9b0f30a4540.jpg

Może ktoś poleci coś innego jeszcze? Bez pamięci, sinking, jak najmniejsza rozciągalność, w podobnych parametrach jak na zdjęciu to najistotniejsze rzeczy dla mnie.

Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Thomas-xXx
  • Like 1

Kupiłem wcześniej dwa twin powery - młynki nowe. Mam też inne młynki shimano. Twin powery krecily najgorzej, pewnie trafiłem felerne modele, ciężko teraz debatować co było przyczyną. Odesłalem je do sklepu i przyjechały ceraty. Kręcą bardzo przyjemnie. Jedyne na co zwróciłem uwagę, to że widocznie gorzej układają linkę niż np. Vanquish czy chociażby stradic fl.

Edytowane przez scOOtt

Kupiłem wcześniej dwa twin powery - młynki nowe. Mam też inne młynki shimano. Twin powery krecily najgorzej, pewnie trafiłem felerne modele, ciężko teraz debatować co było przyczyną. Odesłalem je do sklepu i przyjechały ceraty. Kręcą bardzo przyjemnie. Jedyne na co zwróciłem uwagę, to że widocznie gorzej układają linkę niż np. Vanquish czy chociażby stradic fl.

Trzeba uczciwie przyznać że to prawda.

• Like 1

Mam ceraty,vanquishe i te niby gorzej pracujące tp.Każdy z tych modeli ma swoje plusy i minusy.Porównując tp i certate postawiłbym znak równości i nie odważył bym wybrać który lepszy.Bardziej tu wyjdą indywidualne preferencje każdego z nas,mi np. bardziej pasuje tp????

trzeba uczciwie przyznać, że to trochę miejsko-wiejska legenda.....owszem, Certate nawija inaczej i nieco mniej 'odlinijkowo', ale po pierwsze, nie jest to żadna przepaść, po drugie, w żaden sposób nie wpływa to na właściwości użytkowo-rzutowe.....a nawet estetycznie nie bardzo jest się do czego przyczepić B)

Shimano zazwyczaj nawija równo, jedynie czasami trzeba pobawić się podkładkami, ale kiedyś trafił mi się Stradic FJ (początek lat 2000), który nawijał linki w kształt klepsydry.......nawet dość drogie współczesne modele potrafią nawijać w warunkach bojowych w dziwny sposób, przykładowo prościutko, ale z lekką szparką u góry i u dołu szpuli :rolleyes:

c9520bed5e17a.jpg

Różnica w ułożeniu linki jest wyraźna nie ma co gadać. Natomiast mnie to w żadnym wypadku nie przeszkadza. Nie oceniam, który lepszy. Certate czy TP. Ja akurat trafiłem kiepskie modele TP. I to było wyraźnie słychać i czuć. Jak kręcisz mlynkiem i czujesz w dłoni drgania przenoszone z przekładni plus dźwięk jakby w środku był piasek to nie jest normalne. Poniżej ułożenie linki vanquisha 2500s, Certate 5000 i 3000, vanford 3000 i Stradic FL 2500. Sami oceńcie sobie.

20220318-213745.jpg

20220318-213650.jpg

20220318-213751.jpg

20220318-213643.jpg

20220318-213636.jpg

Edytowane przez scOOtt