Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Ta cena za parę prętów z nierdzewki jest, delikatnie mówiąc, pojebana

A co powiesz na to ? 

To jest wajcha do dociśnięcia Movera ( taki napęd do przyczep) tu cena to jest dopiero kosmos  :o

https://www.intercaravaning.de/shop/en_GB/GO2-RH2-11695/Lever-214660.html  

Cena 114 Euro  !!1

anschwenkhebel309_-_707-product_main_ima

U nas w PL 570 PLN !!

Edytowane przez M a r a s

Policzyłem sobie materiały ( porządne ) z których chciałbym to zrobić + wiertła o takiej średnicy bo nie mam takich i wyszło mu ok 650 pln. Nie mam tokarki i wiertarki stołowej więc musiał bym jechać do ojca kolegi więc paliwo w 2 strony 150 pln. Za darmo tego też nie zrobię więc za pomoc 2 dobre flaszki whysky 150 pln + cały dzień wyjęty na tą operację o to też czas = pieniądz bo mógłbym zrobić coś innego.

Wyszło mi ok 950 pln i swierdziłem że dołożę te 200 stówki i będę miał zrobione profesjonalnie.

Dla mnie to była prosta kalkulacja.

Jeśli ktoś chce to zrobić po taniości to zrobi to taniej ale ja stwierdziłam że jak się robi tanio to zaraz trzeba robić to raz jeszcze i koszty wyjdą x2.

Każdy robi jak mu wygodniej, wolny kraj i na szczęście są różne alternatywy na każdą kieszeń.

• Like 6

Policzyłem sobie materiały ( porządne ) z których chciałbym to zrobić + wiertła o takiej średnicy bo nie mam takich i wyszło mu ok 650 pln. Nie mam tokarki i wiertarki stołowej więc musiał bym jechać do ojca kolegi więc paliwo w 2 strony 150 pln. Za darmo tego też nie zrobię więc za pomoc 2 dobre flaszki whysky 150 pln + cały dzień wyjęty na tą operację o to też czas = pieniądz bo mógłbym zrobić coś innego.

Wyszło mi ok 950 pln i swierdziłem że dołożę te 200 stówki i będę miał zrobione profesjonalnie.

Dla mnie to była prosta kalkulacja.

Jeśli ktoś chce to zrobić po taniości to zrobi to taniej ale ja stwierdziłam że jak się robi tanio to zaraz trzeba robić to raz jeszcze i koszty wyjdą x2.

Każdy robi jak mu wygodniej, wolny kraj i na szczęście są różne alternatywy na każdą kieszeń.

Nie wiem po co Ci wiercenie i toczenie.

Licząc wszystkie materiały zmieścił bym się w 250 pln i to z mocną górką. Plus ewentualnie jeden spaw - ja akurat zrobiłbym to sam.

Ale to ja bym tak zrobił. Ty kupiłeś bo tak chciałeś. Ciesz się z zakupu i niech się dobrze sprawuje.

Marek ten wihajster do moovera to też jakiś kosmos.

Pamiętam jak kiedyś serwis Komatsu chciał od nas 2300 pln za końcówkę wydechu do ładowarki kołowej. Takie kolano fi 80 albo więcej z nierdzewki. Sprawę załatwiło nierdzewne kolano do kominka z Castoramy za 200 pln.

Edytowane przez Artech
  • Like 3

Arms challenge limited world super Diablo od wczoraj w moim posiadaniu. Jedną z piękniejszy wędek jakie miałem w ręku. Dzięki ManieQ! Spełniłeś moje marzenie.

Rękojeść PIĘKNA, marzenie, ale czy nie będzie się ślizgać w mokrej dłoni? W castingu nie trudno o zamoczenie dłoni i rękojeści, wówczas uchwyt może utracić stabilność.

• Like 2

Rękojeść PIĘKNA, marzenie, ale czy nie będzie się ślizgać w mokrej dłoni? W castingu nie trudno o zamoczenie dłoni i rękojeści, wówczas uchwyt może utracić stabilność.

Alek ... spokojna babci cyklistówka ;)  :D ... sądzisz, że taka firma wypuszczając kije tej klasy nie pomyślała o tym? Wystarczy właściwy wybór tworzywa lub lakieru na drewno i nie ma problemu. Mówię to na podstawie doświadczeń osobistych B)

Edytowane przez BOB

Zawsze można przejechać papierem ściernym o gradacji 80 i gitara. 

• Like 5