jogger1 Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Do cięższych zadań trzy existy HC… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Do jeszcze cięższych zadań … 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Piękne kołowrotki, piękna kolekcja!Ale cieżko mają w pudle bez plecionki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Mifine Illusion SlashParametry na blanku "szalone" . 180cm 0,2-0,8g.Zobaczymy w praktyce IMG_20240408_123716a.jpg IMG_20240408_123811a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Mifine Illusion SlashParametry na blanku "szalone" . 180cm 0,2-0,8g.Zobaczymy w praktyce Taki kijek pod multiplikator to już chyba jakaś forma masochizmu.???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Próbowałeś już na zestaw z multikiem o zbliżonych parametrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Nie.Jeśli chodzi o cast to to tylko cięższe przynęty. Mam taki kij (wersję odrobinę dłuższą) i ciężko wyobrazić mi sobie łowie nie na niego multikiem . Ale ja w tej technice jestem co najwyżej średni. Oczywiście odpowiednie umiejętności plus dobry multiplikator mogą zdziałać cuda. Tylko dalej stałoszpulowcem będzie łatwiej no i odległości zarzucania większe. Ps. Tam było oczko przymrużone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 (edytowane) To Ty Kolego nic nie wiesz o wędkarskim masochizmie Tutaj też jest "oczko" Edytowane 8 Kwietnia 2024 przez BOB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 (edytowane) Jak bym mieszkał bliżej z chęcią bym obejrzał pokaz xul w castingu. Oczywiście w Twoim wydaniu. Edytowane 8 Kwietnia 2024 przez Lukas 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Załóż wątek. Na pewno znajdziesz kogoś w okolicy. Ja castingu XUL cały czas się uczę ... jak wiadomo KTO 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 ... to spotkanie Imienniku nad Jeziorkiem... zabiorę Libero Pixy w ,,tiuningu japan- my frend", założę ze 40 m Egi już po przebiegu... taka treningowa... 1, 27 g, sprawdzone, od JW, latało pod Twoje stoisko na Garażu, wyboru dokonał Ojciec Dyrektor...,, nieco" przeliczył się, czy coś takiego poleci, oczywiście, nie spod siebie, ograniczenie systemu... ładnie szło... Blank od myfriendów zamówił, podobny... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Dzisiaj byłem, ale spotkać się z Tobą to sama przyjemność. Potestowałem, relację wrzucę niedługo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Oczywiście, podany na blanku zakres rzutowy można między bajki włożyć. Może przy "wypieszczonym" multiku da się zejść dołem na 0,5g. Ja nawet nie miałem takiej przynęty. Najniżej zszedłem na ok 0,7g, ale przy mojej wprawie odległości raczej marne 8-12m. Nie martwię się tym bo w praktyce raczej tak lekko nie łowię. Sensowne rzuty zaczynają się od 1,5g na ok. 15m. 2-2,5g 20-22m. Kij spokojnie obsługuje 3-4g. a dystans to ok. 25-28m. Rzuty z wyczucie główką 5g +gumka też są możliwe (spokojnie 30m)Wszystkimi prezentowanymi przynętami da się animować (oczywiście przy woblerach już się podgina, ale daje radę). Podsumowując: dłubanie okonków do 20cm da wiele frajdy, ale trzydziestaka też spokojnie ogarnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Miał być mały, lekki kołowrotek i wypadło na Vanquish 1000SSSPG. Waga 142g (katalogowo 140g) sprawdzona na dwóch różnych wagach. Średnica szpulki 40mm i Waga niecałe 18g. Na sucho kręci idealnie i nie ma do czego się przyczepić. [emoji6] Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 (edytowane) Świeżo wystrugany. Edytowane 15 Kwietnia 2024 przez Krzysiek Rogalski 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Krzysiek i jak pierwsze wrażenia z Vegtera? Spełni Twoje pokładane nadzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Krzysiek i jak pierwsze wrażenia z Vegtera? Spełni Twoje pokładane nadzieje? Vegter pierwsze dwa wypady na plażę już zaliczył, ale niestety krótkie i bez ryby, póki co warunki na morzu nie sprzyjają. Za pierwszym razem łowiłem ok. jednej godziny, fala i boczny wiatr były takie, że po rzucie ciężko było złapać kontakt z blachą i wyczuć jej pracę. Za drugim razem (wczoraj) było spokojniej, ale woda u mnie na zachodnim wybrzeżu była bardzo mętna, nieprzejrzysta, także brań niestety nie było. Ogólnie kijek bardzo sprężysty, po wyrzucie szybko gaśnie, grubość szczytu i dolnika wizualnie (bez mierzenia) porównywalne ze starym Blue Rapidem o podobnych parametrach, co mnie lekko zaskoczyło. Myślałem, że Vegter będzie od niego odrobinę bardziej finezyjny. Ale bardzo poręczny, dobrze wyważony, również dzięki wykonaniu Rafała i bardzo przyjemny w użytkowaniu. Odległości rzutowe na pewno nie gorsze niż w przypadku Blue Rapida, czułość taka, że pozwala wyczuć kontakt przynęty z najmniejszą łodyżką wodorostów czy kępką glonów.Także czekam na hol porządnej ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Jaka długość? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Jaka długość?Dość osobiste pytanie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Czy opis na 1szym zdjęciu tego nie określa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Czy opis na 1szym zdjęciu tego nie określa?Nie na moim szaksungu. Ok. Doczytam jutro. na laptopie, skoro tak trudno o podpowiedź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 (edytowane) Waldku, 282 cm.Długość dolnika do stopki kołowrotka 36 cm. Edytowane 16 Kwietnia 2024 przez Krzysiek Rogalski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Myślałeś o wersji 20lb... z Twojej wypowiedzi wynika, że 15lb to był jednak lepszy wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Jaka jest waga wędki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Myślałeś o wersji 20lb... z Twojej wypowiedzi wynika, że 15lb to był jednak lepszy wybór Nie chciałem cięższego, ten 15lb jest wystarczający do rzucania 18-20g wahadłówkami. Planuję go też wykorzystać do łowienia 4-5 calowymi wąskimi gumami na czeburaszkach maks. 14g. Jak na moje potrzeby, jest to całkiem solidny blank. Jaka jest waga wędki? 173g, bardzo dobrze wyważony i bardzo poręczny w obsłudze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi