Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

I jak zmiana ręki? Powiodła się :)

No nie do końca… Irytuje mnie przekładanie kija z ręki do ręki , wystawiłem Steeza na sprzedaż i uznałem że do momentu póki go nie sprzedam będę zabierać jako zapas i może się przekonam…. Różnic poza tym przekładaniem kija nie widzę … a nawet nie miałem wielkich problemów z zacięciem lewą ręką…

• Like 2

No nie do końca… Irytuje mnie przekładanie kija z ręki do ręki , wystawiłem Steeza na sprzedaż i uznałem że do momentu póki go nie sprzedam będę zabierać jako zapas i może się przekonam…. Różnic poza tym przekładaniem kija nie widzę … a nawet nie miałem wielkich problemów z zacięciem lewą ręką…

Zazdroszczę takich umiejętności. Mnie życie zmusiło do zmiany ręki niestety.

O ile podatwowe wędkarskie "funkcje" lewa przejęła szybko, o tyle niektóre rodzaje wędkowania, jak np jerkowanie to po 3 dniach dopiero przestało być "dziwnie".  Jigowanie podstawowe powiedzmy - okej, ale jak sobie wydumałem że moja jaskółka na leciutkiej główce ma wykonywać pracę w taki lub inny sposób, to "koślawiłem" okrutnie.

Po dwóch pełnych sezonach jest normalnie, ale początki zaliczam do zaskakujących odkryć, że jak to możliwe że czegos nie umiem, choć prawa nadawała pracę przynęcie bez zająknięcia :)

Zazdroszczę takich umiejętności. Mnie życie zmusiło do zmiany ręki niestety.

O ile podatwowe wędkarskie "funkcje" lewa przejęła szybko, o tyle niektóre rodzaje wędkowania, jak np jerkowanie to po 3 dniach dopiero przestało być "dziwnie". Jigowanie podstawowe powiedzmy - okej, ale jak sobie wydumałem że moja jaskółka na leciutkiej główce ma wykonywać pracę w taki lub inny sposób, to "koślawiłem" okrutnie.

Po dwóch pełnych sezonach jest normalnie, ale początki zaliczam do zaskakujących odkryć, że jak to możliwe że czegos nie umiem, choć prawa nadawała pracę przynęcie bez zająknięcia :)

Ja odpuściłem sobie ciężkie łowienie już jakiś czas temu , nawet za szczupakami na lekko nie biegam… Przeszedłem na lekkie łowienie w maksie do 15 gram :)

Nie czuję wielkiego „upośledzenia” lewej reki , ale jednak wygoda i przyzwyczajenie bierze górę… Przyznam także rację z jiggowaniem , na początku ruchy nadgarstkiem były drewniane…

W oczekiwaniu na wiosnę, nowy kij na klenie

Blaas Slim SLS 9015-2N zastąpi wysłużonego Avida.

Jakiej wielkości ten stradic że tak ładnie wyważa?

Uchwyt jeden z wygodniejszych, mój ulubiony.

Jakbym budował takiego kija, to pewnie też by to tak wyglądało.

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 1

Mam slima 15lb,20lb i 25lb i sa to moje ulubione wędki. Wbrew pozorom moc tez jest, mimo niepozornego wyglądu :-)

Duża różnica jest między pierwszym a drugim?

Pewnie łowisz na Wiśle..

Jakie długości kija?

Edytowane przez tibhar

Duża różnica jest między pierwszym a drugim?

Pewnie łowisz na Wiśle..

Jakie długości kija?

Najczęściej używam 20lb, bo to mój podstawowy kij na bolenie. Tej 15’tki używam najrzadziej, bo okazjonalnie łowię na rafach. 15’tka na spokojnie obsłuży „bolenia na lekko”. Oba kije w długości 2,90.

Zauważalnie mocniejszy od 20 jest ten 25lb.

• Like 1

Nowy, stary sprzęt ... ale jak nowy ;)  :D

Skorpion z początku lat dwutysięcznych w zestawie fabrycznym w pięknym stanie (właściwie klasyfikuje się do "mojej szafy") ale mam w planie na niego łowić. 

Zastanawiałem się do czego go podpiąć? Przypomniałem sobie, że w "mojej szafie" stoi w podobnym wieku fantastyczny ABU Boron do 25g. Fajny zestaw? B)

post-52107-0-02784500-1737897577_thumb.jpg

post-52107-0-46727700-1737897603_thumb.jpg

post-52107-0-79395900-1737897680_thumb.jpg

post-52107-0-41788100-1737897699_thumb.jpg

• Like 8