Pawgas Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Broniłem się latami przed zakupem Casta ale moje dziecie za dużo przynęt 80 g plus kupuje i od rzucania spiningiem już mi nadgarstek odpada. Na razie zestaw mocno budżetowy. Dodatkowo wynalazłem klasykę do łowienia w krzakach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca (edytowane) Słuszna decyzja . Spoony Rapala mam zawsze w pudełku i często używam (skutecznie ) ale tylko te starsze modele bez grzechotki. Polecam srebro z niebieskim. Edytowane 27 Lipca przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Słuszna decyzja . Spoony Rapala mam zawsze w pudełku i często używam (skutecznie ) ale tylko te starsze modele bez grzechotki. Polecam srebro z niebieskim.. Tylko takie kolorki znalazłem będąc w Askari obok Moritza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 30 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca Na wody z potencjałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia Genialne błystki Mistrza Roberta Taszarka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia Skoro już mowa o twardych przynętach. To poniżej Limited Edition Wobki ze sterami siodłowymi różnej maści. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia Skoro już mowa o twardych przynętach. To poniżej Limited Edition _MG_3073.JPG Wobki ze sterami siodłowymi różnej maści.Zawsze się zastanawiam jak efekt daje ten wklęsły ster??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia Większy opór. Pociągnij łyżeczką lub wiosłem w wodzie stroną wypukłą i wklęsłą. Poczujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia Większy opór. Pociągnij łyżeczką lub wiosłem w wodzie stroną wypukłą i wklęsłą. Poczujesz. To zależy pod jakim kątem wkleisz i jak mocno jest wygięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia Cześć, z tego co ja zaobserwowałem to głównie chodzi o to, że taki wobler ucieka nieregularnie na boki. Pozdrawiam Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) Dokładnie, uciekanie jest tu najbardziej istotne, aczkolwiek nie każdy wobler ucieka tak aby był atrakcyjny, uciekanie generowane sterem wklęsłym jest najmniej porządane. Edytowane 22 Sierpnia przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) Nie każdy wobler z takim sterem będzie uciekał na boki. Kuba, możesz rozwinąć ostatnią frazę zdania? Edytowane 23 Sierpnia przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia W przypadku wklęsłego steru, myszkowanie jest symetryczne i sekwencyjne, zwykle powiązane z mocną pracą podstawową woblera. Bardziej sprawdza się w trollingu niż przy łowieniu tradycyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Bardzo udanym modelem ze sterem siodelkowym jest Rapala CD7 scatter rap. Uzywana do polowu pstragow. Nie zawsze, nie wszedzie ale potrafi wyciagnac fajne ryby jak inne wobki nie dzialaja, glownie na wolnych glebokich prostkach. Roznice w pracy najlatwiej porownac do cd7.Takie woblery dedykowane lososiowatym czesto spuszcza sie z nurtem bez uzycia kolowrotka. Pracuja inaczej. Jesli zas chodzi o mykajace wobki to jest jeden krol, Julek Swoich uczniow tez dobrze przeszkolil jak Macka aka wobler129. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Łowimy ciężej z różnych przyczyn. Najczęstszą jest potrzeba "sięgnięcia po ryby, spod horyzontu". Tych nie sięgniesz 14g blaszką. Z kolei moc, to rzecz względna a jej zapas jest przydatny gdy na zestawie zamelduje się srebro 70+cm.Co interesujące. Uważałem dotąd, że całkiem podobne mocowo są (wersja M) do mojej dawnej CD Taiaha 20lb do 35g a jednak "tajka" była bardziej komfortowa pomimo znacznaj masy własnej, ok. 280g.Taiaha 3m czy 3.20 20 lbs to wedka do wielkich troci w rzekach. Takich 80+ srebrniakow. Podobnej akcji nie znajdziesz w tych nowych Konstrukcjach. Na plaze jest Wiele wedek seabass do okolo 10 stop do 30 gram i 16 lbs. Starsze japonskie seabass.Dla kilku z nas stare jerkbaitowe spotkania byly kapitalna okazja by sprawdzic mase wedek nad woda. Mi pare lat temu trafil sie Niesamowity Evergreen w tych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Jesli zas chodzi o mykajace wobki to jest jeden krol, Julek Swoich uczniow tez dobrze przeszkolil jak Macka aka wobler129. Takich królów jest wielu i byłoby jeszcze więcej gdyby nie fakt, że podobne przynęty mają zasadniczą wadę, nie są podatne na sprzedaż masową Jeśli skupić się na samej tylko łowności, myszkujace bezsterowce biją sterówki na głowę a tychże "królowie" nie potrafią wyskrobać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia Haswing Protruar 2.0 85Lbs 12VPewnie Traxxis 55 trafi na giełdę 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Jak się kupiło mocniejszy motór to potrzebny jest większy "zbiornik paliwa" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października Zbiórka i nad wodę [emoji476] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Lekko odświeżona Tatula 4000 i nowa Daiwa Eliminator (takie BG dla biednych ????). Minus, który mają Eliminator i BG, a chyba dopiero stary Prorex XR nie (takie BG dla bogatych), to brak śruby w knobie, czyli trzeba rowiercać/wymieniać na nową. Różnica między oboma modelami to przekładnia, w BG screw in, w Eli heksagon. Z kolei rączka do Tatuli "złożona" z dwóch plus nowe knoby i łożyska. Nie chce mi się już nad wodą dupy odmrażać, to przynajmniej sobie śrubek pokręcę, a i w fotelu dłużej posłużą ???? BG i Eli mają tulejkę w rolce zamiast łożyska. W moich okolicach szybko daje o sobie znać, dlatego ostatnio wymieniłem rolkę w BG2000 i Freams'ie na łożyskowaną. Tatula, nie potrzebuje, bo akurat ma łożysko. Gdyby ktoś potrzebował, to podeślę link, do tych, które ja kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października ????[emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października No weź nie bądź taki! Napisz kilka słów o tych cudeńkach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października No weź nie bądź taki! Napisz kilka słów o tych cudeńkach W dużym skrócie Megabass + Millionerka pod przynęty twarde i obrotówki w moim przypadku kleń Mega ugięcie z zapasem w dolniku RAID Japan + Steez pod gumki , głównie jaskółki od 3 gram wolframu plus gumka , kończąc na 8 gramach plus Gumak Dziś tylko jedna rybka na MB , zabawa przednia. W drodze już są drag clickery 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października W dużym skrócieMegabass + Millionerka pod przynęty twarde i obrotówki w moim przypadku kleń Mega ugięcie z zapasem w dolniku RAID Japan + Steez pod gumki , głównie jaskółki od 3 gram wolframu plus gumka , kończąc na 8 gramach plus Gumak Dziś tylko jedna rybka na MB , zabawa przednia.W drodze już są drag clickery Jakę linkę tam masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Niebiesko mi ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi