Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

ok, ale nie jestem w stanie tego zmierzyć dokładnie, bo tam jest uchwyt, do osi uchwytu można by zmierzyć, ale też mniej więcej

edit : zresztą to też bez sensu, uchwyt uchwytowi nie równy, od rantu do podstawy stopki, to co innego

To może po prostu oprzeć stopkę o np.stół (kołowrotek do góry nogami) i zmierzyć odległość od rantu do stołu.

w 4000 wychodzi 53mm (Tyle że to stradic fj więc nie najnowsza seria)

post-59113-0-88972300-1490723267_thumb.jpg

Edytowane przez dreadknight

...a oto mój nowy zakup - Graphiteleader Finezza Prototype ... Rafale dzięki wielkie wędka bajka  :D  ;)

attachicon.gif20170329_085805.jpgattachicon.gif20170329_085819.jpgattachicon.gif20170329_085832.jpgattachicon.gif20170329_085902.jpgattachicon.gif20170329_085927.jpgattachicon.gif20170329_085849.jpg

Darek opisz trochę kijek w wolnej chwili ... co, jak, ile i dlaczego :) ?

Po co winda? skoro masz silnik dziobowy!

Nie lepiej było skonfigurować silnik z gps?

Przy silniejszym wietrze opcja kotwicy w silniku nie daje rady .Z tad pomysł na winde.Uzywam garmina więc konfiguracja z gps odpada.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Masz rację Garmin i GPS nie bardzo, ale można by Motoguide z gps wbudowanym (PinPoint) + ładowanie aku z silnika spalinowego. Nie wytrzyma cały dzień nawet przy większym wietrze?

Chyba że używasz elektryka do pływania, to wtedy nawet duży akumulator nie da rady.

Darek opisz trochę kijek w wolnej chwili ... co, jak, ile i dlaczego :) ?

Miałem Finezzę już kilka razy na rybach. Najmniej ile rzucałem to główka 3 gramy plus smukły Keitech 2" i czuć było opad. Myślę że spokojnie można łowić do 10 gram główka plus smukła gumka. Wędka jest niezwykle lekka jak na swoją długość i moc (89 gram). Akcja wędki regular fast czyli nie sztywna pałka pod sandacza ale miękki szczyt pod obciążeniem przechodzi w parabolę - ale mocy w dolniku jest wystarczająco.

Wąskie zakrzaczone rzeczki, miejsca na jakikolwiek rzut mało, nie mówiąc juz o zacięciu i podniesieniu 7' kija do góry. Stad taki cudak sie pojawił u mnie ;) Testy niedługo.

Takie krótkie kije maja tez swój ogromny plus ;)

Żona: znowu kolejna wędkę kupiłeś??

Ja: przecież to dla juniora! Zobacz jaka krótka.

Żona: aha, kochany Tatuś!

Gorzej jak 5-latek zacznie sie jej domagać...

:D :D :D

Edytowane przez Żbiku
  • Like 13