Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne te urządzenia, nic tylko patrzeć i kręcić :) .

A poza tym, macie jeszcze co nieco czasu, by pojechać nad wodę i zamoczyć te doskonałe plecionki ;) ?

Ja akurat to mam czas ,źle trafiłeś ,3/4dni w tyg.bywa że od rana do późnego popołudnia.Raczej fotelowym pokręcaczem nie jestem.

Po sezonie pływania 5-teczką  zapadła decyzja zmiany....W końcu jest i on. W planach było 10HP do odblokowania, później "to be or not to be" 15 kucy - ostatecznie stanęło dwudziestce :) Pewnie bardzo szybko braknie mocy... :) Teraz zostało uzbroić się w cierpliwość do połowy maja aż dadzą znać że "Nautilus" gotowy do odbioru i Turawskie sandacze będą miały - prz%ne :)

post-54838-0-25589600-1493319843_thumb.jpg

• Like 4

Fore po pierwszej przeróbce i oczywiście na moje życzenie było bardzo wąskie i krótkie ale niestety nie leżała mi wędeczka w łapce i pojechała z powrotem .Teraz jest lekko stożkowaty przy czym boki są bardziej przeszlifowane i pod moją łapę jest idealny.Trzeba pamiętać  że ma ona służyć do rzecznego łowienia a zatem oprócz główki dochodzi  uciąg (w rzeczywistości nie wydaje się grube ,dla porównania miarka ma 1,7cm)  .Co do tego czy leci na pysk? Oczywiście jak i przy fore upierałem się żeby jeszcze skrócić dolnik ,jednak Wojtek powiedział że będzie wtedy właśnie problem z wyważeniem.

Edytowane przez Trzeci79
  • Like 1

Nie miał chłop problemów, to kupił sobie na starsze lata casta i multik. Zakładam, że początek maja obfitować będzie w niecenzuralne przemyślenia i podobnej jakości przemówienia nadrzeczne :rolleyes:

To się chyba nazywa: "To be or not to be :) "

Kto wie......albo połamię tę uncjową zapałkę na kolanie, albo porozdaję dotychczasowe zabawki za grosze i przejdę na c(i)astową stronę mocy.....kto wie :rolleyes:

Jest też trzecia strona, jaka dopadła mnie - lekki cast nie dla mnie, ale już przynęty 50g plus to jak najbardziej :)

• Like 1

PODZIĘKOWANIE dla @BOB1 i @Karol Krause za czujność. Koledzy znając moje starania o zdobycie Ryoga 2020 w odpowiednim momencie dali namiar na konkretny egzemplarz. Stanąłem do boju i zdobyłem. Przepraszam zarazem Konkurentów w licytacji, może innym razem... ;)  Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie - Andrzej. :)

post-46662-0-79386700-1493411911_thumb.jpg post-46662-0-03960400-1493411917_thumb.jpg post-46662-0-87404500-1493411922_thumb.jpg

• Like 9