Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

No Marcin.Ostro się przygotowujesz... ;)

Przyznam szczerze, że na żywo łódź robi ogromne wrażenie ( zdjęcia tak sobie oddają ). Jakość wykonania - pierwsza klasa. Waga bez jakichkolwiek dodatków to 195 kg,kategoria projektowa C i wysoka burta co na Turawie jest bardzo ważne. Myślę że śmiało można porównać / zestawić z RiverFox-em 390 jedyny godny porównania model łodzi (Fox węższy o 15cm). Bardzo gruby laminat - dno łodzi pod chłopem 100 kg w ogóle się nie poddaje. No i można zamontować silnik 25 KM bez obaw bo posiada na to certyfikat. Firma mało znana w Polsce - natomiast w Niemcowni jest tego od cholery w Bauhausach. Pożyjemy zobaczymy.

• Like 1

Na jednym z portali aukcyjnych wyczaiłem kołowrotek morski, na który polowałem od dłuższego czasu. Zachęcony opiniami Jacka długo sie nie zastanawiałem i przytuliłem młynek. Wczoraj zakup a dziś mam już w ręku. Prawie nówka sztuka. Jak była ze dwa razy na rybach to wszystko. Teraz tylko zostaje przegląd i smarowanie i na dorsze.

Konger Baltic Star w całej okazałości.

Zdj%C4%99cie-0132.jpg

• Like 1

Po pierwsze, nie jestem pewien czy jest się czym chwalić? Raczej należy to potraktować jako ciekawostkę :D

Jakoś ostatnio naszło mnie na eksperymentowanie z "chińszczyzną". Ryzyko finansowe niewielkie a zabawa może być przednia ;)

Kijek to nie złe "diwadlo". Faktycznie trudno ocenić go na sucho. Ale wrażenia mam takie, że szczytówka mogła by być cieńsza/delikatniejsza i zyskał by przy zbrojeniu spiralnym. Wydaje się, że na prawdę ogarnie 1gr a w górze 6, max 8gr? (ale już chyba będzie kucał)  Test nad wodą da odpowiedź. Waga kijka 74gr.  :) Fajnie, że dolnik na tyle mocny, że jest czym przytrzymać większego okonka ale już 20 cm da niezłą zabawę. A do takiej zabawy dla mojej wnuczki Natalii , właśnie go kupiłem. Mam nadzieję, że pozwoli mi go używać? huh.gif grin.gif

post-52107-0-29364600-1495631058_thumb.jpg

post-52107-0-00782200-1495631065_thumb.jpg

post-52107-0-25007700-1495631076_thumb.jpg

post-52107-0-06503100-1495631083_thumb.jpg

• Like 5

Po pierwsze, nie jestem pewien czy jest się czym chwalić? Raczej należy to potraktować jako ciekawostkę :D

Jakoś ostatnio naszło mnie na eksperymentowanie z "chińszczyzną". Ryzyko finansowe niewielkie a zabawa może być przednia ;)

Kijek to nie złe "diwadlo". Faktycznie trudno ocenić go na sucho. Ale wrażenia mam takie, że szczytówka mogła by być cieńsza/delikatniejsza i zyskał by przy zbrojeniu spiralnym. Wydaje się, że na prawdę ogarnie 1gr a w górze 6, max 8gr? (ale już chyba będzie kucał) Test nad wodą da odpowiedź. Waga kijka 74gr. :) Fajnie, że dolnik na tyle mocny, że jest czym przytrzymać większego okonka ale już 20 cm da niezłą zabawę. A do takiej zabawy dla mojej wnuczki Natalii , właśnie go kupiłem. Mam nadzieję, że pozwoli mi go używać? huh.gif grin.gif

_IGP3035a.jpg

_IGP3036a.jpg

_IGP3037a.jpg

_IGP3038a.jpg

Zbrojenie spiralne ani cieńsza szczytówka wiele tu nie zmieni

Pod woblery, na pstragi bardzo fajny kij. Biorąc pod uwagę relacje cena/jakość.

• Like 1

Kijek to nie złe "diwadlo". Faktycznie trudno ocenić go na sucho. Ale wrażenia mam takie, że szczytówka mogła by być cieńsza/delikatniejsza i zyskał by przy zbrojeniu spiralnym. Wydaje się, że na prawdę ogarnie 1gr a w górze 6, max 8gr? (ale już chyba będzie kucał)  Test nad wodą da odpowiedź. Waga kijka 74gr.  :) Fajnie, że dolnik na tyle mocny, że jest czym przytrzymać większego okonka ale już 20 cm da niezłą zabawę. A do takiej zabawy dla mojej wnuczki Natalii , właśnie go kupiłem. Mam nadzieję, że pozwoli mi go używać? huh.gif grin.gif

attachicon.gif_IGP3035a.jpg

attachicon.gif_IGP3036a.jpg

attachicon.gif_IGP3037a.jpg

attachicon.gif_IGP3038a.jpg

Jeśli wnuczka ogarnie rzuty 3-4 gramową przynętą castem to szacun. Może jeszcze pod wiatr ? ;)

• Like 1