Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Tej pani nie trzeba przedstawiać:) 4000/ 5.1 pięknie kręci i pięknie wygląda.Już w pierwszy dzień miała okazje zmierzyć się z boleniem 60cm,sandaczem 60cm, i kluską 45cm ale frajda była:) sparowałem ją z kijem 4lb-10lb phenix 803-2 idealnie wyważył kij.

20170622_172743-1.jpg

• Like 2

Tej pani nie trzeba przedstawiać:) 4000/ 5.1 pięknie kręci i pięknie wygląda.Już w pierwszy dzień miała okazje zmierzyć się z boleniem 60cm,sandaczem 60cm, i kluską 45cm ale frajda była:) sparowałem ją z kijem 4lb-10lb phenix 803-2 idealnie wyważył kij.

20170622_172743-1.jpg

Co stanowi tło ? Na czym leży kołowrotek?

Jakoś cast do mnie nie przemawia, Mariusz69, SkiDivPL, proszę napiszcie kilka słów o tej metodzie, może się przekonam. Czy casting ma sens tylko z łódki, czy można również z brzegu?

Edytowane przez Alexspin

Jakoś cast do mnie nie przemawia, Mariusz69, SkiDivPL, proszę napiszcie kilka słów o tej metodzie, może się przekonam. Czy casting ma sens tylko z łódki, czy można również z brzegu?

Akurat Ja to przeważnie łowię z łódki lub pontonu.Długo się zastanawiałem ,rozważałem ,dodam tylko że to cast to jerków ,byłem z kolegą który używał casta ,a Ja wędki ze stało szpulowcem,dla mnie to była orka przy sliderach 10 a on na luzie bez wysiłku cały dzień łowił.Często jerki przeważnie te większe plątały Mi się przy rzucie ,no i stosowanie przynęt ponad 60 gr to był niezły zapi.... .Teraz 70/80 gr to bez żadnych problemów i wysiłku ,wędka robi robotę ,łokieć odpocznie ;) .Stosowanie tak dużych przynęt ,wpływa negatywnie na żywotność kołowrotka ,multik jest lżejszy ,co za tym idzie i cały zestaw ,przynajmniej w moim przypadku.Fakt zestaw nie był tani ,ale Ja lubię być zadowolony z dobrze wydanych pieniędzy  :P .Jestem bardzo zadowolony ,mówię to z całą odpowiedzialnością ,mając wieloletnie doświadczenie z łowienia stało szpulowcem.W ciągu dwóch wyjazdów doszedłem do wprawy i odległości osiągane przy rzutach były ok ;) .

• Like 2

Ja niestety Ci nie pomogę. Jestem castingowym nowicjuszem i dopiero poznaję sprzęt jak i metodę.

Zawsze wydawało mi się że to jest przerost formy nad treścią, do czasu kiedy sam spróbowałem.

Dużo informacji masz w dziale Baitcasting, ja też tam na początku szukałem podpowiedzi i kilku kolegów z forum mi pomogło.

Edytowane przez SkiDivPL
  • Like 1

A ja niedawno odebrałem takie cóś. Niby eleganckie, w pudełku i imiennie dedykowane ale co z tym zrobić? 

Więc uzbroiłem. Pracować to to nie będzie ale złoto, biel i czerwień, generalnie lubiana jest przez drapieżniki!? No zobaczymy ;)  :P  :D

Robert, nie wypada, zwłaszcza człowiekowi poważnemu z siwą skronią.  :( 

Odrobina szacunku dla orła i symbolu Rzeczypospolitej, proszę.

Fota idzie do śmietnika.

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 8

jak już coś czerwonego chcesz założyć na drapieżniki to może takie cudo ;)

Pracować to to nie będzie ale złoto, biel i czerwień, generalnie lubiana jest przez drapieżniki!? No zobaczymy ;)  :P  :D

attachicon.gifP1090659a.jpg

Edytowane przez Robas
  • Like 1