Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Robert, gratuluję Tobie Wnusi a Wnusi połowu!

Przy okazji, co to za młynek? Jeszcze nie spotkałem się z pomysłem zastosowania krytej szpuli do casta... Nie robią się w środku gniazda? W zamierzchłych czasach, jakieś 40 lat temu miałem taki, chyba to był ABU bo zapłaciłem wówczas za niego majątek, to co się robiło w środku to była masakra. :(

• Like 1

Alku, to ABU Abumatic 275. To konstrukcja właśnie do kijków z pazurem. Jest możliwość przekładania korby na prawą lub lewą stronę.  Wnuczka używała go już w zeszłym roku i nie miała ani jednej brody czy też splątania choć żyłka układa się dość przeciętnie. Jest tylko trochę za duży jak do jej małych dłoni i mógł by być lżejszy. Jeszcze coś dla niej znajdę ;)

• Like 1

Tylko nawoj ujowy ma

Nie kupilem go dla nawoju. Kiedys mi sie bardzo podobala ta seria biomastera. Nie moglem trafic idealnego twin powera xtr 1000 wiec padlo na tego.

Przetrwa wszystkie moje stradic, rarenium w rozmiarze 1000.

Jaka waga ?

Wazy pewnie troche ponad 250gr bo jest ciezszy od certaty 2500 a ta wazy 230gr.

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez mathew.stepnicki

Od nowego Stradica Ci4+ FB to kręci mi się lepiej nawet Nasci ...

Kolego mam dwie sztuki nowego stradica ci4+ fb i jedna jedt super jesli chodzi o jakosc pracy a druga poleci na serwis jak znajde czas zeby ja wyslac di uk. W sumie to cos jest zle spasowane z przekladnia bo jakos dziwnie chodzi w porowaniu z tym dobrym. Nie bede sie bawil sam w regulacje tylko zwroce badz wymienia mi na nowke sztuke.

Nasci bardzo przyjemny budzetowy kolowrotek ale jak sie stradic trafil w uk za 550zl to zal bylo nie kupic...

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka

o co chodzi z tym kołowrotkiem za 500 zł, on jest taki rewelacyjny, że go koneserzy Stelli kupują?

Ma wg mnie całkiem dobry stosunek pracy i wykonania do ceny, stad postanowiłem sobie taki sprawić, jako narzędzie do cięższych zadań. Może nie stricte ciężkich przynęt ale do warunków (łowienie w grazelach, gdzie na plecionce 0.23 na chama rwie się liście, "karczowanie" kijem i kołowrotkiem przybrzeżnych trzcin, łowienie w krzaczorach, gdzie nie trudno o uderzenie w gałęzie, łowienie po pijaku na urlopie itp.). Po prostu wszędzie tam, gdzie mi byłoby szkoda customowego kija i Stelli (zwłaszcza ta ostatnia sytuacja...) ;)

A jak na kołowrotek za 400-pare złotych, to naprawdę jest bardzo fajnie zrobiony i dobrze pracuje na sucho. Oczywiście do Stelli daleko ale nie jest źle ;)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 6