Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, maja za wąskie szklą średnio mi pasują po prostu. Myślałem ze będą trochę wieksze, moze kwestia przyzwyczajenia zawsze chodzilem w bardziej kwadratowych okularach, jednak na rybach mialem ten problem ze od boku świeciło mi słonce, a jak miałem je za plecami to wręcz odbijały mi sie promienie prosto w oczy :( Kupujac te chcialem tego uniknac.

Edytowane przez Michci0

Daniel napisał , że fajne to kupiłem ;)

post-52107-0-64312100-1513266191_thumb.jpg

I na prawdę są fajne i fajnie "kleją" się do uchwytu casta.

A kupiłem dlatego, że po kilkunastu sezonach używania neoprenów Ron Thomson zasłużyły na emeryturę. Kupiłem więc na wyjazd na Drużno, neopreny Mikado

post-52107-0-17750600-1513266422_thumb.jpg

... i wybacz Mikado, ale na jednym wyjeździe rękawice rozlazły się na szwach w kilku miejscach. Przykro mi , ale odradzam zakup :(

Potwierdziła się opinia, że kto kupuje tanio to kupuje dwa razy

Edytowane przez BOB1
  • Like 2

No i w końcu odebrana ! Nowa Pstrągówka dobrana pod "moją" rzeczkę do lżejszego łowienia pod wobki 4-6cm, obrotówki 1-2 i wahadełka 4-5cm. Głównie zależało mi na:

- długości 2-2,13cm

- krótki dolniczek moja wędka ma od początku fore do końca 33cm.

- lekka waga, jeszcze nie ważona ale zdaje mi się, że poniżej 80g !

- głębokie ugięcie. Udało się ! wędką gnie się po sam dolnik.

Blank Batson SP781-2 1,98 cm 1,8-7 g 2-6 lb, akcja moderate, ugięcie pełna parabola.

Uchwyt Fuji DPS 17 Black

Przelotki Pac Bay Minima Tich + top Fuji Sic

Pianka Matagi Japan

10302737_20171214_173135_HDR1.jpg

10302736_20171214_172945_HDR.jpg

Kijek w całości czarny oprócz opisu.

• Like 4

No i w końcu odebrana ! Nowa Pstrągówka dobrana pod "moją" rzeczkę do lżejszego łowienia pod wobki 4-6cm, obrotówki 1-2 i wahadełka 4-5cm. Głównie zależało mi na:

- długości 2-2,13cm

Blank Batson SP781-2 1,98 cm 1,8-7 g 2-6 lb, akcja moderate, ugięcie pełna parabola.

Uchwyt Fuji DPS 17 Black

Pianka Matagi Japan

10302737_20171214_173135_HDR1.jpg

10302736_20171214_172945_HDR.jpg

Ojjj [emoji16] będziesz bardzo zadowolony. Sam od niedawna mam takiego. Przetestowany na okoniach :) fajny sprzęcik pod wszelkie drobne "żelaza".

Właśnie idzie do niego Rarenium 2500s wiec będzie przyjemna para :)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

- długości 2-2,13cm

Uchwyt Fuji DPS 17 Black

Pianka Matagi Japan

Fajny kijek. Mam takiego pod brodzonego pstrąga. Mój na aloconitach i w korku wyszedł 85 g. Sparowany ze stradiciem ci4 2500fb i wyszedł fajny zestawik

post-45734-0-36070000-1513353934_thumb.jpg

Edytowane przez Artech
  • Like 6

Fajny kijek. Mam takiego pod brodzonego pstrąga. Mój na aloconitach i w korku wyszedł 85 g. Sparowany ze stradiciem ci4 2500fb i wyszedł fajny zestawik

Zestawik - zestawikiem, ale jaka przepiękna rzeczka!.... Jasny gwint, cóż za KLIMAT!... ("Zazdraszczam"!!! ;) )

• Like 2

Kilka kołowrotków w arsenale mniej

Ale jest !

Nowy uwieczniacz na nowy sezon :)

attachicon.gif IMG_20171130_122318010~2.jpg

Nie wiem jak ten model ale jak bawiłem się A6000 to strasznie prądożerne było urządzenie . Na zamienniki akumulatorka szkoda kasy , bardzo szybko sie rozładowywują w porównaniu do oryginału .  Taka mała sugestia abyś kupił dobre baterie jeszcze  ;)

Nie wiem jak ten model ale jak bawiłem się A6000 to strasznie prądożerne było urządzenie . Na zamienniki akumulatorka szkoda kasy , bardzo szybko sie rozładowywują w porównaniu do oryginału . Taka mała sugestia abyś kupił dobre baterie jeszcze ;)

Dzięki za info

Zobaczymy

Brawo Ty, ale czy nie za słaba na pstrąga?

Z dużym pstrągiem +45cm może być problem, ale nie koniecznie. Kilka osób używa tego blanku pod pstrąga. Osobiście będę go używał na rzece, gdzie średnia wynosi 26-35cm i pojedyncze ryby +40cm. Jeśli będzie za słaby awaryjnie za szafą leży pstrągówka 12lb. W planach jest jeszcze kijek pod większe kropki na blanku Batson ISP843F.

• Like 1