Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

... nie rozumiem o co chodzi :(

Ja też z tych samych względów nie kupuję "pletki", bo mi się ten neologizm nie podoba.  To jednak tylko neologizm, a nie błąd ortograficzny, którym na pewno jest "na prawdę". Na prawdę można sobie np. zasłużyć :(

• Like 4

Ja też z tych samych względów nie kupuję "pletki", bo mi się ten neologizm nie podoba. To jednak tylko neologizm, a nie błąd ortograficzny, którym na pewno jest "na prawdę". Na prawdę można sobie np. zasłużyć :(

Zacne. I nie złośliwie napisałem - nie wyłapałem wcześniej.

Robert, całe życie się uczymy, ale Babcia mówiła że i tak głupcami umrzemy....

Coby w temacie pozostać, mój nowy nabytek, do sandaczy na nieco ciężej niż 20 gramów.

88e8fe9e72f3991085d54d32c869dbf0.jpg

Pozdrawiam

Daniel

Edytowane przez Dano.
  • Like 12

Ja też z tych samych względów nie kupuję "pletki", bo mi się ten neologizm nie podoba.  To jednak tylko neologizm, a nie błąd ortograficzny, którym na pewno jest "na prawdę". Na prawdę można sobie np. zasłużyć :(

No,no!

Niezły ten Bajer...D.

Szacun!

• Like 1

Zacne. I nie złośliwie napisałem - nie wyłapałem wcześniej.

Robert, całe życie się uczymy, ale Babcia mówiła że i tak głupcami umrzemy....

Coby w temacie pozostać, mój nowy nabytek, do sandaczy na nieco ciężej niż 20 gramów.

88e8fe9e72f3991085d54d32c869dbf0.jpg

Pozdrawiam

Daniel

Niby ludziska narzekają na ten model, ja mam też 4000 (pod zanderki) i sprawuje się ok

• Like 2

Niby ludziska narzekają na ten model, ja mam też 4000 (pod zanderki) i sprawuje się ok

Może i narzekają, ale ja mam piątą sztukę i słowa złego nie powiem.

Mam jedną z całkowicie pierwszej serii, rozmiar 2500, sandacz do 21 gramów, słona woda, słodka woda, zimą też kręci na wodach gdzie wolno kręcić i nie zamarznięte - wyjęła już ponad 800 ryb (zgubiłem się w rachunkach, bo nie wszystkie ryby wyjeżdżąją na ten zestaw),  w wędce insert się wytarł od kciuka.

Serwis zimą co roku i nic jej nie dolega. Kręci minimalnie inaczej niż nowa 2500, ale nie powiem że gorzej.  Smar inny niż w oryginale, więc też spodziewam się tu przyczyny.

Jeszcze się zastanawiam nad jedną sztuką, ale powiększa się kolekcja multików i do cięższego łowienia nie uznaję już korby.

• Like 1

A ja się pochwalę nowym kijkiem .Talon MLF2 , piękny blank , kapitalne ciepłe ugięcie oraz mistrzowskie wykonanie @markir .Mariusz wielkie dzięki - Twoja robota , pomysłowość i wykonanie to absolutne arcydzieło

pozdrawiam

Bogdan

Jak ten TALON stoi długościowo ???

Witam

jest to kijek bardziej pod letnie łowienie z rzeki , długi 2,13 , cw 3-10 , 10 lb - znakomity patyk na korpki

pozdrawiam

Bogdan

Chętnie bym obejrzał taki patyk ale do Szczecina mam kawał drogi i ostatnio mi nie po drodze w tamtą stronę.

Muszę podjechać do Olsztyna, tam jest "zgraja" talonów do obejrzenia !!!! ????

Hej  

talon VI PLUS to kij bardziej pstrągowy  pod twarde przynęty ze względu na jego pracę  ale szczyt nie jest taki spolegliwy  tak więc myślę  że pod gumy  także  zależnie od uzbrojenia .Napisz do @markir to odpowie zna się  dużo lepiej ode mnie  

pozdrawiam