Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Tournamenta mialem 3 szpulki, ten jaskrawozielony pekal bez powodu na roznych odcinkach. Po 1 szpuli myslalem ze trafilem lipe poprostu ale po 2 wiedzislem ze cos nie tak z ta linka. Trzecia szpule mialem w ciemnozielonym kolorze i ta odziwo byla super, rozginalem mocne ktwy na niej i nie pekala mimo to sie z niej wyleczylem ;)

Rodzinka w komplecie. Zamiast CC jest teraz Alphas R. Round mi nie podszedl za bardzo. Alphasik wczoraj przesmarowany i wypicowany, dzisiaj pojedziemy se pomachac

attachicon.gifIMG_201504063188.jpg

attachicon.gifIMG_2015040638166.jpg

attachicon.gifIMG_201504069320.jpg

Też masz luz na pokrętle magnetyka alphasie type r ?

Luz na pokretle magnetyka? Cyka normalnie ale w steezie chodzi ciasniej.

Mój ma delikatny odprysk lakieru właśnie na pokrętle i zastanawiałem się czy tak mu fabryka dała czy może miał wcześniej jakieś spotkanie 3-go stopnia. Luz delikatny u mnie jest przy pokręcaniu nie jest sztywno osadzony tylko ugina się trochę pod palcem. Działać działa ;)

Ja mam zwykłego Alphasa i luz jest.

To ja już może nie będę mówił kto mnie na to uczulił. Wcześniej jakoś nie miałem tego problemu ;p ;)

Miał być Belly Boat ale okazało się, że kolega z pracy ma coś lepszego ;)  i za 4 "murzynki" czyt. "czarny" SPECJAL wszedłem w posiadanie czegoś takiego, do zestawu jeszcze jest pompka eleganckie ameliniowe wiosełka i zapasowe zaworki.

post-49519-0-24543600-1428505844_thumb.jpg

Edytowane przez Gadget
  • Like 1

No chyba z pracownikami. Bo on teraz hodowca jest. A może są jakieś pracownice i z nimi tarło? Nie wiem. Można zamiast tym pływać nalać np. do środka wody i trzymać tarlaki. Widzę wiele zastosowań tego czaderskiego sprzętu. Ja bym w nim usypiał...do tarła.

Widzę ze się zaopatrzyć es tez w jerk z allegro... ciekawe jak to będzie mykac. Kupiłem tez kilka sztuk na testy

Akurat nie z all.. tylko bezpośrednio od producenta. Robi je mój kolega, zarazem sąsiad i bardzo dobry wędkarz.

"Slajdery" robią niezłą miazgę w wodzie. Wg mnie dużo lepiej niż oryginały.

dotarł Evergreen TKIC-66MH

blank (na odkrytej części) jest w oplocie Quatro 30 na długości 122cm ( w tym do czwartej przelotki od dołu o jeszcze większym zagęszczeniu), a ostatnie 27cm już bez, ta wędka pracuje jak mocna klasowa wklejka Ex-Fast JDM (nie PL :) ), albo coś jak ExF z Elite Extreme, nie ma przesztywnienia, utraty dynamiki czy czułości, projekt naprawdę unikalny

jest extremalnie szybka i dynamiczna, no i jak to u EG idealnie wyważona

jednak chyba trochę się przestrzeliłem z mocą (zwłaszcza w dole, wg mnie to bardziej 18lb niż 16lb), może się okazać, że ten szczyt generuje dostateczną energię do rzucania zestawów 7-10g, ale mam wrażenie, że celowałem w lekko delikatniejszy kij, na sucho , to bardziej 10-25g + guma, a ja oczekiwałem 7-20g + guma (smukła)

Edytowane przez bazyloss