Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Sam nie bardzo rozumie, myślę że to bandycki sposób na podreperowanie finansów firmy.

post-59698-0-92752900-1520886420_thumb.jpg

Myślę że wszystko jasno opisałem, jesli ktoś ma pytania to proszę na priv żeby nie zaśmieć wątku.

Edytowane przez Małkociniak

Panowie takie opłaty przy zakupach w chinach są jak najbardziej normalne:

1. Opłata za magazynowanie - standard przy imporcie, nam tego nie naliczają w większości bo paczki idą ichniejsza poczta. Jezeli chcielibyście zamówic np kontener czegos tam to jak najbardziej oplata magazynowa jest naliczana, stawki rożna wg przewoźnika i nie tylko FedEx to nalicza.

2. Podatki wiadoma sprawa. Co ciekawe zamawiając kurierem będą na 99%. Bez danin przechodzą paczki wysyłane "pocztą" a i to nie wszystkie.

W końcu udało się i dotarły  :D  Rozjaśniacze smith optics guides choice low light ignitor . Akuratne na moją dyńkę  ;)   Sezon na kropasy tuż tuż  B)

Zawsze mnie zastanawiało, jak "szkło/zestaw szkieł" przez które mniej wypada aniżeli na nie pada ma coś rozjaśniać.  Tzn były takie obiektywy, ale male mówimy o okularach.

• Like 2

No właśnie, otóż to. Jestem po drugiej stronie mocy czyli kołowrotek nad a nie pod wędką i mało się na tych cudach znam. Ale zaglądam tutaj do Was, czytam i odnosiłem wrażenie, że te wszystkie "stelki" to tylko kupujecie w dalekim kraju, kręcicie korbką w domu i odsprzedajecie ze stratą ... i kupujecie nowy egzemplarz ewentualnie odkupujecie ten "używany" w super cenie ...no i tak się kręci  ;)  :P  :D a tu nagle ktoś chce zabrać takie cudo nad wodę i zaburza przyjęty porządek?! :)

Edytowane przez BOB1
  • Like 10

No właśnie, otóż to. Jestem po drugiej stronie mocy czyli kołowrotek nad a nie pod wędką i mało się na tych cudach znam. Ale zaglądam tutaj do Was, czytam i odnosiłem wrażenie, że te wszystkie "stelki" to tylko kupujecie w dalekim kraju, kręcicie korbką w domu i odsprzedajecie ze stratą ... i kupujecie nowy egzemplarz ewentualnie odkupujecie ten "używany" w super cenie ...no i tak się kręci  ;)  :P  :D a tu nagle ktoś chce zabrać takie cudo nad wodę i zaburza przyjęty porządek?! :)

Drodzy koledzy, pewnie i są wśród nas tzw kolekcjonerzy. 

Mimo że posiadam kilka Stelli i Existów to wszystkie kołowrotki są przy wędkach, które używam.

A po to mam ich kilka, żeby nie przekładać z wędki do wędki. :)

• Like 4