Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Nie masz za co przepraszać. Po to jest ten wątek żeby się chwalić. Livre knoby według mnie są naprawdę fajne. Tylko jak z użytkowaniem? Wygodne się trzyma podczas łowienia? Pod co będzie ten kołowrotek użytkowany?

zimny w dotyku :)

tak jak widać będzie z rozmiarem 2500S (hamulec 4kg)

czyli pstrąg kleń jaź i okoń ciężej...

W wątku ciągle kołowrotki i wędki to ja się pochwalę nową siekierką biwakową :D na co dzień raczej nieprzydatna (wolę nóż) ale już od dawna mi sie taka marzyła  B)

Mateuszu bardzo przemyślany zakup i do tego ta "ciepła rękojeść"- będziesz jej mógł używać na mrozie....

A tak na poważnie bardzo fajna, jakiej jest długości?

Mateuszu bardzo przemyślany zakup i do tego ta "ciepła rękojeść"- będziesz jej mógł używać na mrozie....

A tak na poważnie bardzo fajna, jakiej jest długości?

• Długość całkowita: 25 cm
  • Długość krawędzi tnącej: 9 cm
  • Waga: 280 g

Gdybym z mojego sprzętu wędkarskiego miał zostawić tylko to co jest faktycznie przydatne i czego używam to miałbym dodatkowe pół pokoju do wykorzystania ;) W zimie raczej nią machał nie będę, prędzej latem, na jakimś całodniowym wypadzie na ryby z ogniskiem w roli głównej. 

Jedni dźwigają nad wodę 6 pudełek przynęt, ja będę dźwigał siekierkę :D a pudełko tradycyjnie jedno 15x10 cm :)

• Like 1

W domu Wędkarza w Warszawie był wczoraj i dzisiaj Dzień Shimano. Prezentacja korb, multików, żyłek i plecionek ...itd  Wpadłem na chwilkę bo mam "z buta" dziesięć minut. I jakoś się zgadało, chłopaki wyciągnęli z jakiegoś stojaka, kilka konsultacji telefonicznych i zakup ... do tego na sprzęt Shimano miły upust :P  :)

Aha, kupujący uczestniczyli w losowaniu nagród. Dostałem SMS, że czeka na mnie plecionka ... to chyba dużo fajniej niż na Rybomaniach!!! :P  :D  :D  :D

Edytowane przez BOB1
  • Like 4

Jak już jesteśmy przy ostrym sprzęcie to i do mnie doleciał nowy EDC :)

Limitowany Native 5 na CPM S90V

20180317_130352-1280x960.jpg

Kozak! :-)

Bardzo fajne połączenie pomarańczowych okładzin i tej czarnej powłoki. Stal proszkowa - uważaj na niego nad wodą żeby nie pokrył się rudą :-)

• Like 1

Zawsze mnie zastanawiało, jak "szkło/zestaw szkieł" przez które mniej wypada aniżeli na nie pada ma coś rozjaśniać.  Tzn były takie obiektywy, ale male mówimy o okularach.

Żółte soczewki w okularach nic nie "rozjaśniają", sprawiają jedynie, że kontury obiektów na które patrzymy są bardziej wyraźne. "Rozjaśnianie" to tylko złudzenie optyczne.