MARIUSZ 69 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Oczekiwałem odpowiedzi właściciela. Poza wyglądem jest jeszcze kultura pracy Kręciłem i Mnie kultura pracy nie zachwyciła ,porównując z Tp 17 wypada gorzej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Nie mam jakiegoś dużego porównania do najnowszych Stelli, TP czy Vanquishy. Wg mnie Exsence kręci bardzo płynnie i lekko. Wersje HG trochę szumią, tak bardziej „fotelowo”. W porównaniu do TP ’15 2500HGS kręci napewno lzej, płynniej i ciszej. Jeśli ktoś celuje w niska masę calosci to tez znajdzie dobra opcja (200g). Tak jak wspomniałem, bebechy Exsence są zbliżone, jeśli nie takie same, jak w Vańku, a buda jak w Stelli. Mnie na razie bardzo pasują, zarówno praca jak i wyglądem. Oczywiście nie wypowiem się na razie na temat żywotności, czy pracy po iluśset godzinach łowienia ale na dzien dobry jest ok 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Oczekiwałem odpowiedzi właściciela. Poza wyglądem jest jeszcze kultura pracy Miałem na myśli to że nie ma fenomenu co do mechaniki bo niczym się nie wyróżnia ale designem miażdży stąd jest na językach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Stelki się wyprzedają (2 poszły, 2 szukają nabywcy), a nowe krecioly już zanabyte i łowią 4702A4C7-F2BD-4D63-B16E-EF9C41AE21B0.jpegA tych kiedy możemy spodziewać się na giełdzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 A tych kiedy możemy spodziewać się na giełdzie? Może w 2020 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Początkowo i u mnie "czarny pan" budził zachwyt na odległość. Tegoroczna wizyta na poznańskich targach nieco ostudziła ten zapał. Pomimo iż z daleka ten kołowrotek trafia w mój gust(uważam że czarny to najlepszy kolor dla każdego kołowrotka, a zwłaszcza czarny matowy), to już bezpośredni kontakt trochę mnie rozczarował. Słabo działał zbijak kabłąka, a sam kołowrotek, z bliska wydawał się jakby nie był skończony(dopracowany).Z oglądanych: 15'TP, E i TPXD, ten ostatni wypadł najlepiej. Jeśli chodzi o kulturę pracy i właściwości użytkowe. Również wygląd zewnętrzny jest na +. W XD co prawda może razić knob ale reszta jest raczej bez zarzutu.Nie twierdzę, że Exsence(może to tylko sprawa egzemplarza wystawowego) to słaby kołowrotek ale z wymienionej trójki najlepiej zaprezentował się TPXD, a najsłabiej 15'TP. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Wszyscy piszą że jest lipa a kręcili 18-ką a nie wersją '17JDM???? Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez wichu79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie kręcili 18-ką bo 18-ka dopiero będzie, jest z CI4+ a kręcili jak już to 17-ką Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez SIEMANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) A to ciekawe.To w polskich sklepach widzę że sprzedają 18ki tylko z nazwy i nie z Ci4+????Popatrz na zdjęcia bo chyba mówisz nie o tym Exsence???? Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez wichu79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) W sklepach jest wersja metalowa u nas czy też w Japonii i to jest 17-ka, w Japonii wyszedł jej tańszy odpowiednik z CI4+ jako 18-ka też czarna.A to że wszędzie poza Japonią 17-ka jest nazywana 18-ką bo późną jesienią,zimą na nowy sezon weszła do handlu, zresztą tylko pare miesięcy po wprowadzeniu jej w Japonii.Na zdjęcia nie musze patrzeć, znam ją od podszewki. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez SIEMANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) No własnie o tym mówię.Ale jest też wersja '17 i '18 z Hagane bardzo podobnie wyglądająca.17tek u nas nie było a teraz wprowadzili 18ki na pozostały rynek. Z lewej jest wersja 18 a z prawej 17ki. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez wichu79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) 17-ek nie było hmmm a co jest u nas na rynku jak nie 17-ki.Wiem jak wyglądają, doskonale znam oba modele.Pisałeś że na targach wszyscy kręcili 18ką, a jej na targach nie było , była 17ka Dobra na szybko prosze foto z katalogu. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez SIEMANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 14 Stella15 TP16 Vaniek17 Exsence i te kołowrotki "w jakiś tam" sposób można porównywać 18 Exsence CI4+ to już zupełnie inny kołowrotek, który bliżej jest 16 Stradica CI4+ , niż 17 Exsence 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 14 Stella15 TP16 Vaniek17 Exsence i te kołowrotki "w jakiś tam" sposób można porównywać 18 Exsence CI4+ to już zupełnie inny kołowrotek, który bliżej jest 16 Stradica CI4+ , niż 17 ExsenceZgadza się to jest jego tańsza wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 to nie jest tańsza wersja 17 Exsence, tylko droższa wersja 16 Stradic CI4+ na czarnym macie zawsze się dodatkowo parę $ zarobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Owszem tańsza wersja to dalej Exsence ale tańszy z CI4+ a do czego konstukcyjnie jest podobny to inny temat. To według twojego nazewnictwa np. ultegra fb jest tańszą wersją stradica, ok niech Tobie będzie. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez SIEMANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 czyli jak na tego "Exsence" nakleisz sticker Stella CI4+ to będzie tańsza wersja Stelli ? widzę, że nie bez powodu płacą kolesiom od marketingu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Według twojego rozumowania wszystko np. Stradic fk czy ci4+, exsence ci4+, nowa soare, sephia, complex itp. jest stradiciem a w modele w góre bóg wie czym twin powerem czy stellą ok spoko.Albo lepiej można tu mnożyć przykłady z VW czy Audi ale co tam to dalej jest jeden dany model w innej konfiguracji.Ok widze że masz swoj tok myślenia spoko, ja zapominam o temacie bo i tak nic on nie da. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez SIEMANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 18 Exsence CI4+ to już zupełnie inny kołowrotek, który bliżej jest 16 Stradica CI4+ , niż 17 Exsence Ja tam się na stelkach nie znam, ale wniosek wyciągam taki, że warto zakupić Stradica CI4+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Panowie spokojnie. Na tym samym korpusie robione jest kilka kołowrotków:http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/5278http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/4650http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/5042http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/4649http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/4648http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/4350http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/4073 Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 :D Podziękowania dla kolegi z forum chlodnica . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) To i ja się pochwalę . Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez erqgth 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Wygląda na poważną szpadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) ... ostatnie zbrojenia przed nowym sezonem : Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez miramar69 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Wygląda na poważną szpadęJest bardzo poważna ????. Miałem sporo obaw bo jest to mój pierwszy samodzielnie zlecony kijek i koszt niemaly, a mój poprzedni Lamiglas ( teoretycznie mocniejszy bo 30lb) wydawał się przy nim finezyjną wędką.Wszelkie obawy minęły po pierwszej wizycie nad wodą! Potwierdzam więc wszystkie dobre słowa jakie wyczytałem i usłyszałem pod adresem tego blanku. Dla mnie rewelacja i mam zamiar dorzucić w przyszłości jeszcze mocniejszą wersję. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi