Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

To i ja coś wrzucę... ;)

Wczorajsze zakupy

attachicon.gif 20180425_175841.jpg

attachicon.gif 20180425_185550.jpg

Jeszcze tylko plecioneczka i jazda na turawskie miejscóweczki... :D

W Libawce 1 - 1,5 m wody.... :/

I ja też się pochwalę :)

post-54838-0-93751100-1524859959_thumb.jpg

Edytowane przez cabage
  • Like 5

Jest bardzo poważna .

Miałem sporo obaw bo jest to mój pierwszy samodzielnie zlecony kijek i koszt niemaly, a mój poprzedni Lamiglas ( teoretycznie mocniejszy bo 30lb) wydawał się przy nim finezyjną wędką.

Wszelkie obawy minęły po pierwszej wizycie nad wodą! Potwierdzam więc wszystkie dobre słowa jakie wyczytałem i usłyszałem pod adresem tego blanku. Dla mnie rewelacja i mam zamiar dorzucić w przyszłości jeszcze mocniejszą wersję.

Blank wiadomo, lecz pozostaje kwestia ubrania tego kija "BB". :rolleyes:

Mistrzostwo :wub:

• Like 1

ponieważ rynek zalewa "chińszczyzna" więc dla odmiany może odrobina ..... "włoszczyzny"  ;)

w ramach relaksu od castingu taki relaksacyjny powrót do "korby" ..... no, z dodatkową szpulą to może i nawet do odległościówki i spławika.....

po pozytywnej ocenie wyrobów firmy Trabucco w postaci kijka Rapture Signal przyszła pora na kołowrotek - tak więc Krius 3500FA zabiera 84 cm żyłki za jednym obrotem i poza tym że całkiem nieźle wygląda to pracuje też ok choć jak na nowy sprzęt to pewnie odrobina dobrego smaru by mu się jednak przydała co niebawem zamierzam uczynić - póki co sprawuje się dobrze i mam nadzieję że już tak zostanie - a przy okazji pozdrawiam wszystkich miłośników pizzy, Fiata i włoskich makaronów  :D !!!

post-49721-0-01646400-1525341257_thumb.jpg

post-49721-0-17757800-1525341266_thumb.jpg

• Like 2

Zastanów się Kuba nad wymianą bebechów, XG się bardzo przydaje nie tylko przy bolkach  ;)

Podbijanie nawet ciężkich jak na rzeczne warunki 30-40 g główek to dla tego kołowrotka tylko smyranie po trybach a wygoda wspaniała...

A przy nocnym łowieniu wystarczy kręcić w rytm mrugania woblera i po zawodach...

Ja nie wymieniłem w swoim,- łowi się doskonale i jak zamówię coś na zapas do niego to Przekładnię XG, żeby mój młody po mojej śmierci kiedyś tam ją wymienił  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Wydaje mi się że ten owczy pęd obserwowany na forum z natychmiastową wymianą XG na PG jest niemądry....Chyba, że ktoś ma dwie takie Stellki, to jeszcze jakoś mógłbym to zrozumieć....

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 6

Dzięki Arku za Twoja opinie. Bardzo mnie zaciekawiła i dała do myślenia. Fakt, przeświadczenie ze wolniejszy układ jest wytrzymalszy, spowodował u mnie chęć wymiany przekładni na wolniejsza. Kreciol będzie stricte pod szczupaki, polskie i zagramaniczne. Może jeszcze jakieś trociowanie z czasem. Stad pomysł o wymianie przekładni, która kupiłem wraz z kołowrotkiem. Nie mniej przemyśle to jeszcze dokładnie.

Pytanie, czy wyciagales gumowe uszczelki z korby? Podobno po takim zabiegu SW kręci zdecydowanie lzej i płynniej.

Nie - nie wyciągałem i nie będę wyciągał, bo po prostu lubię jak poważne maszyny kręcą "poważnie" czyli z lekkim oporem  ;)

Latające od samości korby to nie mój świat :) takie mam skrzywienie   :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 3

Bardzo piękny "znak" na trzydziestkę z kijem :good:  (choć dla mnie trochę szkoda, że nie jednak nie jest to szklak w stylu retro ;) )

Ale masz  tyle jubileuszy/okazji przed sobą... :)

Będzie :) mam dwa super projekty St.Croix w stylu retro, stary ich opis z gwiazdkami  znalazłem na szklanym starym ich szklaku.

I szklana muchówka Lamiglasa barwach Brazylijskich ku pamięci Ayrtona Senny

U mnie tez ciężkie zbrojenia. Tylko co ja będę tym łowił...? ;)

Nie mniej za chwile leci do Speca na wymianę całej przekładni z XG na PG.

No i tą bułę wymieniłem na T-Knob, bo nie zdzierżę takie gały przy kołowrotku ;)

E61B75B8-6D83-4C5E-AFC4-4A105CA11542.jpeg

A moje podejście do wymiany jest takie

Więcej łowisz na gumy zostaw Xg przy podbijaniu będzie bajka

Więcej łowisz na glebokochodzace woby wymieniaj na PG sporego woba nawet nie poczujesz na kiju ????