Guzu Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 W jakim sensie?Podziel się wrażeniami po dniu kotwiczenia na głębokiej wodzie Powodzenia ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Możesz wskazać odpowiedni przepis? Jak na razie znany mi przepis aktualnie obowiązujący (02.05.2018) brzmi:Art. 4. 1. Ilekroć w ustawie jest mowa o broni, należy przez to rozumieć:1) broń palną, w tym broń bojową, myśliwską, sportową, gazową, alarmową i sygnałową;2) broń pneumatyczną;3) miotacze gazu obezwładniającego;4) narzędzia i urządzenia, których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu:a) broń białą w postaci:– ostrzy ukrytych w przedmiotach niemających wyglądu broni, – kastetów i nunczaków,– pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału,– pałek wykonanych z drewna lub innego ciężkiego i twardego materiału, imitujących kij bejsbolowy,broń cięciwową w postaci kusz,c) przedmioty przeznaczone do obezwładniania osób za pomocą energii elektrycznej.http://www.infor.pl/prawo/nowosci-prawne/279036,Posiadanie-noza-bedzie-surowo-karane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) To jeszcze nie przepis, tylko projekt. Zanim zostanie uchwalony, upłynie kadencja obecnego sejmu, a wówczas wszystkie projekty idą do kosza...Nota bene, w wielu krajach obowiązują podobne przepisy ograniczające długość ostrza do 2,5 cala (6,35cm) a więc są znacznie bardziej restrykcyjne od projektu i jakoś nikt w tych krajach nie protestuje z tego powodu. PSJest przepis w KW dotyczący tzw broni białej i on ma zastosowanie aktualne, ale tylko w specjalnych okolicznościach:art. 50a § 1 kodeksu wykroczeńKto w miejscu publicznym posiada nóż, maczetę lub inny podobnie niebezpieczny przedmiot, a okoliczności jego posiadania wskazują na zamiar użycia go w celu popełnienia przestępstwa,podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny nie niższej niż 3000 zł. Edytowane 6 Lipca 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Każdy nóż powyżej 8cm długości roboczej ostrza jest kwalifikowany jako broń i masz zakaz posiadania jej w miejscach publicznych.To mi noża nie zabranią nosić bo Lion Steel T.R.E ma 79mm długości ostrza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Ostrożnie z lina40 metrów to nie żartyDaniel sugerujesz że braknie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Podziel się wrażeniami po dniu kotwiczenia na głębokiej wodzie Powodzenia !Jeśli chodzi Ci o wysiłek fizyczny. To o to się nie bój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 A pochwalę sie????Evergreen Kaleido Super Stallion 3 ozDo Troutów Sg 20cm w sam raz???? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Wygląda pięknie a co do ergonomii ...kwestia gustów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) Specyzuj proszę czy chodzi Ci o uchwyt czy sam multik. Edytowane 6 Lipca 2018 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Pewnie o długość kija[emoji848] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Multik, piękna forma, "nieludzka" ergonomia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) Więc tak jak pisałeś wcześniej to kwestia gustu... Ja wyrażę swoją opinię. Mi osobiście bardzo leży w ręce jest piękny i kręci maślanie.Coz więcej można chcieć od sprzętu.Przy Stallion jest bajka kij jest bardzo lekki jak na tą moc bo waży tylko 127g. Całość świetnie się zagrała.I wcale mi nie brakuje dlugosci :-))) Edytowane 6 Lipca 2018 przez kondzio 77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) Co do gustu i estetyki sprzętu nie dyskutuję, każdy ocenia wedle własnych upodobań. Jak napisałem...piękna forma. Forma, która mnie "uwiera" (tak samo jak przepiękna Ryoga)PS łowiłeś kiedyś takim/tym multikiem w okrasie grudzień - marzec? Edytowane 6 Lipca 2018 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) Robert w grudniu łowię tylko sandacze do których używam niskiego profilu tj.Ip68.A w marcu łowię pstrągi,jazie i klenie i tam też stosuje inny multik bo ten złamał by mi moja wykalaczke hi hi..Lin-ów stosuje do łowienia dużymi gumami np. do Trout-ów jak i do twitchingu szczupakowego. Więc nie łowilem nimi w miesiacach zimowych.Wiem że sprawiają mi radość w miesiącach ciepłych bo przyjemnie chodzą dłoń :-) Edytowane 6 Lipca 2018 przez kondzio 77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Czyli wiesz co mam na myśli A multik jest niezmiennie piękny i nic nie zmieni mojej opinii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Więc tak jak pisałeś wcześniej to kwestia gustu... Ja wyrażę swoją opinię. Mi osobiście bardzo leży w ręce jest piękny i kręci maślanie.Coz więcej można chcieć od sprzętu.Przy Stallion jest bajka kij jest bardzo lekki jak na tą moc bo waży tylko 127g. Całość świetnie się zagrała.I wcale mi nie brakuje dlugosci :-)))Konkret Robi wrażenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 GL VIGORE dostał nowy kręciołek ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Nowe pudełko z prądem Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Daj znać po testach na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 (edytowane) Nowy nabytek do codziennego użytku, jazdy samochodem a w razie W zastępstwo dla Smithów do wędkowania. Serengeti Rapallo - szklane "soczewki", fotochrom, polaryzacja. Edytowane 14 Lipca 2018 przez coma 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 dziwne to Merano, jakieś niepodobne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 dziwne to Merano, jakieś niepodobne Racja, pomyliłem modele - oczywiście Rapallo nie Merano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Tym razem wybór padł na Infinity 3000 liczę że będą wytrzymalsze od Shimano,Stelki sobie teraz odpoczną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Tym razem wybór padł na Infinity 3000 liczę że będą wytrzymalsze od Shimano,Stelki sobie teraz odpoczną 37268890_1980260895373718_7062051520350519296_n.jpgTa z lewej to wytrzymałością nie ustępuje ruskiemu t34 więc szybko nie polegnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Konkretne maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi