Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Zauroczony serialem Lucifer też się pochwalę.

Poprzednia środa, to siermiężne skrobanie, zdzieranie, piłowanie, ściąganie komponentów, etc... z St. Croix Triumph TRS66MF2 i niepozornej muchówki Aquarius Fly Master 2.85 AFTMA 6-7 ..., potem wysyłka do @Mekamila... i Jego czary mary...                                          Dziś Mr. Curyer przywiózł mi dwa cudeńka w wersji "wungiel from the deepest czeluści from hell"... no dobra blank w kolorze graphite i minimy silver. Mniam... 

post-55546-0-19414100-1531853963_thumb.jpg

Blank St. Croix 12 lb, ale chciałbym  mieć sandacza/szczupaka, który sprawi, że o wędzisko będę się obawiał.

• Like 4

Zauroczony serialem Lucifer też się pochwalę.

Poprzednia środa, to siermiężne skrobanie, zdzieranie, piłowanie, ściąganie komponentów, etc... z St. Croix Triumph TRS66MF2 i niepozornej muchówki Aquarius Fly Master 2.85 AFTMA 6-7 ..., potem wysyłka do @Mekamila... i Jego czary mary...                                          Dziś Mr. Curyer przywiózł mi dwa cudeńka w wersji "wungiel from the deepest czeluści from hell"... no dobra blank w kolorze graphite i minimy silver. Mniam... 

attachicon.gif black.jpg

Blank St. Croix 12 lb, ale chciałbym  mieć sandacza/szczupaka, który sprawi, że o wędzisko będę się obawiał.

Takie trochę jaxonowe... ;)

Takie trochę jaxonowe... ;)

Drogi Żbiku,włóż w jakąkolwiek formę trochę pracy WŁASNEJ, swojej inwencji, oryginalności. Pokaż jakiś swój projekt, który będzie symbolem użyteczności i smaku, a przy okazji nie będzie festyniarskim, odpustowym kiczem. Schylę czoła! Z moje perspektywy - Twój sprzęt (którym non stop przerzucasz) może jest top of the top, tylko nie zawsze da się znaleźć w tym duszę. Twoja krótka "górnolotna myśl" nie jest wstanie pomniejszyć doświadczenia, dokładności i stylu Budowniczego. Komponenty zostały celowo dobrane tak przeze mnie, żeby wyważyć wagę, użyteczność i gust mnie jako użytkownika. 

Zapewniam, z uwagą będę śledził Twoje "wyżyny estetyki i smaku".

PS. Ja do firmy nic nie mam.

PS 2 Aaaaaaaa, jeszcze jedno, pokaż mi jak ze sprzętu niekoniecznie z górnej półki zrobić, żeby spod nosa wyrwało się "o k**wa". Bo ja dziś tak miałem. Z bezdusznego wędziska udało się wykrzesać to coś, czego nie doświadczyłem używając sprzętu 3 x droższego.

PS 3 a jeszcze by długo...

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 17

Drogi Żbiku,włóż w jakąkolwiek formę trochę pracy WŁASNEJ, swojej inwencji, oryginalności. Pokaż jakiś swój projekt, który będzie symbolem użyteczności i smaku, a przy okazji nie będzie festyniarskim, odpustowym kiczem. Schylę czoła! Z moje perspektywy - Twój sprzęt (którym non stop przerzucasz) może jest top of the top, tylko nie zawsze da się znaleźć w tym duszę. Twoja krótka "górnolotna myśl" nie jest wstanie pomniejszyć doświadczenia, dokładności i stylu Budowniczego. Komponenty zostały celowo dobrane tak przeze mnie, żeby wyważyć wagę, użyteczność i gust mnie jako użytkownika. 

"jadą, braciszkowie moje, jadą...."

• Like 1

Witam,przeglądałem wątek z akumulatorami LiFePo4 bardzo mnie zaciekawił.Jako że dużo pływam na elektryku i męczy już mnie dżwiganie ołowiu bo gnaty niestety już nie te,postanowiłem zakupić aku 80Ah od kolegi forumowego.Dzis przyszła paczka i oczywiście przede wszystkim test wagi który faktycznie wyszedł 12,5kg,do tego wbudowany fajny czytelny wyświetlacz i ładowarka.Całość fajnie zabezpieczona żeby nie uszkodzić w transporcie towaru.Jeśli chodzi o pierwsze wrażenie jestem mega pozytywnie zadowolony,niebawem testy na wodzie z moim pontonem Maweric 330D o których coś tu napewno napiszę dla potomnych,pozdrawiam

post-67690-0-46411400-1531941915_thumb.jpg

post-67690-0-63884500-1531941929_thumb.jpg

Edytowane przez mieciuka
  • Like 10

I dotykasz tak gołą dłonią nie osłoniętą rękawiczką bawełnianą, najlepiej z jonami srebra?! :rolleyes: ;) :D

Nie jestem kanapowcem Robcio :) ale hmmm może żeby innych nie uwierać tak by trzeba było :P następnym razem się poprawie ale gdzie ja takie rękawiczki zanabede [emoji23]

Tapatalkniete z iPhone 7

• Like 2

Nie jestem kanapowcem Robcio :) ale hmmm może żeby innych nie uwierać tak by trzeba było :P następnym razem się poprawie ale gdzie ja takie rękawiczki zanabede [emoji23]

Tapatalkniete z iPhone 7

Daj ogłoszenie, zamienię Stellę FJ na rękawiczki z jonami srebra. Moment się znajdą :D

• Like 1

PS 2 Aaaaaaaa, jeszcze jedno, pokaż mi jak ze sprzętu niekoniecznie z górnej półki zrobić, żeby spod nosa wyrwało się "o k**wa". Bo ja dziś tak miałem. Z bezdusznego wędziska udało się wykrzesać to coś, czego nie doświadczyłem używając sprzętu 3 x droższego.

PS 3 a jeszcze by długo...

Przepraszam Cię Kolego ale chyba dość opacznie odebrałeś moje słowa. Porównując go do jaxonowskiego sprzętu miałem na myśli prostotę wykonania i zwykły klasyczny design, a nie myślałem kompletnie o jakości. Prostotę w dobrym tego słowa znaczeniu, bez zbędnych pazłotek, kaktusowych korków i malowanych na kameleona uchwytów.

Sam mam różne wędki, od najtańszych pewnych nieśmiertelnych Jaxonow, Kongerów i DAMow, przez średniolepsze StC, po raptem 2 kije „Top of the top” (jak je określiłeś) Restaffine i UFM.

Firma Jaxon robiła kiedyś bardzo udane modele, które bardzo dobrze się sprawdzały. Podobnie kije Kongera (np IRI są u mnie w użyciu).

Nie wiem dlaczego w Twoich słowach Jaxon nie ma estetyki i smaku? Sam mając kiedyś przeróżne kije z pracowni, zazwyczaj ograniczałem się do stonowanych kolorów, często robiąc jednokolorowe (zazwyczaj czarne) wędki. Na własnej skórze przekonałem się, ze im więcej udziwnień, pomieszania kolorów, materiałów, tym kij zdecydowanie szybciej się nudzi i człowiek zaczyna kombinować nad zmianami. Obecnie mam już tylko 2 proste kije z pracowni, uwierz mi, warte po kilkaset złotych. Prosty niedrogi blank, zwykły uchwyt, pianka lub ew kawałek korka i najprostsze zwykle czarne omotki.

Chyba już wyrosłem z gonienia króliczka i budowy coraz to nowszych wedek, wole mieć 3-4 pewne zestawy i brak problemu typu „co dziś zabiorę nad wodę”.

Jeśli mnie złe odebrałeś, to przepraszam. Zawsze każdego, kto sam buduje wędki, podziwiam, bo ja takich umiejętności nie posiadam.

• Like 8

Chciałem Wam pokazać jakie fajne rzeczy tworzy kolega Bartek_C@, i oczywiście polecić jego pomoc. :D

Kolega Bartek posiada wielką "intuicję techniczną", co jest bardzo pożądane przy takiej pracy. :good:

post-63755-0-70987000-1532617897_thumb.jpg

post-63755-0-02509600-1532617930_thumb.jpg

• Like 6

263ed046b2a3cdd43a511144960d812a.jpge1e31bcb038320edd3042db0c752eef3.jpg5a4bb86e50d959851a2fa08fc8206a83.jpg

Mój nowy nabytek, a zarazem pierwszy UL wczoraj przeszedł chrzest w wodzie [emoji4] i o dziwo pojawiły się nawet pierwsze rybki bo rybami to trudno nazwać. [emoji23] Ale zabawa z UL castem jest cudowna i już wiem, że nie będzie to pierwszy i ostatni zestaw [emoji23], choć na dzień dzisiejszy w multiku jestem zakochany [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 8