Micz Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Dziękuje Panowie za pozytywną opinie,do tej pory z tą "budą" miałem do czynienia w Certate 3000.Zależało mi na przyjemnym uchwycie rączki oraz dużej szerokiej szpuli przy nie za wielkim body posiadającym moc Ciężkie zachcianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Dorwałem dwie Yumeye do Stelek z 2018. 2500 model F6 i 4000 model 1215 (ta dzięki Kamilowi @BazyL) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) I ja się na coś zdecydowałem. Ocea Conquest + kilka tuningowych dodatków Dzieki Daniel @Guzu Edytowane 17 Lipca 2018 przez snup 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Zauroczony serialem Lucifer też się pochwalę.Poprzednia środa, to siermiężne skrobanie, zdzieranie, piłowanie, ściąganie komponentów, etc... z St. Croix Triumph TRS66MF2 i niepozornej muchówki Aquarius Fly Master 2.85 AFTMA 6-7 ..., potem wysyłka do @Mekamila... i Jego czary mary... Dziś Mr. Curyer przywiózł mi dwa cudeńka w wersji "wungiel from the deepest czeluści from hell"... no dobra blank w kolorze graphite i minimy silver. Mniam... Blank St. Croix 12 lb, ale chciałbym mieć sandacza/szczupaka, który sprawi, że o wędzisko będę się obawiał. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Zauroczony serialem Lucifer też się pochwalę.Poprzednia środa, to siermiężne skrobanie, zdzieranie, piłowanie, ściąganie komponentów, etc... z St. Croix Triumph TRS66MF2 i niepozornej muchówki Aquarius Fly Master 2.85 AFTMA 6-7 ..., potem wysyłka do @Mekamila... i Jego czary mary... Dziś Mr. Curyer przywiózł mi dwa cudeńka w wersji "wungiel from the deepest czeluści from hell"... no dobra blank w kolorze graphite i minimy silver. Mniam... black.jpg Blank St. Croix 12 lb, ale chciałbym mieć sandacza/szczupaka, który sprawi, że o wędzisko będę się obawiał.Takie trochę jaxonowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Takie trochę jaxonowe... dawno chyba jaxona nie widziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) Takie trochę jaxonowe... Drogi Żbiku,włóż w jakąkolwiek formę trochę pracy WŁASNEJ, swojej inwencji, oryginalności. Pokaż jakiś swój projekt, który będzie symbolem użyteczności i smaku, a przy okazji nie będzie festyniarskim, odpustowym kiczem. Schylę czoła! Z moje perspektywy - Twój sprzęt (którym non stop przerzucasz) może jest top of the top, tylko nie zawsze da się znaleźć w tym duszę. Twoja krótka "górnolotna myśl" nie jest wstanie pomniejszyć doświadczenia, dokładności i stylu Budowniczego. Komponenty zostały celowo dobrane tak przeze mnie, żeby wyważyć wagę, użyteczność i gust mnie jako użytkownika. Zapewniam, z uwagą będę śledził Twoje "wyżyny estetyki i smaku". PS. Ja do firmy nic nie mam.PS 2 Aaaaaaaa, jeszcze jedno, pokaż mi jak ze sprzętu niekoniecznie z górnej półki zrobić, żeby spod nosa wyrwało się "o k**wa". Bo ja dziś tak miałem. Z bezdusznego wędziska udało się wykrzesać to coś, czego nie doświadczyłem używając sprzętu 3 x droższego.PS 3 a jeszcze by długo... Edytowane 17 Lipca 2018 przez Koincydencja 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Drogi Żbiku,włóż w jakąkolwiek formę trochę pracy WŁASNEJ, swojej inwencji, oryginalności. Pokaż jakiś swój projekt, który będzie symbolem użyteczności i smaku, a przy okazji nie będzie festyniarskim, odpustowym kiczem. Schylę czoła! Z moje perspektywy - Twój sprzęt (którym non stop przerzucasz) może jest top of the top, tylko nie zawsze da się znaleźć w tym duszę. Twoja krótka "górnolotna myśl" nie jest wstanie pomniejszyć doświadczenia, dokładności i stylu Budowniczego. Komponenty zostały celowo dobrane tak przeze mnie, żeby wyważyć wagę, użyteczność i gust mnie jako użytkownika. Zapewniam, z uwagą będę śledził Twoje "wyżyny estetyki i smaku". PS. Ja do firmy nic nie mam."jadą, braciszkowie moje, jadą...." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciuka Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) Witam,przeglądałem wątek z akumulatorami LiFePo4 bardzo mnie zaciekawił.Jako że dużo pływam na elektryku i męczy już mnie dżwiganie ołowiu bo gnaty niestety już nie te,postanowiłem zakupić aku 80Ah od kolegi forumowego.Dzis przyszła paczka i oczywiście przede wszystkim test wagi który faktycznie wyszedł 12,5kg,do tego wbudowany fajny czytelny wyświetlacz i ładowarka.Całość fajnie zabezpieczona żeby nie uszkodzić w transporcie towaru.Jeśli chodzi o pierwsze wrażenie jestem mega pozytywnie zadowolony,niebawem testy na wodzie z moim pontonem Maweric 330D o których coś tu napewno napiszę dla potomnych,pozdrawiam Edytowane 18 Lipca 2018 przez mieciuka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Jest i ona Tapatalkniete z iPhone 7 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 I dotykasz tak gołą dłonią nie osłoniętą rękawiczką bawełnianą, najlepiej z jonami srebra?! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 I dotykasz tak gołą dłonią nie osłoniętą rękawiczką bawełnianą, najlepiej z jonami srebra?! Ale łapka zapewne mocno zdezynfekowana ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) Po kilku latach stellomonokultury postanowiłem wybrać się znow z Daiwa na pstrągi.Oczywiście wcześniej nawine żyłkę Trochę tak z nudów, a trochę tak bo mi się spodobał Edytowane 25 Lipca 2018 przez Guzu 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 I dotykasz tak gołą dłonią nie osłoniętą rękawiczką bawełnianą, najlepiej z jonami srebra?! Nie jestem kanapowcem Robcio ale hmmm może żeby innych nie uwierać tak by trzeba było następnym razem się poprawie ale gdzie ja takie rękawiczki zanabede [emoji23] Tapatalkniete z iPhone 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Nie jestem kanapowcem Robcio ale hmmm może żeby innych nie uwierać tak by trzeba było następnym razem się poprawie ale gdzie ja takie rękawiczki zanabede [emoji23] Tapatalkniete z iPhone 7Daj ogłoszenie, zamienię Stellę FJ na rękawiczki z jonami srebra. Moment się znajdą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Drogi Żbiku,włóż w jakąkolwiek formę trochę pracy WŁASNEJ, swojej inwencji, oryginalności. Pokaż jakiś swój projekt, który będzie symbolem użyteczności i smaku, a przy okazji nie będzie festyniarskim, odpustowym kiczem. Schylę czoła! Z moje perspektywy - Twój sprzęt (którym non stop przerzucasz) może jest top of the top, tylko nie zawsze da się znaleźć w tym duszę. Twoja krótka "górnolotna myśl" nie jest wstanie pomniejszyć doświadczenia, dokładności i stylu Budowniczego. Komponenty zostały celowo dobrane tak przeze mnie, żeby wyważyć wagę, użyteczność i gust mnie jako użytkownika. Zapewniam, z uwagą będę śledził Twoje "wyżyny estetyki i smaku". PS. Ja do firmy nic nie mam.PS 2 Aaaaaaaa, jeszcze jedno, pokaż mi jak ze sprzętu niekoniecznie z górnej półki zrobić, żeby spod nosa wyrwało się "o k**wa". Bo ja dziś tak miałem. Z bezdusznego wędziska udało się wykrzesać to coś, czego nie doświadczyłem używając sprzętu 3 x droższego.PS 3 a jeszcze by długo...Przepraszam Cię Kolego ale chyba dość opacznie odebrałeś moje słowa. Porównując go do jaxonowskiego sprzętu miałem na myśli prostotę wykonania i zwykły klasyczny design, a nie myślałem kompletnie o jakości. Prostotę w dobrym tego słowa znaczeniu, bez zbędnych pazłotek, kaktusowych korków i malowanych na kameleona uchwytów. Sam mam różne wędki, od najtańszych pewnych nieśmiertelnych Jaxonow, Kongerów i DAMow, przez średniolepsze StC, po raptem 2 kije „Top of the top” (jak je określiłeś) Restaffine i UFM. Firma Jaxon robiła kiedyś bardzo udane modele, które bardzo dobrze się sprawdzały. Podobnie kije Kongera (np IRI są u mnie w użyciu). Nie wiem dlaczego w Twoich słowach Jaxon nie ma estetyki i smaku? Sam mając kiedyś przeróżne kije z pracowni, zazwyczaj ograniczałem się do stonowanych kolorów, często robiąc jednokolorowe (zazwyczaj czarne) wędki. Na własnej skórze przekonałem się, ze im więcej udziwnień, pomieszania kolorów, materiałów, tym kij zdecydowanie szybciej się nudzi i człowiek zaczyna kombinować nad zmianami. Obecnie mam już tylko 2 proste kije z pracowni, uwierz mi, warte po kilkaset złotych. Prosty niedrogi blank, zwykły uchwyt, pianka lub ew kawałek korka i najprostsze zwykle czarne omotki. Chyba już wyrosłem z gonienia króliczka i budowy coraz to nowszych wedek, wole mieć 3-4 pewne zestawy i brak problemu typu „co dziś zabiorę nad wodę”. Jeśli mnie złe odebrałeś, to przepraszam. Zawsze każdego, kto sam buduje wędki, podziwiam, bo ja takich umiejętności nie posiadam. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Żbiku, nie piję zupełnie do Ciebie i tej sytuacji, lecz zawsze szanuję ludzi, którzy w innych dostrzegali człowieka, a to słowo "PRZEPRASZAM" niby nic, a tak magiczne.Szacun. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Chciałem Wam pokazać jakie fajne rzeczy tworzy kolega Bartek_C@, i oczywiście polecić jego pomoc. Kolega Bartek posiada wielką "intuicję techniczną", co jest bardzo pożądane przy takiej pracy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Nowy kijek Phenix FX801-2 pod jazioklenia od SpartaRods vel Łukasz @ProfilNieaktywny + Fuego LT Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Nowy kijek Phenix FX801-2 pod jazioklenia od SpartaRods vel Łukasz @ProfilNieaktywny + Fuego LT Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPodoba mi się nazwa pracowni ???? to już się dopatrzyłem w końcu co jest na logo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Dodam tylko , że waga kija wyniosła finalnie poniżej 70g + fuego 205 g i mamy w ręku „nic” [emoji16] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Nowy kijek Phenix FX801-2 pod jazioklenia od SpartaRods vel Łukasz @ProfilNieaktywny + Fuego LT Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkW delfinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Tak, w delfinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Mój nowy nabytek, a zarazem pierwszy UL wczoraj przeszedł chrzest w wodzie [emoji4] i o dziwo pojawiły się nawet pierwsze rybki bo rybami to trudno nazwać. [emoji23] Ale zabawa z UL castem jest cudowna i już wiem, że nie będzie to pierwszy i ostatni zestaw [emoji23], choć na dzień dzisiejszy w multiku jestem zakochany [emoji7] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Kolejny zainfekowany 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi