Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Jako plastyk, doceniam trafioną relację kolorystyczną pomiędzy multiczkiem z lekkim, wrzosowym zafarbem z klaputkami i szortami!

Nie ma się co dziwić, że rybki pod urokiem chętnie biorą! :P  :D

Gratuluję i trzymam kciuki za kolejnego nawiedzonego :)

Edytowane przez BOB1
  • Like 5

Przepraszam Cię Kolego ale chyba dość opacznie odebrałeś moje słowa. Porównując go do jaxonowskiego sprzętu miałem na myśli prostotę wykonania i zwykły klasyczny design, a nie myślałem kompletnie o jakości. Prostotę w dobrym tego słowa znaczeniu, bez zbędnych pazłotek, kaktusowych korków i malowanych na kameleona uchwytów.

Sam mam różne wędki, od najtańszych pewnych nieśmiertelnych Jaxonow, Kongerów i DAMow, przez średniolepsze StC, po raptem 2 kije „Top of the top” (jak je określiłeś) Restaffine i UFM.

Firma Jaxon robiła kiedyś bardzo udane modele, które bardzo dobrze się sprawdzały. Podobnie kije Kongera (np IRI są u mnie w użyciu).

Nie wiem dlaczego w Twoich słowach Jaxon nie ma estetyki i smaku? Sam mając kiedyś przeróżne kije z pracowni, zazwyczaj ograniczałem się do stonowanych kolorów, często robiąc jednokolorowe (zazwyczaj czarne) wędki. Na własnej skórze przekonałem się, ze im więcej udziwnień, pomieszania kolorów, materiałów, tym kij zdecydowanie szybciej się nudzi i człowiek zaczyna kombinować nad zmianami. Obecnie mam już tylko 2 proste kije z pracowni, uwierz mi, warte po kilkaset złotych. Prosty niedrogi blank, zwykły uchwyt, pianka lub ew kawałek korka i najprostsze zwykle czarne omotki.

Chyba już wyrosłem z gonienia króliczka i budowy coraz to nowszych wedek, wole mieć 3-4 pewne zestawy i brak problemu typu „co dziś zabiorę nad wodę”.

Jeśli mnie złe odebrałeś, to przepraszam. Zawsze każdego, kto sam buduje wędki, podziwiam, bo ja takich umiejętności nie posiadam.

:good:  :highfive:  Cholerka dopiero zajrzałem. Tak się zdobywa  szacun na dzielni. Ja też przepraszam Cię za mój wpis. Jak zwykle chlapnę ozorem ciut za dużo, potem pomyślę.  :doh: Jak dane nam będzie się spotkać nadstawię doooopsko do kopniaka!

• Like 6

Chciałem Wam pokazać jakie fajne rzeczy tworzy kolega Bartek_C@, i oczywiście polecić jego pomoc. :D

Kolega Bartek posiada wielką "intuicję techniczną", co jest bardzo pożądane przy takiej pracy. :good:

Do czegokolwiek by miały służyć owe rzeczy uznanie się należy za estetykę wykonania, brawo dla twórcy.

Bushido MagBass. Wykonanie BB Custom Rods 

Blanki o dużej zbieżności, płynnej smukłej szczytówce i znaczącej mocy w dolniku.

Wychodzą z nich fajne, uniwersalne kije szczupakowe.

W zamyśle zbudowany pod duże lekkie wahadła oraz duże obrotówki 

W planie kolejny patyk , tym razem pod duże gumy - Swimbait M1-50lb

Blank: AT Bushido MB73 8-15lb
Przelotki: AT Tornado Black
Rękojeść: uchwyt AT EDGE Black Gloss, pianka eva, pierścienie aluminiowe złote.

Kijek sparpwany z Calcutta Conquest 201

post-49627-0-52072600-1533421738_thumb.jpg

post-49627-0-42656400-1533421756_thumb.jpg

post-49627-0-79292300-1533421775_thumb.jpg

post-49627-0-63218300-1533421822_thumb.jpg

post-49627-0-51794600-1533421844_thumb.jpg

post-49627-0-93367700-1533421868_thumb.jpg

post-49627-0-98211300-1533421897_thumb.jpg

post-49627-0-30802800-1533421914_thumb.jpg

post-49627-0-60617000-1533424434_thumb.jpg

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 8

Mnie na stare lata los zamiast pokarać mnie jakimś rematyzmem,migreną ,to poprzestawiał mi klepki w pustym łbie(i tak nie były solidnie ułożone).kupiłem sobie taki zestaw.c3 ze szpulą avail i ceramiki,oraz kijek wybitnie dojazdowy,już tłumacze co to znaczy,kijek będzie na stałe na mazurach a ja będe do niego dojeżdżał co jest bezsensu.ale to się nie nadaje do transportu.ten co wymyślił jednoskłady do końca życia nie powinien o puścić domu wariatów.

post-62049-0-77011800-1533467710_thumb.jpg

post-62049-0-39407600-1533467736_thumb.jpg

post-62049-0-10463300-1533467755_thumb.jpg

post-62049-0-82571200-1533467788_thumb.jpg

• Like 8

Robercik prawa,lewa,od przodu od tyłu co za różnica.ze 40lat w spinie kręciłem lewą.to tylko przypadek że ten co mnie wciągnàł w ten cały bajzel z castingiem kręcił prawą ,i pierwszy młynek miałem na prawą i tak już zostało.nie powiem że pierwsze rzuty tym c3 sprawiały mase kłopotu a brody takie że i arcybiskup Makarios nie miał większej.a zresztą jak się coš umie to się zrobi i prawą i lewą.wyobraź sobie taką sytuacje -wchodzisz do bloku a tam na korytażu stoi ta rozwódka z 3 piętra albo ta przy kości z parteru i mówi tak:chodź sąsiad na szybki numerek ale tylko od tyłu ,przecież nie powiesz jej że tak nie umiesz,czy nie lubisz tylko idziesz...Chociaż pamiętam taki stary film z Belmondo gdzie był taki tekst,od tyłu się nie liczy-a to gówno prawda,też się liczy

• Like 10

Robercik prawa,lewa,od przodu od tyłu co za różnica.ze 40lat w spinie kręciłem lewą.to tylko przypadek że ten co mnie wciągnàł w ten cały bajzel z castingiem kręcił prawą ,i pierwszy młynek miałem na prawą i tak już zostało.nie powiem że pierwsze rzuty tym c3 sprawiały mase kłopotu a brody takie że i arcybiskup Makarios nie miał większej.a zresztą jak się coš umie to się zrobi i prawą i lewą.wyobraź sobie taką sytuacje -wchodzisz do bloku a tam na korytażu stoi ta rozwódka z 3 piętra albo ta przy kości z parteru i mówi tak:chodź sąsiad na szybki numerek ale tylko od tyłu ,przecież nie powiesz jej że tak nie umiesz,czy nie lubisz tylko idziesz...Chociaż pamiętam taki stary film z Belmondo gdzie był taki tekst,od tyłu się nie liczy-a to gówno prawda,też się liczy

Krzychu po raz pierwszy w życiu oplułem i zasmarkałem monitor. Żona patrzy jak na czuba. Co najmniej złota czcionka. Jerkbait się śmieje to pikuś!

• Like 2