Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda zakup nie wędkarski ale nowy nabytek jest, teoretycznie głównie są do ryb ale ja znajde im inne bardziej wszechstronne zastosowanie.

Środkowy i po lewej są już moje  :D

Zakupione w Osace  :ph34r:

Super tasaki :clappinghands:

Zanim dopłynę tam na elektryku i tak będzie już wiosna .....

ale po drodze lub już na miejscu możesz trafić spragnioną wrażeń z południowcem młódke ze Szwecji.A Ty dla szwedki to już południowiec ,co prwada bliski ale południowiec.mapa nie kłamie.

A dlaczego chwyt Rafał (całą dłonią za stopka kołowrotka) wg Ciebie jest prawidłowy ? Gdzieś o tym pisali ? 

Pytam, ponieważ sam tak trzymam wędziska i wielu znajomych, kolokwialnie mówiąc się z tego śmieje .. 

Trzymasz tak, bo odkryłeś sekret.......śmieją się nieoświeceni......niech się śmieją, my wiemy, w jakim strasznym wędkarskim Matrixie żyją :rolleyes:

Trzymasz tak, bo odkryłeś sekret.......śmieją się nieoświeceni......niech się śmieją, my wiemy, w jakim strasznym wędkarskim Matrixie żyją :rolleyes:

Jestem nieoświecony. Dobrze zbalansowany zestaw nie wymaga takiego chwytu moim zdaniem. Zawsze maly palec za stopką.

o jakim zbalansowaniu mówimy, przy takim obciążeniu/holu, litości ... Kolega miał sobie nadgarstek załatwić ? ...

Przy holu to inna bajka, miałem wrażenie że rozmawiamy o chwycie przy łowieniu.

edit: przy holu metrowych szczupaków nie zmieniał mi się chwyt, nadal taki sam jak przy łowieniu (aż musiałem na filmach sprawdzić)

Po kilkunastu dużych rybach też bez zmian, kwestia przyzwyczajenia.

Edytowane przez shavt
  • Like 1

Trac Angler 30 i kotwa 20lb. U użytkownika atana, tzn dystrybutora

Tylko teraz kombinacja, aby rolkę zamontować na dziobie, a wciągarkę na górnym pokładzie. Inaczej mi plandeka nie przykryje całości. Łódź F420.

I jeszcze małe podniesienie łodzi na rolkach, aby móc wozić kotwicę zamontowaną cały czas.

Edytowane przez karkoszek