Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Doskonały przykład poniżej :

attachicon.gif IMG_20181223_162452576~2.jpg

\m/ \m/

Tak paczam paczam na te fotki, tu na jerku i w mmsach i za chu...steczke mi nie pasują te szpule i korby do „dziesiątki”... Na fotkach elementy tuningowe jakieś takie fioletowo-czarne, ni w ząb do koloru korpusu Stelki... Jestem na „nie” ;) No ale może to dlatego, ze uważam dziesiątkę za kreciol idealny, który nie wymaga żadnych „poprawek” ;) Edytowane przez Żbiku

mam 4000 , nabyłbym jeszcze 2500

Ja generalnie celowałem w rozmiar kompatabilny, bo jest pole manewru z korbkami i szpulkami. Napewno poleci z niego T-knob, jak dla mnie troche ni jak ma się jego wielkość do zastosowania, które mu szykuje. Jakąś ciekawsza płytką szpulkę oczywiście tez będę chciał kupić do niego. Podejrzewam, że jak się trafi podobna okazja na każdy inny rozmiar z tego wypustu to poważnie rozważę zakup  :)  

Tak paczam paczam na te fotki, tu na jerku i w mmsach i za chu...steczke mi nie pasują te szpule i korby do „dziesiątki”... Na fotkach elementy tuningowe jakieś takie fioletowo-czarne, ni w ząb do koloru korpusu Stelki... Jestem na „nie” ;) No ale może to dlatego, ze uważam dziesiątkę za kreciol idealny, który nie wymaga żadnych „poprawek” ;)

Tobie to zawsze nie pasuje :)

• Like 1

Mój pierwszy zestaw UL do łowienia pstrągów na najmniejsze przynęty :)

attachicon.gif 48395881_384072095484307_4272458832690544640_n.jp

O ile dobrze widzę, to w tym uchwycie ATC Apex pomiędzy stopką kołowrotka a uchwytem jest wolna przestrzeń. Coś jak w SKSS bez insertu.

Wygodne to? Jak przekazuje sygnały z blanku do ręki?

A zestaw niczego sobie ;)

Ale tam widać nawet napis "Daiwa" na stopce kołowrotka.

A jak z "czułością" tego uchwytu? Nie mam gdzie obejrzeć tego na żywo ani wziąć do ręki.

Moim zdaniem jest wygodniejszy niż Fuji TVS a co do czułości, hmm

Wszystko zależy jak się go osadzi. Sam uchwyt nie wiele wnosi. Pustą przestrzeń trzeba wypełnić insertem, może również osadzić bez.

• Like 1

Ale tam widać nawet napis "Daiwa" na stopce kołowrotka.

A jak z "czułością" tego uchwytu? Nie mam gdzie obejrzeć tego na żywo ani wziąć do ręki.

Tu masz kilka zdjęć uchwytu(dzięki uprzejmości  użytkownika @IW) z bliższej perspektywy z insertem drewnianymi grafitowym.

ca6ea297e0848ab5dc4093824313d1e5.jpg2a7e5dbeee3874ffc351cfd16b3e050a.jpg

• Like 3

Zestaw wedek pstrągowych skompletowany na kilka sezonów. Mam nadzieje... ;)

attachicon.gif D053AB18-94EC-4F53-9BCE-2BA7ADA515E2.jpeg

Fajny zestaw. Za kilka dni i u mnie FTS662L będzie miał debiut. Po rozpakowaniu tego patyka  byłem naprawdę miło zaskoczony... Do tego stopnia, że szykuje się w styczniu kolejny zakup... ;)

@Żbiku ten FTS662L to takie japońskie czy amerykańskie 8 lb?

Takie bardziej japońskie ;)

Jeżeli ten 562ul nie podejdzie pamiętaj o mnie.

Będę pamiętał, jednakże ten kijek kupiłem z myślą o poznowiosennym i letnim łowieniu mniejszych pstrągów na kilku płytkich leśnych odcinkach, na które wcześniej niż maj się nie zapedzam. I raczej dopiero w maju-czerwcu będzie testowany.

Głównym kijem na cały sezon będzie FSX-562L, a FTS-662L kupilem specjalnie na zimowe ”łąkowe” odcinki.

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1