Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Bob,

Dałbym jeszcze diody tak, aby jeden akumulator nie rozładowywał drugiego.

Alek,

To połączenie równoległe [emoji6]

Po pierwszej instalacji nowiutkich akumulatorów, mierzyłem poziom naładowania każdego z nich oddzielnie oraz poziom rozładowania po dniu pływania i wynik pomiaru dla każdego był praktycznie identyczny więc nie wiem  czy konieczna jest ta dioda (ale ja się na prądzie nie znam zupełnie. Jak wymieniam żarówkę to wywala korki na pół osiedla :P  :D )

• Like 1

Piękne kije,a może napiszesz trochę co to za modele bo słabo widać opisy.

Robota Pstrągman i Skalek . Pstrągowe Seekery SP753 S i E-glass , plus używka ( u mnie nowość  ;) ) SSH 851 . Okoniówka w DD na blanku Matagi TR80 Super Mebaru L . Testy niebawem  B)  

• Like 1

U mnie również zmiany i kombinacje :)

Po krótkiej przyjaźni z nowymi Existami powrót do Shimaniaków.

I tak do nowej rzecznej sandaczowki na blanku N.S Black Hole Sea Bass dołączył "nowy" a zarazem stary Vaniek 4000 a przy kiju UL będziemy testować nowego Vanka.

Zobaczymy czy nowy Vaniek lepiej się spisze przy kiju klasy UL od Daiwy Steez Type którego osobiście uważam za nr.1 do lekkiego łowienia.

post-55684-0-50146100-1562437596_thumb.jpg

post-55684-0-69410800-1562437619_thumb.jpg

post-55684-0-21476600-1562437655_thumb.jpg

• Like 10

Kij zbudowany na blanku N.S Black Hole Sea Bass S-862L pod nocne sandacze.

Główny cel to perfekcyjna obsługa lekkich woblerów sandaczowych i gum lekko obciążonych.

Wcale nie gorzej obsluguje boleniowe wabiki.

Szybki szczyt z progresywnym ugięciem i dolnikiem który sobie poradzi z medalową sztuką.

Kij zbudowany na blanku N.S Black Hole Sea Bass S-862L pod nocne sandacze.

Główny cel to perfekcyjna obsługa lekkich woblerów sandaczowych i gum lekko obciążonych.

Wcale nie gorzej obsluguje boleniowe wabiki.

Szybki szczyt z progresywnym ugięciem i dolnikiem który sobie poradzi z medalową sztuką.

Jakie wrażenia w porównaniu do st. Croix?

A ja wczoraj sprawiłem sobie taką niespodziankę. [emoji4].

d946904e2fdf0f990da1c7fc91929f05.jpg10404f82886b6f5f2efdfec4bb05e190.jpg

Ciut zmodyfikowany przez poprzedniego właściciela, a dokładniej zmieniony korek na piankę i uchwyt multika. [emoji4].

Mam nadzieję, że w niedługim czasie znajdę chwilkę, żeby przetestować nową zabawkę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 5

Ojoj, ale Dolnik to chyba sięga pod pachę. Mam Rozemeijera z dolnikiem od pazura do stopki 42cm, strasznie niewygodny do łowienia z brzegu. Sprawdziłby się pewnie w trollingu, ale to metoda nie dla mnie. :(

Stare a jednak nowe więc pasuje chyba do wątku?

Wymyśliłem sobie, że może warto dać drugą młodość jednemu z moich "szafowych" Ambassadeurów ?

Jako, ze mam trzy egzemplarze modelu 5001 jeden z nich (rocznik 1997) wysłałem do Spa do Łodzi. Nowym kolorkiem zajął się Jacek (@Spin1) a serwisem i przede wszystkim tuningiem Kamil (@mekamil)...wymiana korby na karbonową 110mm, łożysko w szpuli nadało mu walory w pełni użytkowe (jak na współczesne standardy  ;) )

post-52107-0-84508600-1562692639_thumb.j

post-52107-0-38946000-1562692649_thumb.j

Teraz tylko pozostaje decyzja do czego teraz go podpiąć? Do kijka również ukręconego przez Kamila, blank Batsona i klasyczny "abowski" uchwyt? (warto dodać, że omotki przez przypadek mają kolor prawie identyczny jak multik   :D )

post-52107-0-99435100-1562692987_thumb.j

Czy może zestaw "wielki błękit" z ABU Valatile Pike ? ...ja mam swojego faworyta  :P

post-52107-0-56554100-1562693221_thumb.j

• Like 13