Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

@SID, a mnie rekomendowano ją właśnie na jesień i kilka lat temu, w większym rozmiarze sprawdziła się w zat. Puckiej i Kołobrzegu na morskich szczupakach właśnie w maju i październiku. Te mniejsze kupiłem na moje niewielkie łowiska - posmotrim, uwidim skazał slepoj głuchomu… ;)

@Guzu, to był szczupak, nie mój tylko mojej Pani. Nie spodziewaliśmy się takiej submarine i plecionka 0,12 odmówiła posłuszeństwa, trochę w tym winy zemocjonowanej wędkarki... :(

Edytowane przez Alexspin
  • Like 2

18-tkę już mam od dawna w dwóch wzorach (trzeci zeżarła "lokomotywa" w zat. Puckiej), ten jak nazwałeś "kapiszon" jest na nieco mniejsze sztuki poniżej rekordu, jakie występują w moich okolicznych łowiskach. ;)

@SID, a mnie rekomendowano ją właśnie na jesień i kilka lat temu, w większym rozmiarze sprawdziła się w zat. Puckiej i Kołobrzegu na morskich szczupakach właśnie w maju i październiku. Te mniejsze kupiłem na moje niewielkie łowiska - posmotrim, uwidim skazał slepoj głuchomu… ;)

@Guzu, to był szczupak, nie mój tylko mojej Pani. Nie spodziewaliśmy się takiej submarine i plecionka 0,12 odmówiła posłuszeństwa, trochę w tym winy zemocjonowanej wędkarki... :(

Alex, biorąc pod uwagę mase tej „18-tki” bo rozumiem ze mowa o duzym sweeperze oraz zakladajac ze kij byl odpowiedni do animacji tej „18-tki” nie dziwi mnie ze „plecionka 0,12 odmowila posluszeństwa”

????????????

• Like 3

Ja dziś odwiedziłem Rybkę w Lublinie :D

Obejrzałem wszystko co chciałem, pogadałem, pobawiłem się i uzupełniałem pudełko przed jesienią w totalną klasykę i coś nowego :)

- SavageGear

- Berkley

- Gunki

- Mann's

- Matusiak

- Daiwa

Niestety było też kilka rozczarowań. Niektóre gumy, które ma papierze wyglądają idealnie w realu okazują się zupełnie czymś innym niż szukam...

P.S. Nie śmiejecie się z Sweepera 10 :D Potrafi zdjąć dorednego oksa z płytkiej zarosnietej wody :)

5307dd050e11d25e4c8f748ee47fbb63.jpg68ec6522dfdbf5a6cfdc8b737c6fa660.jpgfab4d7a5980189506fe9fd66d5ec1e14.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Gdzie kupić taki zestaw ?

@Alexspin, możesz napisać coś więcej o tych morskich szczupakach?

To był jeden taki krokodyl, później były jeszcze dwa w Kołobrzegu ale zdecydowanie mniejsze. Poza tym to nie całkiem morskie, bo zat. Pucka, to takie niby morze, a kanał portowy w Kołobrzegu, to raczej ujście Parsęty niż morze. ;)

Alex, biorąc pod uwagę mase tej „18-tki” bo rozumiem ze mowa o duzym sweeperze oraz zakladajac ze kij byl odpowiedni do animacji tej „18-tki” nie dziwi mnie ze „plecionka 0,12 odmowila posluszeństwa”

Nastawialiśmy się raczej na trocie, kij był odpowiedni 30-90g, ale faktycznie plecionka zbyt "oszczędna", wymieniona po tym wypadku na 0,16... :)

I niech tak zostanie

Szacun za łowienie męskim sprzętem.

Obyś nigdy nie dołączył do grona onanistów sprzętowych próbujących łowić blejdy sprzętem za mniljuny!

Wiesiek,daj sobie spokój.Po kilku Twoich wpisach odnośnie lekkiego castingu widać że nie masz pojęcia o co loto,i niech tak zostanie.Nie siej fermentu.

Bruno-konkretny sprzęt :good: .Zazdroszczę że możesz lowić ryby na które taki jest potrzebny.

• Like 4

Zluzuj Pan poślady Panie detektyw????

I odrobina dystansu do tego co kto pisze...

Życie może być naprawdę łatwiejsze????????????

Jeśli tak mocno Cię boli mój humor- trudno się mówi.

Wszystkim nie dogodze!????????????

Edytowane przez Wiesiek2602

Drag póki mogę tuny i rekiny dalej z ręki na spinning jak można ale w typowych wyprawach po mięso (przecież jestem z Polski ????) nie mam już zdrowia, cierpliwości i czasu no i ilościowo mniej wychodzi się jak trzeba skręcić 500m z 5kg ołowiu plus ryba,wyścig z rekinami i prąd już nie dla mnie

• Like 1

W końcu dotarła :D Jeszcze nad woda nie była, ale jak na zakup w ciemno wydaje mi się, że strzał w 10!

- Varita VRTC-702 MH

- Abu Garcia Revo MGX 2

- Daiwa tournament x8 0.12 (tu będzie zmiana, tylko jeszcze nie wiem na co)

Wyszedł leciutki zestaw pod gumy :D Jutro testy praktyczne.

c1853d7b3e174adf71f4535e63fae623.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Czołem.

To może ja też przedstawię swoich trzech muszkieterów.

W rolach głównych:

1. DAM Effzett Microflex 1.90m c.w. 3-15 gram + Shimano Nasci 2500FB + Berkley X9 0.10mm

2. Team Dragon Z-Series 2.28m c.w. 7-25 gram + Shimano Ultegra 3000FB + PowerPro x4 0.15mm

3. Dragon CXT SFX SuperFast Spinn 2.13m c.w. 18-42 gram + Shimano Ultegra 4000FB + Momoi Ryujin x8 0.14mm

20191010-234016.jpg

• Like 5

Nie za mała ta Ultegra przy Team Dragon'nie?

Wcześniej była przy CXT'ku - chwilkę co prawda ale dawała radę.

Nie chciałem jej jednak nadwyrężać więc się zamieniła miejscami z 4000. Myślę, że wersja 3000 spokojnie przynętami do 20-22g sobie da radę. Wyżej będę używać już CXT.

Specjalnie tak sobie skomponowałem kije, bym mógł operować w środkowym zakresie ich c.w..  

Edytowane przez scOOtt