Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

To kij seryjny, ale rzeczywiście skonstruowany z myślą o area.

Jego zaletą jest to, że powstał we współpracy z J.Adachi z UFM,

ale wadą jest niezwykle łatwa łamliwość.

Musisz zwracać uwagę, żeby w nic nie uderzyć i nie przeciążać.

Sukcesów w zawodach życzę.

• Like 2

Lekkość i czułość z czegoś musi wynikać. Rodzaj zastosowanych mat węglowych to nie przypadek.

Konstrukcja niesamowita. Jeden dzień testów to za mało do zapoznania się z Varivasem ;)
Wędki wykonywane ręcznie z najwyższą starannością i precyzją Japońskich rodbilderów.

• Like 1

wreszcie poukładałem wszystkie zaległe sprawy, olałem grzyby na działce, wziąłem po raz pierwszy na ręce swoją wnuczkę (ma cztery dni  i już jest cudna :) i przeszczęśliwy pojechałem nad wodę.....

kijek z allegro czyli Lureleader Rockfisher o długości 2,36 m i cw 4-12 gram. do tego nowe Shimano Metamium XG dodatkowo z płytką szpulką.... Przygodę z castingiem zaczynałem od Curado 101d ale bloczki mnie irytowały więc przesiadłem się na wygodniejsze magnetyki a teraz, po latach, z ciekawością wróciłem do bloczków i sobie te bloczki bardzo chwalę - chyba wreszcie do nich dorosłem :). Kijek - na sucho drętwy i totalnie leci "na pysk" pewnie z powodu niezgrabnej, jakby niedorobionej rękojeści - po uzbrojeniu w komplecie ze wspomnianym multikiem to całkiem fajny zestaw dość dobrze leżący w ręku. Czuła szczytówka i mocny dolnik to coś czego od jakiegoś czasu szukałem. Jesień trwa więc pewnie jeszcze się w tym roku sprawdzi na rybie..... i jeszcze jedno: nie wiem czy te 4 gramy to realne minimum ale 5-6 gram jak na foto to już spoko - jaki jest max to nie sprawdzałem ale wahadełko 10 gram jest ok i jest zapas

pozdrawiam wszystkich  :good:

post-49721-0-30215100-1571418697_thumb.jpg

post-49721-0-03525900-1571418707_thumb.jpg

• Like 6

Jak już wielokrotnie pisałem to bardzo indywidualne kwestie ... I coby nie było, że nie w temacie to ja jakiś czas temu stałem się właścicielem kija ze stajni matagi model SSLL w wersji spin ???? i cosik mnie się zdaje, że jak finanse pozwolą to poszukam w bliżej nie określonej przyszłości w wersji cast ????

W trakcie ..., bo uznałem, że 3 setki za 2 kółeczka i kawałek metalu to trochę sporo ... Ja 2 kółka i 2 kawałki metalu (oczywiście KO) już mam. Jeszcze ze 2 - 3 godzinki pracy takiej na luzie i będzie względny komforcik ;) Dodatkowo obok jednego z kółek będzie "trzymadło" do przetwornika do echa "na zaś" bo może kiedyś coś tam budżetowego się zakupi ...

post-65395-0-77462100-1571570673_thumb.jpg

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 4

Nowa fura zwodowana!

Po pierwszym pływaniu, oprócz skurczu jestem naprawdę bardzo zadowolony. Przy moich 100kg tyłek chlapie się tylko podczas machania nogami. Na początku ciężko było operować tą oponką, ale później szło już intuicyjnie.

Do B5 w sedanie wchodzi idealnie, także teraz tylko czekać na brania!

post-58114-0-20974300-1571672909_thumb.jpg

Edytowane przez Pulsar
  • Like 6

Co do tuningu to kołowrotek to TP 15 SW xg, szpula i pokrętło od Vanquisha 19 4000mhg, ramie korby od sustaina FG (tulejka od TP ale przemalowana na czarny mat), knob od vanka c3000 16. Korbę można by chyba dać lżejszą ale nie wiem od czego:(

Mógłbyś zważyc samą szpule i pokrętło ?

Dzięki.