Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni koledzy ja już jestem oldboj , ale to co wy robicie to lekkie przegięcie.

Chwilę wcześniej łowiliśmy na wędki z USSR ciężkie jak cholera , było O.k.

A teraz szukamy miligramów w sprzęcie.

BRAK RYB.

pozdawiam byniek

Sprzęt CCCP to była najczęściej katastrofa i mordęga, wędki i kołowrotki tylko na śmietnik i nie było ok. Szkło tragiczne w jakości, zginało się na metalowych skuwkach jak karton, na dużej rybie jak się dobrze zgięło tak zostawało. Taką jedną nówkę spinning przywiozłem po wyprawie na mazury w stanie "kąt 90stopni". Królowała czeska SONA i NRD Germina i tym nawet fabrycznie można było połowić, do tego węgierski neptun i jakoś było. Jedno było dobre: było lekko na ramieniu bo sprzętu było mało...

Edytowane przez Stary Baca

Fajne . Jak jeszcze miałem ryby w łowisku , uwielbiałem łowić na małe huddle , zwłaszcza te 1" . Brania były specyficznie mocne i pewne . Się rozmarzyłem , a Darek łowi :) .

Darek na 1" jeszcze nie łowił. Zawsze na 2"????

Mam nadzieję że właśnie te 1" dadzą mi te wielkie garby, bo tej wielkości rybek teraz u mnie najwięcej pływa. Przy czym niech się niektórzy nie zwiodą tą wielkością 1" bo to według Fish Arrow to jest 45mm a 2" to 62mm????

• Like 1

Postanowiłem "przejść" na mniejsze skrzynki.Jedna na okoniowe przynęty a druga na zębatego.Będzie więcej miejsca na łódce a dwa mniej dźwigania.Tak prawdę mówiąc to większość przynęt nie "widziała" wody więc bez sensu jest zabieranie ich za każdym razem. Przy okazji kilka  gumek przy zamówieniu  :)  

versus-wg.jpg

versus-3070.jpg

• Like 9

Jakos mam problem z chwaleniem sie zakupami jako takimi, mimo iz skromny nie jestem, wiec nic nie zamieszczalem w tym watku ale dzis wydarzylo sie cos co przeszlo moje najsmielsze oczekiwania.

Otoz, moja Zona blysnela niecodziennymi umiejetnosciami w zakrsie tuningu kolowrotkow i RB  :wub:

Dzieki jej designerskiemu zacieciu taki oto prezent dzis rano dostalem  :)

post-51172-0-37468500-1572378815_thumb.jpg

post-51172-0-44290400-1572378825_thumb.jpg

post-51172-0-41036300-1572378840_thumb.jpg

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 29

Arku cieszę się Twoim szczęściem [emoji122][emoji122][emoji106]

Ja też muszę się pochwalić[emoji16][emoji12], żonę mam wspaniałą, wszystkim powtarza, że mąż z hobby to mąż zadowolony, wyluzowany i pełen energii [emoji123][emoji16], tylko trzeba pamiętać żeby wszystko robić z umiarem [emoji12][emoji106].

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 3