Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Super zestaw!

Dzięki! Fakt super zestaw tylko niestety swoje kosztuje...

Można prosić o linka to tej plecionki YGK

Mi osobiście udało się kupić za 85zł tutaj na forum, ale znalazłem w fajnej cenie tutaj https://sklep.brc.com.pl/mobile/pl/p/Japonska-plecionka-osmiosplotowa-YGK-G-SOUL-UPGRADE-PE-WX8%2C-150m/1135

Nie wiem jak jest teraz, ale jak była nowością kupiłem #1.2 i #1.5, obie pękały mi daleko od węzła, nigdy potem już do nich nie wróciłem

Wydaję się naprawdę mocna "woda wszystko zweryfikuje!" ;)
  • Like 1

Nie wiem jak jest teraz, ale jak była nowością kupiłem #1.2 i #1.5, obie pękały mi daleko od węzła, nigdy potem już do nich nie wróciłem

Dzięki! Fakt super zestaw tylko niestety swoje kosztuje...

Mi osobiście udało się kupić za 85zł tutaj na forum, ale znalazłem w fajnej cenie tutaj https://sklep.brc.com.pl/mobile/pl/p/Japonska-plecionka-osmiosplotowa-YGK-G-SOUL-UPGRADE-PE-WX8%2C-150m/1135

Wydaję się naprawdę mocna "woda wszystko zweryfikuje!" ;)

Między "pękały mi daleko od węzła", a "wydaje się naprawdę mocna" jest subtelna różnica. 

Opinie o plecionkach są wypadkową doświadczeń/łowisk/częstotliwością wędkowania. Mi zdarza się łowić 7 dni w tygodniu w wodach teoretycznie nie wymagających mega wytrzymałości linki. Ale osobiście nie znalazłem plecionki, która nie ulega "zmęczeniu" w takim tempie, żebym mógł inwestować grubą kasę w topowe produkty. Nieważne, czy są to 4, czy 8 splotówki. Zawsze po jakimś czasie muszę odcinać kilka metrów linki. No i teraz rodzi się pytanie, czy warto kupować linkę za 80 +, która po 1 mieś. zacznie się strzępić/rozwarstwiać? Za taką cenę mogę kupić ponad 300 m. 4-ro splotowej linki (nie Aliexpressowej) i łowić bez stresu.

• Like 2

To uściślę, #1.5 porwałem w dwa lub trzy dni, pękała kilkanaście metrów od węzła, #1.2 po pierwszej takiej zrywce odwinąłem i wyrzuciłem :)

Na szczęście były to jeszcze czasy, w których zawsze miałem przy sobie szpulę innej linki na zapas. Jakoś się tak zraziłem, że od tego czasu oprócz Egi Metal (tą mogę polecić) nie miałem już linki YGK.

Edytowane przez BazyL
  • Like 2

Ja mam Upgrade 4X w dwóch rozmiarach. Do ul casta 0.6 i 1.5 pod szczupaka. Kolor szary z różowym znacznikiem. Z obu jestem bardzo zadowolony. Grubsza raz tylko odstrzeliła przynętę przy brodzie, na zaczepach wyciągam wszystko i jeszcze nie puściła. Do cieńszej zawsze mam przypon FC 5-6lb i zawsze to on strzela pierwszy.

Może jakieś podjebki kupiłeś? Używam g-soul chyba od czterech lat w różnych wydaniach i przekrojach i dobrze znoszą angielskie rzeki solankę czy skandynawskie skały.

Wczoraj odebrałem od @mekamila nowy patyczek (cast 1-7g/198cm) z pełnego włókna. Na sucho jest genialny, po machnięciu natychmiast gaśnie. Co dalej okaże się nad wodą. Jeśli pogoda dopisze to w poniedziałek pierwsze próby i fotki.

• Like 3