Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

To na waszych łowiskach macie tak zdesperowane ryby, że wam biorą na tak brzydkie przynęty? Bez pół litra bym jej nie założył [emoji51][emoji23]

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Marcin, pamiętasz jak mówiłem, że jak jest nędza na idealnych miejscówkach to łowimy w "brzydkich" miejscach? Do tego dokładamy takie brzydkie przynęty (i pół litra, które zawsze jest ostanią nadzieją) ...i sukces murowany!!! :P  :D  :D  :D

Edytowane przez BOB
  • Like 2

Ja już dzisiaj patrzę jednym okiem i nie bardzo widzę, ale co to jest? Kret? ????

Też nie wiem, czy bym to wyjął z pudełka i założył, połówka to może mało????????????

To jest mała myszka w mojej ocenie, a jak studnia to i mysz ryba ????

• Like 2

Zaskakująco dobre hamulce, całkiem nisko dołem jak na taki sprzęt, no i włączanie terkotki bije na głowę aktualne konstrukcje o ile to taki sam jak miałem ja  ;)  Z drugiej strony miałem zbyt krótko aby w miarę obiektywnie ocenić. Czaiłem się nawet na podobną konstrukcję od Tsurinoya chyba, ale trafił się abu 3601 sx i ...

Edytowane przez Sławek Nikt

...i czekamy na opinię ;)  :)

nie połowiłem nim wiele bo to takie "narzędzie" do rezerwowej wędki na okonie, która zawsze musiała być na łodzi - dropshot lub cięższa główka do okoniowania (7-10 gram ołowiu plus 3 cale mięsistego silikonu bez pracy własnej). najlżej jak próbowałem tym łowić to było 4 gramy plus 2 cale kajtka i dawało radę zadziwiająco dobrze. najwięcej czym obciążyłem łożyska to 10 gram plus 12 cm jaskółka przy sandaczowaniu - i tu wielkie zaskoczenie na plus, latało po horyzont. jest to konstrukcja ciężka i dziwnie uzbrojona. karbonowa korba ubrana jest w "podwójne" relatywnie grube aluminiowe knoby podparte łożyskami. do szpuli dostaniemy się odkręcając śrubki. hamulec walki "łapie" beton  po kilku kliknięciach. sama szpula nie ma tendencji do toczenia się w nieskończoność nawet przy zerowych ustawieniach magnetyka i docisku. oporówka nie jest "super stoperem" i jest zdecydowanie wyczuwalny ruch "w tył". gabaryty zewnętrzne są niewielkie a konstrukcja jest asymetryczna - wygoda dla małych dłoni. szpula jest "zasłonięta" przez dużą przestrzeń na kciuk - z jednej strony daje to bardzo wygodne podparcie uchwytu, z drugiej, trudniej kontrolować pracę szpuli kciukiem. więcej będę mógł powiedzieć jak wszystko rozkręcę, umyję i nasmaruję. ten model nie ma terkotki w hamulcu.

Edytowane przez Przemsol
  • Like 2

Ogolnie wiekszosc na allegro. A ze mialem sporo monet, to w polaczeniu z przecenami wyszly w niezlej cenie[emoji4]

Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka

To 9 czy 12? Pod sandacza może bym coś sobie też skompletował

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka