Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Uzupełnienie pstrągowego arsenału o nieco dłuższy i mocniejszy kijek. Mianowicie Konger World Champion Impuls 2,70 5-18g 6-12lb. Zielony blank, ale IM7, czyżby jest to druga seria? Trzecia była już na czarnych blankach również im7?

15602942_20191213_154051.jpg

15602943_20191213_154028.jpg

Pierwsza: Champion-blank zielony

druga: Word Champion-blank zielony

trzecia :WRX? -blank czarny

czwarta: nie wiem jakie oznaczenie-blank zielony

Tak by wynikało z mojej wiedzy.

Przynęty 26-28g i mega lotne (Westin 360)

Krzyśku, odliczyłem wybranie luzu linki po rzucie, liczyłem obroty od momentu „poczucia oporu”. Do tego trafiłem na w miarę fajną pogodę i wiatr nie utrudniał rzutów i nie robił balonów.

Edytowane przez Żbiku

Kuba, w żadnym wypadku nie kwestionuję tego, że z takiej wędki lata naprawdę daleko. Bo istotnie lata.

Tylko że niestety, nawet po pierwszych kilku obrotach korbką i uzyskaniu kontaktu z przynętą, przez jakiś czas nie mamy idealnie prostego odcinka plecionki.

Chociaż zastrzegam, że moje obserwacje dotyczą łowienia przynętami 18-22 g, bo takie najbardziej lubię. Także być może nie mam racji, jeśli chodzi o przynęty cięższe.

Na początku tego roku, jak zacząłem dopiero łowić trocie z plaży, sprawiłem sobie tego TP XD. Te 99cm nawoju daje idealne prawie wyliczenie odległości rzutu. Rekordy jakie do tej pory robiłem, przy kompletnej flaucie w kwietniu i maju tego roku to 116-114 obrotów korbki. Zapewne pare metrów zostanie „zabranych” na wykasowanie balona, tu się zgodzę z Tobą. Nie spodziewałem się jednak, ze takimi plażowymi przynętami mogę rzucać po 100m (zawsze obstawiałem 60-70 max) ;)

Liczę, ze z tego kija, przy takich samych warunkach, będę rzucał dalej ;)

Edytowane przez Żbiku

Jak się robi drugą zmianę w pracowni to brzękadło jest na wagę złota żeby nie zwariować. Bokiem mi już wychodziły playlisty z tableta i YT, który co kikadziesiąt minut sprawdza czy oby waruję posłusznie przy monitorze żeby oglądać reklamy podpasek. Poszedłem kupiłem radyjo. Gra zadziwiająco czysto i w sumie chyba głośniej niż mój zestaw 2+1 podłączony do tableta. Radio z najlepszym zasięgiem w ofercie M.Expert, kosi wszystkie odbajerzone sony, aeg i grundigi... prosto z Bydgoszczy  B)  :rockon:

post-50550-0-69141800-1576348221_thumb.jpg

Edytowane przez Hesher
  • Like 10