Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Arku, też poluje na zieloną 9ciostpówkę ale podczas tego procesu trafiam na rzeczy, które również mogę polecić, np. kij który w mijającym sezonie dał mi mnóstwo frajdy...bez wodotrysków i widziałbym go w nieco bardziej odlotowym designie ale żal oryginalnego lakieru a wędkę kupiłem w stanie idealnym

attachicon.gif IMG_20191227_235446.jpg

attachicon.gif IMG_20191227_235519.jpg

Wymiana przelotek, czy nawet calego dolnika jesli rozmiezsczenie przelotek jest prawidlowe nie daje koniecznosci skrobania,- o czym zapewne wiesz Kuba ;) .

O Lukaszu kraza rozne opinie, z ktorymi nie chce poleizowac. Moja opinia o jego umiejetnosciach RB jest jednak bardzo pozytywna i trudno bylo by mi uwierzyc, ze moglby polozyc przelotki w nieodpowiednich miejscach...

Co do moich poszukiwan,- pol roku temu dostalem priva od jednego z naszych forumowych kolegow o rozwazanej przez niego sprzedazy innej perelki z tego zakresu i czekam wciaz na jego decyzje  ;) Jak kupie to sie pochwale bo to wedka z bardzo limitowanej serii blankow...

Tego zakupu szczerze Ci gratuluje :)

I jeszcze jedno Kuba, byc moze najwazniejsze. Shikari i  potem ATC w tych burgundowych seriach do lakieru urzywalo jakiegos rodzaju krzemionki, ktory to wlasnie jest odpowiedzialny za takie a nie inne zachowanie tychze blankow. Jak ten blank oskrobiesz to otrzymasz cos co moze Ci sie nie podobac. I nie chodzi tu tylko o optyke a o zachowanie blanku. Gdy lakier jest elementem ozdobnym lub maskuje jakies "niedociagniecia optyczne" samego blanku jest jedynie jego obciazeniem i wtedy skrobanie czasem ma sens jesli chce sie poprawic szybkosc, sprezystosc, reaktywnosc ale tez i dac inny kolor albo jego ciensza warstwe itd... W tym przypadku jest inaczej! Dawno temu tlumaczyl mi to Zbyszek, wiec jak chcesz wiedziec to dokladniej do skontaktuj sie z nim  :)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 2

Trzymam zatem kciuki za pomyślną dla Ciebie decyzję. Ja miałem dosłownie kilka wędek od Łukasza w tym 4 długie klasyczne i 3 krótkie sandaczowe, rozkład był we wszystkich ok jedyne na co bym się skarżył to brak symetrii w rękojeściach i niestaranne pismo.

Rękojeść tego ATC, dałem do przetoczenia bo to bardzo wczesna produkcja ;) dość mocno raziła, teraz też do ręki lepiej pasuje.

Edytowane przez guciolucky
  • Like 2

Pobawiłem się trochę, obejrzałem, nawinąłem, podkręciłem pod obciążeniem. Jakość wykonania i kultura pracy nieco poniżej Luviasa. Wyraźne wrażenie wydmuszki, dość wyraźna różnica stabilności w porównaniu do S14, która mi nie przypadła do gustu. Jeśli chodzi o porównanie z Certate 16 to zdecydowanie daleko z tyłu. Na razie nie stuka ;) połowie wiosną i ocenie z pozycji użytkowej.

post-50477-0-27856400-1577743611_thumb.jpg

• Like 5

No to i ja się pochwalę.

Przyszedł dzisiaj. Właśnie wróciliśmy z nad Narwi :-)

blank Blank MATAGI T-Russell TR76 Super Shore M ,długość 2,28 moc 10-16lb ,cw 7-21 gr.
rękojeść dzielona korek ciemny
uchwyt Fuji TVS + insert węglowy
przelotki KR System Fuji Torzite Titanium

post-71592-0-49504500-1577818841_thumb.png

post-71592-0-47045100-1577818848_thumb.png

post-71592-0-74704200-1577818856_thumb.png

• Like 10

Marcin. Tak jak napisałem. Przyszedł dzisiaj. To ja od razu nad Narew. Wiało jak cholera. Dzisiaj max chodziło 25g plus mandula. Czucie znakomite.Więcej wypowiem się po dłuższym łowieniu ( dzisiaj tylko 4h ).

Wykonanie fishingrod.pl znakomite. Kołowrotek Daiwa Ceartate LT3000D-C dobrana z nich para :-) Czułem się jak bohaterka Kill Bill dostając miecz Hattori Hanzo ;) :D

• Like 4

Sławek przyjedź z herbatką cytrynową ( the best ) popróbujesz to szybko się staniesz użytkownikiem tego kija. Póki co łódka na Narwi też jeszcze stoi i jest do dyspozycji ;)

Adamie za 3 godziny będzie już nie potrzebna aż do maja...

Edytowane przez cyprys19

Adamie, ile realnie górą możesz podać matagi?

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Marcin. Realnie 30g. Cholera klenie nie brały ;) Powiem tak. Kij pełen elektryk !!! Rzuty po wiatr z główki. Pełne czucie przynęty. Jak dla mnie 10/10.

• Like 2

Co do moich poszukiwan,- pol roku temu dostalem priva od jednego z naszych forumowych kolegow o rozwazanej przez niego sprzedazy innej perelki z tego zakresu i czekam wciaz na jego decyzje ;)

Jeżeli i w tym roku poziom Warty będzie tak tragiczny jak w poprzednich, to ta 12lb perła będzie albo w gablocie albo u Ciebie.
  • Like 2