Gość trilung Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Wymiana przelotek, czy nawet calego dolnika jesli rozmiezsczenie przelotek jest prawidlowe nie daje koniecznosci skrobania,- o czym zapewne wiesz Kuba .O Lukaszu kraza rozne opinie, z ktorymi nie chce poleizowac. Moja opinia o jego umiejetnosciach RB jest jednak bardzo pozytywna i trudno bylo by mi uwierzyc, ze moglby polozyc przelotki w nieodpowiednich miejscach...Co do moich poszukiwan,- pol roku temu dostalem priva od jednego z naszych forumowych kolegow o rozwazanej przez niego sprzedazy innej perelki z tego zakresu i czekam wciaz na jego decyzje Jak kupie to sie pochwale bo to wedka z bardzo limitowanej serii blankow...Tego zakupu szczerze Ci gratuluje I jeszcze jedno Kuba, byc moze najwazniejsze. Shikari i potem ATC w tych burgundowych seriach do lakieru urzywalo jakiegos rodzaju krzemionki, ktory to wlasnie jest odpowiedzialny za takie a nie inne zachowanie tychze blankow. Jak ten blank oskrobiesz to otrzymasz cos co moze Ci sie nie podobac. I nie chodzi tu tylko o optyke a o zachowanie blanku. Gdy lakier jest elementem ozdobnym lub maskuje jakies "niedociagniecia optyczne" samego blanku jest jedynie jego obciazeniem i wtedy skrobanie czasem ma sens jesli chce sie poprawic szybkosc, sprezystosc, reaktywnosc ale tez i dac inny kolor albo jego ciensza warstwe itd... W tym przypadku jest inaczej! Dawno temu tlumaczyl mi to Zbyszek, wiec jak chcesz wiedziec to dokladniej do skontaktuj sie z nim Co ja czytam krzemionka w lakierze ma wpływ na jakość blanku?!To w sumie może lakier warto wykorzystać,kładąc na lżejszym wypełniaczu od blanku...Powłoki lakiernicze mogą co najwyżej zmniejszyć kontakt atmosfery z zawartością i zwolnić utlenianie czy wysychanie...ozdobne właściwości niejako przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Co ja czytam krzemionka w lakierze ma wpływ na jakość blanku?! Oczywiscie ze zle czytasz. W moim poscie jest wyraznie napisana ze oskrobanie blanku z lakieru z owa krzeminonka zmienia zachowanie blanku a nie jak sobie dopowiedzalales jakosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 wymarzony... Certate LT 4000D-C 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 wymarzony... Certate LT 4000D-C ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Ja czekam na nową Saltigę Game LT w rozmiarze 3,5k. To dopiero będzie maszyna(nie do zaje..... nia)! Edytowane 11 Stycznia 2020 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Oczywiscie ze zle czytasz. W moim poscie jest wyraznie napisana ze oskrobanie blanku z lakieru z owa krzeminonka zmienia zachowanie blanku a nie jak sobie dopowiedzalales jakosc...Oskrobanie blanku z każdego lakieru zmienia jego zachowanie.Wcale w nim nie musi być krzemionki czy czegokolwiek innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Oczywiscie ze zle czytasz. W moim poscie jest wyraznie napisana ze oskrobanie blanku z lakieru z owa krzeminonka zmienia zachowanie blanku a nie jak sobie dopowiedzalales jakosc...Jak fajnie jest się mylić!Jednak rozum bierze górę nad wyglądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 W sumie przy waszych perełkach to nic szczególnego ale kupiłem z ciekawości i muszę przyznać że jestem pozytywnie zaskoczony [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 W sumie przy waszych perełkach to nic szczególnego ale kupiłem z ciekawości i muszę przyznać że jestem pozytywnie zaskoczony [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaMam jednosklad do 7g i jestem totalnie zadowolony. Mega szpada. Myśle, że będziesz Pan zadowolony [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Fajna szpulka, taka nie za płytka, nie za głęboka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Masz możliwość zrobienia zdjęcia obok shimano roz. 4000 wymarzony... Certate LT 4000D-C Edytowane 12 Stycznia 2020 przez Lukas 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Moja nowa zabawka pod zestaw sandaczowy Tatula type R + terkotkaCzasem można trafić fajny sprzęt w stanie nówka Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Moja nowa zabawka pod zestaw sandaczowy Tatula type R + terkotkaCzasem można trafić fajny sprzęt w stanie nówka Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Też poluję na taką, najlepiej CT T-R Pochwalisz się gdzie znalazłeś swój egzemplarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Tu na forum Polowałem na tatulke z najniższym przełożeniem. Trafiłem na tego rodzynka w doskonałej cenie Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Widziałem ...i ledwo się powstrzymałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Widziałem ...i ledwo się powstrzymałem Mówisz? I tak bym Ci to nie oddał Zarezerwowałem go jako pierwszy i wiedziałem, że go zabiorę [emoji14]Zobacz jak się ładnie zgrywa z Varitą. P.S. Ty chyba mówisz o Tatuli, która była kilka dni temu za cos ok 600zł tak? Sama tatulka byla wystawiona. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Stycznia 2020 przez Marcin P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Chyba tak jak piszesz A zestaw zacny. Która to Varita? Edytowane 12 Stycznia 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Varita chyba jest jedna. No chyba że się mylę to popraw Ale taka sama, którą miałeś i rozmawialiśmy o niej A co do tatuli to ja zabrałem z tego ogłoszenia:http://jerkbait.pl/topic/135276-„the-jerkówka”-tatula-ct-type-r/ Za cztery stówki Edytowane 12 Stycznia 2020 przez Marcin P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Nie śledzę katalogów z tymi kijkami. Jeśli to jedem model ...to świetny model i będzie super zestaw. Elektryczny szczyt i fajne osiągi rzutowe. Czegóż chcieć więcej za taka kasę?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Tak, varita u mnie już od kilku miesięcy. Zaliczyła trochę ryb, niezbyt dużych, ale coś tam powalczyły Fajowy elektryczny szczyt, a dolnik ma mega moc [emoji48][emoji41] Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Wszyscy mają Lurekiller ,....mam i ja . Na sucho sprawia bardzo dobre wrażenie.Dobrze spasowane elementy napędu,brak luzów na korbce,kręci lekko bez podejrzanych odgłosów.Pewnie można byłoby go przesmarować,bo słychać lekki szum.Możliwe też jest to ,że podczas łowienia wszystko się dotrze i obejdzie się bez smarowania.Trzeba też będzie przyzwyczaić się do tej gały(knoba) ,choć niektórzy użytkownicy chwalą sobie .Pierwsze testy/łowienie pewnie w czerwcu.Wtedy też napiszę coś więcej. Jak na wielkość 3000 jest dość mały. Chyba pójdę za ciosem i zamówię model 4000. Pozdrawiam Tomi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Wszyscy mają Lurekiller ,....mam i ja . Na sucho sprawia bardzo dobre wrażenie.Dobrze spasowane elementy napędu,brak luzów na korbce,kręci lekko bez podejrzanych odgłosów.Pewnie można byłoby go przesmarować,bo słychać lekki szum.Możliwe też jest to ,że podczas łowienia wszystko się dotrze i obejdzie się bez smarowania.Trzeba też będzie przyzwyczaić się do tej gały(knoba) ,choć niektórzy użytkownicy chwalą sobie .Pierwsze testy/łowienie pewnie w czerwcu.Wtedy też napiszę coś więcej. Jak na wielkość 3000 jest dość mały. Chyba pójdę za ciosem i zamówię model 4000. Pozdrawiam Tomi Teraz już wiem jakby to wyglądało, gdyby pomieszać design Stelli sw i exista 15.Dzięki za fotki. Niech dzielnie służy ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 14' Shimano Stella po tunningu (197g) 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Jakie rozmiary młynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Stella na bazie korpusu C3000S. Po przeciwnej stronie konkurencja w postaci LT3000S-C (180g). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi