Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

W realu jeszcze ładniejszy. Sprawia wrażenie solidniejszego mimo że lżejszy niż V16 ale to tylko pierwszy kontakt wizualny plus krecenie na sucho. Zobaczymy czy nad wodą nie będzie stukał przy woblerach 5 - 7cm jak to miały w zwyczaju V16 którymi łowiłem czuć było że się męczą.

Czekam jeszcze na Luvias LT jak już wejdzie do naszych sklepów żeby porównać. Zobaczymy co zostanie.

Kuba z hamulca byłbyś zadowolony gra głośno i bardzo melodyjnie.

• Like 1

Wszyscy mają Lurekiller ,....mam i ja :P :) :ph34r: .

Na sucho sprawia bardzo dobre wrażenie.Dobrze spasowane elementy napędu,brak luzów na korbce,kręci lekko bez podejrzanych odgłosów.Pewnie można byłoby go przesmarować,bo słychać lekki szum.Możliwe też jest to ,że podczas łowienia wszystko się dotrze i obejdzie się bez smarowania.Trzeba też będzie przyzwyczaić się do tej gały(knoba) :) ,choć niektórzy użytkownicy chwalą sobie .

Pierwsze testy/łowienie pewnie w czerwcu.Wtedy też napiszę coś więcej.

Jak na wielkość 3000 jest dość mały. ;)

Chyba pójdę za ciosem i zamówię model 4000.

Pozdrawiam Tomi B)

Bardzo ładny, tylko ta "gała" korby... :(

Jako że to nowość na ten rok i pewnie mało kto trzymał ten kij w ręku to się pochwale. Kupiłem niedawno nowe Abu Ike signature, model 682L. Długość 2m, cw 2-15g. Kijek super spisuje się na pstrągach, jest w stanie spokojnie podszarpnąć 7cm woblera w nurcie zachowując przy tym zapas mocy a jednocześnie czuć na nim opad 2” gumy na główce 3g. Pod obciążeniem przechodzi w ładne, głębokie ugięcie. W końcu znalazłem kij na pstrąga jakiego szukałem od 2 lat. Wyjął już kilka pstrągów w tym 40+, żaden zacięty nie spadł. Super leży w ręku z TP C3000.

e116d5c50acc2acb16e79c6078751392.jpg1fce8dbebab9cc1c9b64c668b68c0700.jpgf3da3c8d89c556a9185babaa86a1e99f.jpg

Edytowane przez Ziom
  • Like 8

Faktycznie fajny kijek.

Jeszcze lepiej wizualnie prezentuje się z kołowrotkiem Revo Ike.

Sam rozważam taki właśnie zestaw.

Będzie pan zadowolony [emoji6] zapomniałem dodać ze kij uzbrojony jest w dość spore przelotki co jest dla mnie bardzo ważne podczas zimowego wędkowania. Edytowane przez Ziom

Fajna kapota...

Już się bałem, że masz kolejny zaje...y kij ;) Sam jestem w trakcie budowy czegoś oryginalnego ale zejdzie z tym bo jest to dość pracochłonny  projekt, częściowo oparty o prace "renowatorskie" z racji niemożność pozyskania blanku w stanie pierwotnym...

Edytowane przez guciolucky
  • Like 1