Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Kłaniam się.

Ja początkujący.

Wybaczcie zatem niski budżet.

Choć w stosunku do dotychczasowego sprzętu to i tak wysoka póła :P

Humor na weekend poprawiony :)

IMG-20200221-183833.jpg

IMG-20200221-183946.jpg

IMG-20200221-184113.jpg

Pamiętaj kolego że nie grubość portfela łowi tylko wiedza i umiejętności.A zestawiak zacny.

• Like 7

Wiem, wiem ;)

Niemniej gro forumowiczów jest dokoksowanych sprzętowo i nie wiedziałem czy pchać się z buciorami w temat :)

Ale nie zawiedliście :)

Kolego to trochę nie tak, że ktoś tam jest dokoksowany sprzętowo itd..., itp..., ... Po prostu z czasem o ile temat Cię wciągnie wymagania wzrastają ... Zwłaszcza wtedy kiedy przekonasz się, że rzeczywiście "prawie" robi różnicę. Cała zabawa polega na tym aby w miarę obiektywnie do tematu podejść :) Miałem jakiś czas temu mpp i to był (z perspektywy czasu) czasu fajny kij, ale jak pokazała "perspektywa czasu" są i lepsze  :D Miłej zabawy z zestawem bo jak już "parę" razy napisałem tylko ilość godzin nad wodą robi jakieś tam wyniki niemal bez względu na to jaki to zestaw  ;)  :)

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 3

Kolego to trochę nie tak, że ktoś tam jest dokoksowany sprzętowo itd..., itp..., ... Po prostu z czasem wymagania wzrastają ... Zwłaszcza wtedy kiedy przekonasz się, że rzeczywiście "prawie" robi różnicę. Cała zabawa polega na tym aby w miarę obiektywnie do tematu podejść :) Miałem jakiś czas temu mpp i to był (z perspektywy czasu) czasu fajny kij, ale jak pokazała "perspektywa czasu" są i lepsze  :D Miłej zabawy z zestawem bo jak już "parę" razy napisałem tylko ilość godzin nad wodą robi jakieś tam wyniki  :)

Nie chciałbym być źle zrozumiany ;) Moim zdaniem tutejsze dokoksowanie sprzętowe wynika właśnie ze wzrastających wymagań, a nie mody czy zadufania. Nie, nie. Rozumiem to :)

Tym bardziej nie miałem śmiałości by zrobić tę wrzutkę do tematu :)

Powtórzę: nie zawiedliście :)

• Like 1

Wrzutka była baaardzo OK :good: Jestem niemal w 100 procentach przekonany, że jak będziesz nad wodą "wtedy kiedy trzeba" czyli niemal zawsze  :D o ile możesz sobie na to pozwolić to na pewno będziesz mieć doskonałe wyniki bo jak to od dawien dawna gadają: machaj wędą (i tu nikt do dziś od tego dawna nie napisał jaką ;) ), a ryby będą :D  

• Like 1

Żbiku kupiłeś w Pl? czy ściągałeś z JP? jaka jest pełna nazwa tego kijka?

Sciagany z JP. A dokładny model Kolega podał powyżej - Smith InterBoron IBXX-56MT

Są jeszcze 2-3 japońskie stajnie, z których chciałbym mieć kije ;) Zaczynam realizować kolejne sprzętowe marzenie ;)

Edytowane przez Żbiku

Budżet nieważny.

Ważne byś był zadowolony i ryby łowił.

A swoją drogą to zdecydowanie ładniejszy wizualnie zestaw niż ten parę postów wyżej :)

O gustach i estetyce się niby nie mówi.

Przy łowieniu ryb w ogóle nie na to wpływu na wędkowanie.

Liczą się po prostu walory użytkowe :)

• Like 1

Tylko, że jedno drugiemu nie przeczy.

Można mieć ładnie i użytkowo :)

Pojęcie ładne jest bardzo względne coś co podoba się komuś nie koniecznie musi się podobać innej osobie ,i nie ma takich ,w tym przypadku wędek które by się wszystkim podobały 

• Like 1

Pojęcie ładne jest bardzo względne coś co podoba się komuś nie koniecznie musi się podobać innej osobie ,i nie ma takich ,w tym przypadku wędek które by się wszystkim podobały 

No nie mów, że nie można ;)

Cast:

https://cdn.outdoorhub.com/wp-content/uploads/sites/2/2017/07/19990464_1438469306240154_2683707370849347128_n-564x600.jpg

Mucha:

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0120/5852/products/590C-Silver2_2000x.jpg?v=1557810884

Spin:

https://cdn.fisherpants.com/wp-content/uploads/2017/12/A.-Best-steelhead-spinning-reel.jpg

Można? można :)

Serio to jest ładne? Zwłaszcza ten spin z dziurawcem sks zamiast normalnego wygodnego uchwytu? Ta zieleń jest co najmniej odpustowo straganowa. I jeszcze zielony kołowrotek pod kolor... ????????

Pomarańczowy cast nawet nie komentuje...

Także widzisz twoje kanony są zupełnie inne niż moje i pisze bez uszczypliwości. Zdecydowanie wole wizualnie kij z pracowni Adachi niż to co pokazałeś w linkach.

Ale jak chłopaki wyżej już pisali o gustach się nie dyskutuje.

Edytowane przez gajosik
  • Like 1

Serio to jest ładne? Zwłaszcza ten spin z dziurawcem sks zamiast normalnego wygodnego uchwytu? Ta zieleń jest co najmniej odpustowo straganowa. I jeszcze zielony kołowrotek pod kolor...

Pomarańczowy cast nawet nie komentuje...

Także widzisz twoje kanony są zupełnie inne niż moje i pisze bez uszczypliwości. Zdecydowanie wole wizualnie kij z pracowni Adachi niż to co pokazałeś w linkach.

Ale jak chłopaki wyżej już pisali o gustach się nie dyskutuje.

Moje kanony to są te zestawy którymi łowię :)

Napisałem całe 5 sekund szukania z google dało mi wyniki, które według mnie są totalnie wizualnie lepiej dobrane niż rzeczona para.

I nie ma tu znaczenia co, gdzie i kto robi.

Edytowane przez nyny