Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Cieszę się że ci się podobają choć na twoim miejscu bałbym się skrytykować czy wyrazi negatywna opinie o zestawie kolegi patrząc na to co podlinkowałeś.

Dobrze, że wyedytowałeś, bo to co było pierwsze napisane to słabe było...

Ja się swoich opinii nie boję ani wstydzę, mało tego podlinkowałem rzeczy które znalazłem w 5 sekund. Zestawy owe są spójne wizualnie, a nie miszmasz na wędce jaki Varivas zaprezentował począwszy od kolorów (mało brakowało a cała paleta RGB się tam zmieściła ;) ), po materiały. Do tego Vańek, który sam w sobie piękny nie ratuję tego combo. Napisałem, że kolorystycznie i wizualnie prezentowany później przez jednego z kolegów  zestaw był po prostu ładniejszy (pomijam kategorie cenowe).

O walorach użytkowych wypowiedziałem się jasno, że raczej nie idą w parze z wyglądem :)

Edytowane przez nyny

Blanki spinningowe są nudne kolorystycznie, konserwatywne i nic nowego nie pojawia się na choryzoncie. Sam lubię burgund Talona, zieleń Rouge Rivera czy rainforesta PB. Szare, czarne blanki są bezpłciowe i wszystkie podobne do siebie. Muchowe szklaki np. Epic-a to jest coś ładnego i oryginalnego...

• Like 2

Blanki spinningowe są nudne kolorystycznie, konserwatywne i nic nowego nie pojawia się na choryzoncie. Sam lubię burgund Talona, zieleń Rouge Rivera czy rainforesta PB. Szare, czarne blanki są bezpłciowe i wszystkie podobne do siebie. Muchowe szklaki np. Epic-a to jest coś ładnego i oryginalnego...

Zawsze można przemalować , a obecnie coraz więcej firm daje opcje wyboru koloru ...  ;)  :)

Nudny  :D spinning trafił do mnie dziś, dzięki koledze @Koincydencja.

attachicon.gif Dialuna.jpg

attachicon.gif Dialuna2.jpg

Dialunki zawsze mi się podobały , choć ja akurat nie mam zbytnio dla nich zastosowań u siebie niestety . Ale fajną mają akcję , blanki wyglądają na mocno responsywne i mają bardzo ładną charakterystykę ugięcia , a masa 144 gram w dziesięciostopowym , uncjowym kiju robi wrażenie . Nawet jeśli ta japońska uncja różni się od amerykańskiej  ;) . Niech się gnie w sezonie po rękojeść !

• Like 3

Wiekszosc blankow jest kolorowana dlatego zeby ukryc jakosc mat niediciagniecia przy rolowaniu i cala reszte dziadostwa wszystkie topowe marki nie maluja blankow a naweruja zeby pokazac technologies

Raczej nie wszystkie np.St Croix malowany i coraz droższy.Talon też kolorowy.

Ja mialem na mysli topowe wedki a nie masowki mc works nie malowane, ripple Fisher tez gole,patriot ,Smith,synit, ever green to najdrozsza wedka na muskie i szczupaki na swiecie prawie 2000$ to w polsce bedzie pewnie z 10k pln. Kazda z tych firm startuje z pulapu cenowego 8-10 wiecej jak stcroix.Wiec st croix to taka raczej niska polka a o talonie to nawet szkoda gadac przy zestawieniu powyzszych firm

Edytowane przez sharkfishing
  • Like 4

Super sprawą jest to, że jest opcja zamówienia sobie czerwonych, złotych, kawasako-zielonych omotek do grafitowych blanków jest tylko i wyłącznie sprawą wędkarza zamawianego sobie wędkę. Kwestia fantazji i smaku inwestora [emoji106] działa tak samo jak klasyczne.

Ja wole klasyczne, ktoś inny fioletowe.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wędka zamówiona przez neta, uzbrojona w nowy systemem wydłużający rzuty.

Niestety nie jest to uszkodzenie w transporcie, wyjechała tak z fabryki co dobrze świadczy o kontroli jakości.

SG MPP2 2,51m 12-35g

ddd3fd787ae2385de854e61ee0a08968.jpeg

c270d790b3bf6fd082dc1d9af9e88f6e.jpeg

Edytowane przez Matiz992
  • Like 4

Wędka zamówiona przez neta, uzbrojona w nowy systemem wydłużający rzuty.

Niestety nie jest to uszkodzenie w transporcie, wyjechała tak z fabryki co dobrze świadczy o kontroli jakości.

SG MPP2 2,51m 12-35g

ddd3fd787ae2385de854e61ee0a08968.jpeg

c270d790b3bf6fd082dc1d9af9e88f6e.jpeg

Jakiej marki to sprzęt ?

No dobra, żeby nie było ;)

Możecie się powyżywać, moja odpowiedź na burzliwą dyskusję wyżej odnośnie pary V V. Dodam, że zestaw do podobnych zastosowań, w podobnych pieniądzach, blank też od skośnookich, nawet młynek z tej samej linii - a użytkowo to póki co nic co miałem w rękach nie ma do tego podjazdu.

post-47499-0-76864900-1582574142_thumb.jpg

Edytowane przez nyny
  • Like 4