nyny Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 (edytowane) Przemku , co to za kijek ?Blank MATAGI T-Russell TR80 Super Mebaru-L SGT, 0,4-3g, 240cm zrobiony na Torzitach. To od tego blanku zaczęła się moja miłość do mat rolowanych przez Matagi. Edytowane 24 Lutego 2020 przez nyny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Ja mialem na mysli topowe wedki a nie masowki mc works nie malowane, ripple Fisher tez gole,patriot ,Smith,synit, ever green to najdrozsza wedka na muskie i szczupaki na swiecie prawie 2000$ to w polsce bedzie pewnie z 10k pln. Kazda z tych firm startuje z pulapu cenowego 8-10 wiecej jak stcroix.Wiec st croix to taka raczej niska polka a o talonie to nawet szkoda gadac przy zestawieniu powyzszych firmTakie generalizowanie być może dobre jest na USA, natomiast już w Japonii kompletnie się nie sprawdza.Genialne technologicznie kije UFM, Souls Performance, Anglo&Company, Maire, M&N by wymienić tylko te od najważniejszych graczy, były lakierowane i nawet jeśli czasami tylko bezbarwnym- to jednak. Wiele modeli tych firm to kije produkowane w limitowanych do kilku-kilkunastu szt. seriach, więc nie ma mowy o masówce a ceny to przedział 1000-1500+ USD.Co do stcroix czy talona, to fakt- masówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Akurat wszystkie wedki ktore wymienilem sa Japonskie procz jednej synit i to sa kije robione w kilkunasy to kilkuset sztuk cala reszta sie zgadza czyli sa delikatnie pociagniete bezbarwnym lakierem,bo tam producent nie ma nic do ukrycia a cenowo chyba jeszcze wiecej np:patriot design ktora mam startuje od 2K wiekszosc mc work custom 1500 i w gore limitowany synit w 10 sztuk mam chyba nr 9 pewnie za pare lat jak bym zawolal 2-3k chetny by sie znalazl Wiec chyba sie sprawdza w japoni skoro je robia i maja wziecie plus czeka sie od kilku miesiecy w gore A najsmieszniejsze jest to wiekszosc tych blankow wedlug specyfikacji robi taki japonski,,st croix " Tenryu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 No dobra, żeby nie było Możecie się powyżywać, moja odpowiedź na burzliwą dyskusję wyżej odnośnie pary V V. Dodam, że zestaw do podobnych zastosowań, w podobnych pieniądzach, blank też od skośnookich, nawet młynek z tej samej linii - a użytkowo to póki co nic co miałem w rękach nie ma do tego podjazdu. Tym razem to twoja wędka czy znaleziona w google?Jeśli twoja to ładna Mi Matagi się łamały i nigdy więcej nie chcę.Poza tym twój blank jest do całkiem innych zastosowań. No i nie jest Full Glass Ogólnie zestaw schludny i klasyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Akurat wszystkie wedki ktore wymienilem sa Japonskie procz jednej synit i to sa kije robione w kilkunasy to kilkuset sztuk cala reszta sie zgadza czyli sa delikatnie pociagniete bezbarwnym lakierem,bo tam producent nie ma nic do ukrycia a cenowo chyba jeszcze wiecej np:patriot design ktora mam startuje od 2K wiekszosc mc work custom 1500 i w gore limitowany synit w 10 sztuk mam chyba nr 9 pewnie za pare lat jak bym zawolal 2-3k chetny by sie znalazlWiec chyba sie sprawdza w japoni skoro je robia i maja wziecie plus czeka sie od kilku miesiecy w goreA najsmieszniejsze jest to wiekszosc tych blankow wedlug specyfikacji robi taki japonski,,st croix " Tenryu Śledzę japoński rynek od jakichś 10 lat, więc co nieco wiem na ten temat.Rynek USA a zwłaszcza tamtejsi producenci nie interesują mnie właściwie wcale, bo tylko adaptują pomysły i technologie z JP. Mówię o tym, że jest naprawdę duża liczba modeli topowych kijów, które są lakierowane, bo cienka warstwa lakieru wcale nie ogranicza czułości kija w jakiś znaczący sposób.Może zwiększyć minimalnie wagę, ale nie wszędzie waga jest najważniejsza.Dla mnie parametry użytkowe kija muszą być uzupełnione pięknem wykonania.Pozostawienie gołego blanku oznacza oszczędności w produkcji (czas i środki) a w sumie pewną niechlujność,ale to kwestia gustu i smaku, które to każdy ma inne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Tym razem to twoja wędka czy znaleziona w google?Jeśli twoja to ładna Mi Matagi się łamały i nigdy więcej nie chcę.Poza tym twój blank jest do całkiem innych zastosowań. No i nie jest Full Glass Ogólnie zestaw schludny i klasyczny.Moja Osobiście ostatnią wędkę jaką połamałem to było z 10 lat temu.Na szklaka jaki by nie był już mnie nikt nigdy nie namówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Don pablo widocznie ci slabo sledzenie idzie bo jak juz mowilem wczesniej wszystkie wedki procz jednej to japonczyki 1000-2000 a i w gore ,ja moze bardziej urzywam jak sledze i to ciut dluzej jak 10 lat ale mniejsza o to dalej twierdze ze dobre blanki maja lakier bo nie maja co ukryc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 No już dobrze, dobrze kozaku zza oceanu. Na pewno masz najdłuższego...tzn. najdłuższą i najlepszą wędkę w całej okolicy. Nie zniżam się do oceniania innych i ich sposobów wędkowania.Każdy powinien znaleźć to co go satysfakcjonuje w swoim hobby.Mnie pochłaniają w zasadzie tylko pstrągi a przy okazji lubię łowić na sprzęt ładny, unikatowy i sprawdzający się w moich metodach.To bardzo odległa dziedzina od oceanicznego szarpania.Natomiast odnośnie lakierowania, po prostu nie masz racji w swoim uogólnieniu.Być może wędki na rynek USA, wytwórcy z JP traktują z lekką nonszalancją i nie przykładają wagi do detali i wykończenia- i tak bogate łosie ze stanów kupią, bo made in Japan.Na jdm wędki za poważne kwoty są dopieszczone tak, że często są dziełami sztuki- mają piękne lakierowanie, inserty często zdobią rzeźbienia i inkrustacje, są wstawiane elementy rogów (stag) etc.Gołe blanki i pianka, charakteryzują zwykłe narzędzia. Wg mnie brak im duszy, polotu i piękna.Jednak wiadomo - o gustach się nie dyskutuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) Masz rację nie dyskutuje się kazdy woli coś innego nie twierdzę że jestem lepszy ja lubię minimalizm i powiem Ci coś co pewnie uznasz mnie za wariata i pewnie po cichu nie tylko ty .Ja natomiast potrafiłem pisać tony e-maili i płacić przyjmijmy ze kary i to całkiem spore w firmach typu patriot, mc works lub synit tylko po to żeby nie mieć całej tej pstrokacizny na wedce w krotkich limitowanych seriach np:żeby nie miec tych wszystkich wyplatanek musiałem piersze dostać zgodę a później dopłacić 300$ i wiem ze mój razar pe6 jest jedyną wędką zrobiona tylko w czarnych omotkach z minimum srebrnej chyba wśród 10 które wyszly w tym segmencie mocy i myślę ze najprawdopodobniej jedyną z 40 w limitowanej seri podobne przeboje mialem z innymi producentami bo dla mnie wedka to narzędzie tj kombinerki śrubokręt młotek Nigdy nie miałem parcia na ozdoby wędkowe a wprost przeciwnie Wracając do meritum sprawy farba zawsze maskuje się niedociągnięcia i tyle. Uwierz mi przykladaja w Ameryce jest jeszcze większe jak w Polsce wieś tańczy i śpiewa z tą całą pstrokacizna ale ja tego nie lubię Edytowane 25 Lutego 2020 przez sharkfishing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Kamil ja nawet nie chce zeby mi ktokolwiek cos tlumaczyl jak komus nie pasuje moj styl pisania wystarczy nie czytac przynajmniej ja tak robie zamiast kogos pouczac choc tobie nawet to nie bardzo idzie zreszta wiesz co piszeszKamilowi chodzi o to, że Twój sposób pisania jest po prostu brakiem szacunku dla innych. Może w Stanach to standard i nie razi. Tutaj owszem tak - chyba już rok temu w jakimś wątku napisałem Ci, że czytać się tego nie da. Idąc Twoim tokiem myślenia mógłbym powiedzieć, że zamiast pisać tutaj "na odwal się" możesz pisać do własnego notatnika i nie śmiecić na forum słowotokiem, którego się nie da przeczytać i opowieściami o tym jakże drogim sprzęcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Shadteezy 12cm w tym trzy nowe kolory 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Shadteezy 12cm w tym trzy nowe kolorySuper !!!gratuluję zakupu !!!i fajnie się czyta opis i z przyjemnością ogląda się fotkę.....nie to co ta nawalanka słowna powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Ciekawe te gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Kolejne fanty do nowego projektu ... jeszcze live scope i mission complete 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Nigdy nie ma mission complete 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 "Jeszcze tylko" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Panowie, więcej szacunku dla Kolegów. Nie życzymy sobie "osobistych wycieczek" na forum, proszę takie tematy omawiać w wiadomościach prywatnych.Bruno, postaraj się pisać po polsku, stosując zasady gramatyki i interpunkcję. Rozumiem, że żyjesz w innym kraju, ale to żadna wymówka. Każdy może użyć systemowego słownika i zobaczyć błędy, a potem je poprawić. Uwierz, że wszyscy na tym skorzystają, Ty również.Ostatnia uwaga, tym razem do wszystkich uczestników dyskusji. Minimum szacunku i uwagi dla Kolegów wymaga, by w bezpośrednich odpowiedziach używać wielkich liter. Pisanie "per ty" jest zwyczajnie obraźliwe, postarajcie się odrobinę, proszę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Pewnie jak bym uzywal komputera z polskim edytorem to bym mi sam stawial przecinki niestety telefon nie ma takiej funkcji a ja mam dyslekcje od dziecka a 25 lat poza krajem wcale mi w tym nie pomoglo.Ja nie krytykuje nikogo, nie staram sie,, edukowac"jezeli o to nie pyta nie nazywam go snobem choc snobow we wszystkich spoloczenstwach nie brakuje czasami posiadam wiedze ktora nikt w Polsce nie ma i sie nia dziele pare osob sie o tym przekonalo mam czasami szanse urzywac czegos zanim wejdzie do produkcji i tez sie staram podzielic moja opinia i nie chodzi tu o to ze jaki to nie ja! poprostu mialem szczescie wpasc w powazne towarzystwo w fishing industry .I nie zamiezam nikogo przepraszac za brak interpunkcji nie zaczynam dziwnych tematow np motoryzacyjnych a ze odpowiem komu kto nawet nie wie co mowi trudno.A jak by Panowie wspomnieli ostatnie pretensje dotyczace mojego stylu pisania to latwo do tego wrocic chyba z 10 forumowiczow powiedzialo im to co ja powtozylem jeszcze raz ze jak chce sie zrozumiec to moj styl pisania nie jest problemem a jak nie pasuje to zawsze mozna ominac. I tyle w temacie 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 (edytowane) Jeden z coraz mniejszej grupy ludzi na forum którzy piszą o konkretach,konkretnie odpowiadaja na pytania,piszą ciekawe rzeczy to mu się do braku przecinków ........................Byle tak dalej. Grzeczniej proszę Edytowane 28 Lutego 2020 przez bartsiedlce 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 jestem tego samego zdania przeciez nikomu nie nawrzucal nikogo nie oplul a to ze piszac nie uzywa kropek...jego klawiatura jego sprawa ten kto umie czytac bankowo zrozumie kazdy jeden post 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 (edytowane) jestem tego samego zdania przeciez nikomu nie nawrzucal nikogo nie oplul a to ze piszac nie uzywa kropek...jego klawiatura jego sprawa ten kto umie czytac bankowo zrozumie kazdy jeden post Tak, a poza tem można zacytować i poprawić, wstawić znaki, w czynie społecznym PS Tez jestem dyslektykiem i nieraz oberwalo mi się tu Edytowane 28 Lutego 2020 przez Mariusz1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Tak, a poza tem można zacytować i poprawić, wstawić znaki, w czynie społecznym PS Tez jestem dyslektykiem i nieraz oberwalo mi się tu Dokladnie tak mialem w podstawowce tresc 5 ortografia 2 a jak sie nie mogla kobicina doszyfrowac to masz jej byl farmaceuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 (edytowane) Od Mefiego na testy, pierwsze wrażenie mega pozytywne, jak na PE 1.5 cieniutka Edytowane 28 Lutego 2020 przez maniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AN05 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 To jest wątek o nowo zkupionym sprzęcie! Jak ktoś ma problemy z ortografią, to niech wraca do podstawówki albo robi licencjat! Co tu się k..., dzieje???Admin takie posty(dyskusje)wywalić od razu. Piszemy po polsku, albo wcale. Kiedyś dysortografię leczyło się linijką.3 trzały w łapę i od razu wiadomo gdzie postawić przecinek. A tłumaczenie, że telefon tak podpowiedział, to żenada. Jeśli coś kumasz, ale lepiej czujesz się w obcym języku,to pisz po amerykańsku. Wszyscy zrozumieją i nie będą czepiać się . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 To jest wątek o nowo zkupionym sprzęcie! Jak ktoś ma problemy z ortografią, to niech wraca do podstawówki albo robi licencjat!Co tu się k..., dzieje???Admin takie posty(dyskusje)wywalić od razu. Piszemy po polsku, albo wcale. Kiedyś dysortografię leczyło się linijką.3 trzały w łapę i od razu wiadomo gdzie postawić przecinek. A tłumaczenie, że telefon tak podpowiedział, to żenada.Jeśli coś kumasz, ale lepiej czujesz się w obcym języku,to pisz po amerykańsku. Wszyscy zrozumieją i nie będą czepiać się . Szanowny Kolego, zanim popełnisz wpis nt zasad pisowni to upewnij się czy sam je rozumiesz i stosujesz. Pozostając w tym wątku, zdecydowanie bardziej wolę czytać wpisy kolegi @sharkfishing, jakkolwiek kaleczące zasady pisowni, ale wnoszące wiele ciekawych opinii i spostrzeżeń na rzadko dostępnym w naszym kraju poziomie doświadczenia, niż np. kolegi @SOB, który piękną, kwiecistą mową sieje hejt i obraża innych ku uciesze wąskiej grupki jemu podobnych radykałów. Szanownemu Panu Moderatorowi @bartsiedlce, pozwolę sobie zwrócić uwagę, że zgodnie z zasadami netykiety i regulaminem forum jerkbait.pl użytkownicy posługujący się pseudonimami zwracają się do siebie na "ty". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi