AN05 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Pewnie jak nie pasuje to zawsze mozna ominac. I tyle w temacieSorry! I missed your suggestion! Have a good time.Regards. To Woytec too!Have a good time boys! I missed it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 (edytowane) Poprawna pisownia to szacunek do kraju z jakiego się pochodzi albo w jakim się przebywa. Niestety w hameryce nie szanuję się innych nacji zbytnio ... O czym najlepiej świadczy fakt, że np. w echosondach zza oceanu nie zawsze są dostepne jednostki metryczne, dlatego wybaczcie koledze Rekinowi brak poprawnej polszczyzny choć dla chcącego ... Edytowane 28 Lutego 2020 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 (edytowane) Zaraz sezon się zacznie i przestanie Wam wszystko przeszkadzać. Tymczasem podziwiajcie mój nowy kijek ???? Edytowane 28 Lutego 2020 przez guciolucky 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Patrząc na to jednak z drugiej strony po co te wszystkie działy, tematy, moderatorzy-przecież można pisać jeden post pod drugim ,na wiele tematów.Jakiś porządek jest wskazany i nie mówię tu o pojedynczych przecinkach i kropkach,ale jak czyta się posty na pół strony i są napisane jednym ciągiem, to czasem trzeba się grubo zastanawiać co autor miał na myśli.A zamiast zasłaniać się dysgrafią ,dyslekcją itp. wystarczy się odrobinę postarać i wszyscy będą zadowoleni. :rolleyes: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 No dobra jeszcze jeden w takim razie... Nowy 20 letni 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Zaraz się sezon się zacznie i przestanie Wam wszystko przeszkadzać. Tymczasem podziwiajcie mój nowy kijek ???? IMG_20200228_214518.jpg IMG_20200228_214446.jpgGuciu co ten kijek może w praktyce? Czy to lżejsze uzupełnienie monstera? Czy zupełnie inna konstrukcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 @Woytec, często używam zwrotu "Panowie" rozpoczynając post do wielu uczestników. Muszę jednak przyznać Ci rację, że to jest swego rodzaju brak konsekwencji, w kolejnych zdaniach używam formuły "per Ty". Postaram się pamiętać o tym i zamienić zwrot "Panowie" na "Koledzy", chyba będzie bardziej odpowiedni.Dziękuję za zwrócenie mi uwagi. Jednak muszę odnieść się do wpisów na temat języka polskiego, gramatyki, ortografii i interpunkcji.Każdy może zasłonić się dysleksją, dysortografią, dys........czymś. Moim zdaniem nie jest wielkim problemem skorzystanie z prostej technologii słownika zainstalowanego w telefonie, czy edytora tekstu w komputerze. Pisanie 10 linijek tekstu bez interpunkcji, bez dzielenia zdań, bez polskich znaków itp, jest zwykłym lenistwem. Na tym zakończmy dyskusję, proszę. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Powiem Ci, że trochę może... i za specjalnie to on tam od monstera nie odstaje z mocą. Konstrukcja nieco inna, jeszcze mniej zbieżna, ugięcie trochę bardziej środkowe, jakby lżejszy i na pewno smuklejszy. U mnie jako boleniówka na belly boat z możliwością obskoczenia okoni na górkach wodnych. Myślę, że dla wielu byłaby to wypasiona pstrągówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Powiem Ci, że trochę może... i za specjalnie to on tam od monstera nie odstaje z mocą. Konstrukcja nieco inna, jeszcze mniej zbieżna, ugięcie trochę bardziej środkowe, jakby lżejszy i na pewno smuklejszy. U mnie jako boleniówka na belly boat z możliwością obskoczenia okoni na górkach wodnych. Myślę, że dla wielu byłaby to wypasiona pstrągówka...Dziękuję za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) Jednak muszę odnieść się do wpisów na temat języka polskiego, gramatyki, ortografii i interpunkcji.Każdy może zasłonić się dysleksją, dysortografią, dys........czymś. Moim zdaniem nie jest wielkim problemem skorzystanie z prostej technologii słownika zainstalowanego w telefonie, czy edytora tekstu w komputerze. Pisanie 10 linijek tekstu bez interpunkcji, bez dzielenia zdań, bez polskich znaków itp, jest zwykłym lenistwem. Na tym zakończmy dyskusję, proszę.Masz racje Bartek Maja racje rowniez koledzy, chcacy miec watek czysty bez "dyskusji o czyms innym"W praktyce jednak zachowujac transparentne zasady dla wszystkich trudno jest to jednoczesnie uzyskac.Pozwalam sobie mimo Twojej prosby o zakonczenie dyskusji jednak cos "doskrobac" do Twojej slusznej mysli bo sam jestem dysortografikiem i nie mam polskiej czcionki w moim PC-cie.Mimo to mozliwe jest by to co pisze chocby z szacunku do tych co to czytaja bylo zrozumiale, chocby przez mozliwosc edytowania i poprawienia "przekazu",- jesli ktos tego nie robi to znaczy ze albo nie potrafi albo mu sie nie chce,- dla mnie nie ma innej opcji.Wszyscy na forum chetnie ogladamy zdjecia Bruno z rybami o ktorch mozemy tylko snic, mysle tu zarowno o gatunkach jak i ich wielkosci.Jednoczesnie nie mozna uznac, ze doswiadczenie Bruno w lowieniu ryb z kategorii super ciezkiej jest samoistna wartoscia przykrywajaca dolegliwosci niedoboru jezykowago. Z powodu braku mozliwosci konfrontacji sa nieweryfikowalna prawda sama w sobie, nikt z tym nie dyskutuje bo osob majacych podobne doswiadczenia tu na forum nie mamy.Dlatego tez stosowanie uproszczenia na zasadzie on lowi wielkie ryby wiec ma racje jest jednak daleko przerysowane.Prawda jest taka ze lowiac taaaakie ryby ma doswiadczenia ktorych my nie mamy i tyle. To trzeba uzac i szanowac, to takze jest duza wartoscia dla forum.Mozemy i czesto powinnismy brac pod uwage jego uwagi bo plyna one nie z krecenia Stella w fotelu ale i to nie stawia go w roli greckiej Pytji.Powinnismy takze moim zdaniem byc nieco bardzei tolerancyjni dla osoby- polaka, ktora wychowala sie od dziecka w innym kraju i uzywajac polskich slow mysli w logice jezyka w ktorym sie wychowala. Trudnosc polega na tym, ze nie latwo jest balasowac na granicy absurdu wypowiedzi z absurdem uszczypliwosci adwersarzy...Kolejnym utrudnieniem jest takze to, ze w wymianie "uprzejmosci" i pragmatyczne uwagi zostaja zakwalifikowane do kategorii do ktorej nie naleza... Edytowane 29 Lutego 2020 przez Rheinangler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Nowy napęd [emoji570] Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) U mnie trochę skromniej, ale pokażę najciekawsze cukierki z ostatniej dostawy: Shad Rapy Sinking 5, 7, 8cm również w wersji Silver Plated. Countdown Irlandia w wersji Silver Plated. Zapodział się też jakiś Flat Rap Chrome, będzie jak znalazł na bolenia i sandacza Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Marca 2020 przez dante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Jest w końcu ileż można czekać Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Knob ma mocowanie A ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Na korby patrzę bez pociągu :-) ale ta wygląda fajnie :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Knob ma mocowanie A ?Chyba ,Mam taką nadzieję bo pączek wylatuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Na korby patrzę bez pociągu :-) ale ta wygląda fajnie :-)Wizualnie jest lepiej jak w 15 ' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Knob metalowy czy z kompozytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Knob metalowy czy z kompozytu?Pianka plus metal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Knob ma mocowanie A ? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 No dobra jeszcze jeden w takim razie... Nowy 20 letni IMG_20200228_224927.jpg IMG_20200228_224848.jpg IMG_20200228_224903.jpgHej Gucio.... nowy jak wyszedł 20 lat temu czy po odbudowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 TakCzyli ten podejdzie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Hej Gucio.... nowy jak wyszedł 20 lat temu czy po odbudowie..Odpoczywał 20 lat w kolekcji z której go pozyskałem a ostatnio Grzegorz Politowski przyspieszył go poprzez spolerowanie szczytówki i wymianę przelotek. Czeka do maja na debiut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Pół roku blank „dojrzewał” w pracowni, aż w końcu dostąpił zaszczytu uzbrojenia zgodnie z moim widzimisie I tak oto wyszło 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi