Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy nabytek.

MHX S871-2 By @Mekamil, waga 83g - wyszło rewelacyjnie - tak jak chciałem :)  przelotki Pacific Bay Minima 4,  szczytowa Fuji SIC, zaczep do przynęt, Fuji DPSM . Kamilu jeszcze raz wielkie dzięki.

Okuma Helios Gold 25 

Plecionka Kamatsu Techron 0,04 :)

Okuma wymieniona na Shimano Rarenium 1000FB Ci4+ :)

Mam pytanie czemu w Polsce bardzo dual osob buduje wedki w oparciu na mhx jest przeciez disk lepszych blanks jak mudhole ?

cena to raz a po drugie to niektóre blanki są bardzo fajne przy zachowaniu niskiej ceny :)

Edytowane przez cabage

Przybył król... :)

TKLC - 66MFX 1/8 - 3/4 oz 6-16 lb

IMGP1549_zpslp6ddzfy.jpg

IMGP1551_zpsg1vrgaqz.jpg

IMGP1553_zpsfklcn9op.jpg

IMGP1558_zps54whn25f.jpg

IMGP1551_zpsg1vrgaqz.jpg

IMGP1550_zpsgrij7qhs.jpg

Co do kija - nie mogłem sie powstrzymać - spakowałem parę pudełek i w droge nad najbliższa drogę. Kij na sucho szybki sztywny, na początku aż sie przestraszyłem 3/4 oz i taka pała ? Oplot wzmacniający kończy sie 4 przelotka od góry - jest moc. Pierwsze rzuty nieśmiało dolnym cw - 7 gramowa cykada jackalla leci bardzo swobodnie - rozkrecam multik i jest mega - kij musi jakoś oddawać energie przy rzucie - jest dobrze - zakładam coraz wieksze przynety ( koguty, eg faith 11,5 cm , rapa x rap 10 i 12 cm, gumy na bulletach i głowkach od 7 do 18 gram) i kończe na około 25-28 gramach - można rzucać i można prowadzić - choć to już chyba górna granica komfortu prowadzenia gumowych przynet - kij wspaniały poza korkiem który w japońcach woła o pomste do nieba :). Świetne przenosze drgań, wyważenie - top !! Czasem dochodze do wniosku że warto spedzać te godziny na japońskich licytacjach :)

I pare cudaków :)

IMGP1574_zpsuxualvmp.jpg

IMGP1572_zpsonwsr5ti.jpg

IMGP1570_zpsnop9kfmx.jpg

IMGP1571_zpse4e4legw.jpg

Pozdrawiam Michał :)

• Like 9

bardzo przyzwoity korek i ogólnie piękny stan, ciekaw jestem jak on się ma do Inspirare, który na sucho przy wymachu wydaje się kołkiem (również szczyt), a w rzucie i prowadzeniu, to zupełnie inna, genialna wędka, mam przeczucie , że stara szkoła jest czulsza

ps. czemu one miały TCS :(