Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Godski 9.8 KM to inna pojemność jak 9.9-15-20KM. Z 9.8 KM nic więcej nie zrobisz. Z 9.9 KM robisz 15KM A po zmianie modułu 20KM.

Fakt, zapomniałem że teraz na rynku są dwa silniki Tohatsu o mocy bliskiej 10 KM.

9,8 i 9,9 KM.

Pierwszy to 36-37 kg a drugi 43 kg (golasy z krótką stopą). 

Nie koniecznie można mieć lodke i ponton na przyczepie a i tak używać pontonu najczęściej. Ponton z przyczepą wazy 200kg w porownaniu do łódki ktora wazy tonę a morska ponad półtorej ściągam balon za sobą na tygodniu przez parę miesięcy w lecie w tygodniu zajadę przed pracą na 45min na ryby po pracy na godzinkę już kij z paliwem ale łódka zajechał bym transmisje a z pontonem samochod nawet nie czuję ze coś ciaga

• Like 1

Nie koniecznie można mieć lodke i ponton na przyczepie a i tak używać pontonu najczęściej. Ponton z przyczepą wazy 200kg w porownaniu do łódki ktora wazy tonę a morska ponad półtorej ściągam balon za sobą na tygodniu przez parę miesięcy w lecie w tygodniu zajadę przed pracą na 45min na ryby po pracy na godzinkę już kij z paliwem ale łódka zajechał bym transmisje a z pontonem samochod nawet nie czuję ze coś ciaga

Nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałem... Ale wystarczy zmienić auto na mocniejsze i już nie będziesz czuł różnicy:)

Auta mam wystarczająco mocne.Nie zrozumieliśmy się chodzi mi o to że jadąc do pracy jak np biorą ryby zabieram ponton wracam z pracy też wstępuje na ryby wszystko lekko i wystarczajaco w pojedynkę inaczej już jest z aluminiową 18 czy 21 z fiberglass jedna wazy prawie 1000lb druga prawie 3000 a ponton 450lb z wszystkimi gratami.Ciagajac ponton na krótkie wypady w pojedynkę kilka razu W tygodniu masz mniejsze zużycie paliwa a co najważniejsze samochodu.Plus ponton postawie pod płotem silnik i stoi a po lodke muszę śmigać do przechowalni