Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy zestaw do UL nie planowany,ale musiałem sprawdzić tą Qualie 2.29 2-7g 7lb. Pierwszy Delfin w moich rękach bardzo się obawiałem jak będzie pasował. A okazało się, że jest to najwygodniejszy uchyt jaki miałem w ręku, niestety mega brzydki ;)

Do wędki kupiłem Daiwe Revros LT 2000(niestety nie mieli, nic LT 2500) i linke YGK Egi Metal PE 0.4(mega linka w swojej cenie)

16070741_20200307_132441.jpg

W przyszłym tygoniu przyjdzie nieco niniejsza Qualia też w delfinów.

To nowy, skarlały model Baby Shada, ze zbrojeniem 120g, długość .. 22-25? Nie mierzyłem. Jeszcze formalnie nie jest dostępny, Maciek miał kilka pokazowo tylko.

A że wcześniej się zgadaliśmy, że moją ulubioną gumą na majowe łowy jest imitacja wylęgu/narybku przezroczysty ripperek z brokacikiem i delikatnym pomarańczem na ogonku ... dostałem w prezencie ????

• Like 1

Spoko, miałem Yamahę 9,9 o tej samej wadze i spytaj się Roberta jak w Danii z pomostu codziennie do łódki, praktycznie rzecz biorąc sam, zapinałem.

A od tego czasu mocy przybyło  :rolleyes: .

Robiłem już testy noszenia i jest dobrze.

Chińczyk 2T waży tylko 9 kg mniej przy mniejszej mocy ok. 15 KM i do tego oprócz kasy i wagi ma same minusy.

Możesz coś więcej o tych samych minusach  chińskich silników napisać. 

• Like 1

Możesz coś więcej o tych samych minusach  chińskich silników napisać. 

Oczywiście - 2t chińczyk kontra 4t Tohatsu.

- robienie mieszanek

- spalanie

- zapaszek

- głośność

- jakość i precyzja wykonania czyli Made in China no name praktycznie rzecz biorąc kontra Made in Japan

- dostępność części za parę lat

- moc w Chińczykach pewnie zawyżona

Plusy

- cena 

- waga

Oczywiście - 2t chińczyk kontra 4t Tohatsu.

- robienie mieszanek

- spalanie

- zapaszek

- głośność

- jakość i precyzja wykonania czyli Made in China no name praktycznie rzecz biorąc kontra Made in Japan

- dostępność części za parę lat

Plusy

- cena 

- waga

Dziękuje 

Szczerze mówiąc to myślałem ,że napiszesz ,że chińczyk nie pali .nie ciągnie  a szarpak w ręce zostaje , korbowody bokiem wychodzą i takie tam :)

Andrzeju ,bez urazy co do Twojej osoby i innych obecnych tu na forum.

Ale porównując nowego japońca 2T do tych pierwszych czterech punktów to nie ma żadnej różnicy Japan VS ChrL  

- jakość i precyzja wykonania czyli Made in China no name praktycznie rzecz biorąc kontra Made in Japan 

Można przyjąć ,że japan  wygrywa ale nikt z nas nie był i nie widział linii produkcyjnej storma czy też caprala i do końca nie wiemy czy jest to dokładnie to samo.

-- dostępność części za parę lat 

Tu trochę obawa na wyrost p.t. co to będzie jak to będzie  za jakiś czas.

W moim 2T 13,5 km myślę ,że nie. Ale patrząc na te mniejsze moce i ich śruby napędowe ,powiedzmy te 6 czy 7 km to pewnie tak.

Motorek masz fajny i niech przynosi  Ci wiele frajdy z użytkowania. 

• Like 3

Dziękuje 

Szczerze mówiąc to myślałem ,że napiszesz ,że chińczyk nie pali .nie ciągnie  a szarpak w ręce zostaje , korbowody bokiem wychodzą i takie tam :)

Andrzeju ,bez urazy co do Twojej osoby i innych obecnych tu na forum.

Ale porównując nowego japońca 2T do tych pierwszych czterech punktów to nie ma żadnej różnicy Japan VS ChrL  

- jakość i precyzja wykonania czyli Made in China no name praktycznie rzecz biorąc kontra Made in Japan 

Można przyjąć ,że japan  wygrywa ale nikt z nas nie był i nie widział linii produkcyjnej storma czy też caprala i do końca nie wiemy czy jest to dokładnie to samo.

W moim 2T 13,5 km myślę ,że nie. Ale patrząc na te mniejsze moce i ich śruby napędowe ,powiedzmy te 6 czy 7 km to pewnie tak.

Motorek masz fajny i niech przynosi  Ci wiele frajdy z użytkowania. 

Pytałeś o minusy chińskich silników to napisałem .

WYBACZ ALE W TYM PUNKCIE JAPAN WYGRYWA NA BANK.

ZA TO MAMY PEWNOŚĆ ŻE DO MARKOWYCH SILNIKÓW NIE BĘDZIE PROBLEMU. PRZY CHIŃCZYKACH JEST TO NIEWIADOMA.

Sprzedaż raczej niechętnie wchodzi w grę, no chyba że ktoś jest mistrzem w negocjacjach ;)

Szybko poszło zero negocjacji ;) Jedna propozycja i kijek już był dogadany. I tak stałem się posiadaczem kolejnej Quali w delfinie teraz padło na XJB702ML. Kijek ma być docelowo pod sandacza na lekko, czyli 5-15g plus guma. Mimo że blanki budżetowe. To poprzednia Qualia bardzo dobrze przekazuje brania i wszelki kontakt z przynęta, a nie co nasz chrust sklepowy. Aaa dzięki za miły gratis!

16094544_20200310_205237.jpg

16094545_20200310_205308.jpg

Edytowane przez zandermafija*SpinnigistaWT
  • Like 2