mlgi Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Kruz z Japan przyjechała? czy z Europy? mi na placie pisali ,że nie wysyłają do odwołania paczek do PL z powodu pandemii. jakieś obostrzeniaJuż wysyłają, dogadali się z DHL i jest całkiem szybko i tanio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Tez mnie czeka zakup aku przed sezonem jeszcze. Mialem jakiegoś AGM, ktory zmarł po 2 sezonach. Jeszcze troche zipie ale generalnie to juz szrot. Kupie Lifepo 4 i mam nadzieje, ze problemy sie skonczą. Gdzie kupowales swojego i jaka jest cena tych 100 ah ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Kruz z Japan przyjechała? czy z Europy? mi na placie pisali ,że nie wysyłają do odwołania paczek do PL z powodu pandemii. jakieś obostrzenia W Polsce kupowałem w zaprzyjaźnionym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Tez mnie czeka zakup aku przed sezonem jeszcze. Mialem jakiegoś AGM, ktory zmarł po 2 sezonach. Jeszcze troche zipie ale generalnie to juz szrot.Kupie Lifepo 4 i mam nadzieje, ze problemy sie skonczą. Gdzie kupowales swojego i jaka jest cena tych 100 ah ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPoszedł priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 U mnie również szał zakupów trwa. Po silniku 20 KM wpadł aku 100 Ah. IMG_20200420_114418.jpgNie myślałeś mimo wszystko o większym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Nie myślałeś mimo wszystko o większym?Nie, dokupię do tego jako rezerwę coś po UPS za 2-3 setki 80Ah i będzie git. Ale najpierw sprawdzę ten ile kilometrów i czasu w trollu wytrzyma. Będzie spory opór bo guma 4 metry i balony 50 cm pod wiatr mocny opór będą stawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 U mnie również szał zakupów trwa. Po silniku 20 KM wpadł aku 100 Ah. Po 2 tygodniach przymusowego urlopu jutro wracam to tyrania, a Ty Andrzej złośliwie musiałeś mi przypomnieć co mnie czeka od rana. Oj nieładnie nieładnie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Już wysyłają, dogadali się z DHL i jest całkiem szybko i taniomoja paczka z 12 marca wróciła do nich, zaproponowali mi DHL za kolejne 10 ojro, przy zakupach za 40 ojro to nie jest tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 moja paczka z 12 marca wróciła do nich, zaproponowali mi DHL za kolejne 10 ojro, przy zakupach za 40 ojro to nie jest tanioCzyli podali różnicę między przesyłką EMS/Air Mail a DHL. Chyba nie sądzisz, że będą serwować przesyłki kurierskie w cenie 6-7 dolarów?Ja zapłaciłem około 25$ (wcześniej Air Mail miałem za 7$) za przesyłkę o podobnej wartości. Za EMS liczą chyba 22$, więc różnica niewielka.To nie wina Japończyków, że Polska zablokowała przesyłki zagraniczne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 U mnie również szał zakupów trwa. Po silniku 20 KM wpadł aku 100 Ah. IMG_20200420_114418.jpg Zapomniałem wczoraj zapytać, czy wazyłeś ten akumulator, a jeśli tak, to ile naprawdę wazy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zapomniałem wczoraj zapytać, czy wazyłeś ten akumulator, a jeśli tak, to ile naprawdę wazy?14,9 kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Matagi Auriga Nuovo od Skalka, przedłużona do 1,98 m. Co ciekawe, waga pokazała 104-105 g, tyle samo co egzemplarz Adriana http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-122#entry2683422 pomimo cięższego o 5 g uchwytu. Waga wyrównała się zapewne przez brak tego drewnianego elementu na końcu dolnika i być może na korku, bo pozostałe komponenty są te same. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Smacznie zrobiona . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Pochwały należą się Rafałowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zapomniałem wczoraj zapytać, czy wazyłeś ten akumulator, a jeśli tak, to ile naprawdę wazy? 14,9 kgMoj LiFePo4 100Ah waży 11,1 kg za to rezerwa 120 AH żel 33 kg - masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Zestaw powstał głównie z myślą o trollingu żeby spróbować na poważnie tej metody. Jednak 1go spróbuję trochę porzucać.Shimano catana do 100g która była spinem, chiński multik z terkotką i ze zmienioną korbką Dość fajne robi to wrażenie:) Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Gadget 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Nic dodać nic ująć ... "krobka"! Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Dzisiaj kurier go przyniósł ???? pierwsze wrażenie po wyjęciu z pudełka wow ale lekki!!! Zaczynam kręcić i tu mega rozczarowanie ???? Aldebaran pracuje głośno i zdecydowanie ciężej niż moje daiwy. Multik rozebrałem i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to fabryczny smar, który już nie spełniał swojej roli- miał konsystencję gliny ???? odrazu wziąłem się za zmywanie tego czegoś z przekładni i pozostałych elementów. Aldek dostał nowy smar, łożyska potraktowałem oliwką, która była w zestawie(shimano bantam), łożyska szpulki także zakropiłem oliwką, która również była w zestawie(shimano bfs). Wodzik był z jednej strony oparty na tulejce, która wymieniłem na łożysko nierdzewne ezo. Teraz multik pracuje jak należy; cicho, lekko i płynnie ????Po obejrzeniu wnetrza tego shimaniaka stwierdzam ze nie jest wart tych pieniędzy i nie kupil bym go po raz kolejny. Mam nadzieje ze nad woda moje zdanie sie nieco odmieni 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Dzisiaj kurier go przyniósł pierwsze wrażenie po wyjęciu z pudełka wow ale lekki!!! Zaczynam kręcić i tu mega rozczarowanie Aldebaran pracuje głośno i zdecydowanie ciężej niż moje daiwy. Multik rozebrałem i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to fabryczny smar, który już nie spełniał swojej roli- miał konsystencję gliny odrazu wziąłem się za zmywanie tego czegoś z przekładni i pozostałych elementów. Aldek dostał nowy smar, łożyska potraktowałem oliwką, która była w zestawie(shimano bantam), łożyska szpulki także zakropiłem oliwką, która również była w zestawie(shimano bfs). Wodzik był z jednej strony oparty na tulejce, która wymieniłem na łożysko nierdzewne ezo. Teraz multik pracuje jak należy; cicho, lekko i płynnie Po obejrzeniu wnetrza tego shimaniaka stwierdzam ze nie jest wart tych pieniędzy i nie kupil bym go po raz kolejny. Mam nadzieje ze nad woda moje zdanie sie nieco odmieni img_20200425032828_IMG_20200424_114249_zmniejszamy_pl.jpg img_20200425032849_IMG_20200424_144411_zmniejszamy_pl.jpg Nie zazdroszcze zakupu Oby na lowisku sie wykazal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 W kołowrotku tej klasy wodzik ,, plastikowy" przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 W kołowrotku tej klasy wodzik ,, plastikowy" przeraża.A nas klientów w dzisiejszych czasach waga przeraża, oby waga jak najmniejsza była. Klient wymaga to producent robi... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Akurat tym "księżycem" poruszającym wodzik bym się nie przejmował. Przekładnia aluminiowa pomimo przełożenia 6.5:1 nie budzi zaufania. W wersji XG ząbki są zapewne mikroskopijnej wielkości. Moc hamulca 3.5kg przy maksymalnym ustawieniu i walką z grubym zwierzem pokaże co to warte. Ja wymieniłem dla płynniejszego startu filcową okładzinę hamulca na teflonową o tych samych rozmiarach. Spadła nieco siła hamowania ale to dla bezpieczeństwa przekładni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Akurat tym "księżycem" poruszającym wodzik bym się nie przejmował. Przekładnia aluminiowa pomimo przełożenia 6.5:1 nie budzi zaufania. W wersji XG ząbki są zapewne mikroskopijnej wielkości. Moc hamulca 3.5kg przy maksymalnym ustawieniu i walką z grubym zwierzem pokaże co to warte. Ja wymieniłem dla płynniejszego startu filcową okładzinę hamulca na teflonową o tych samych rozmiarach. Spadła nieco siła hamowania ale to dla bezpieczeństwa przekładniTo do rzucania tymi Twoimi pstragowymi swimbaitkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Dzisiaj kurier go przyniósł pierwsze wrażenie po wyjęciu z pudełka wow ale lekki!!! Zaczynam kręcić i tu mega rozczarowanie Aldebaran pracuje głośno i zdecydowanie ciężej niż moje daiwy. .. ...Wodzik był z jednej strony oparty na tulejce, która wymieniłem na łożysko nierdzewne ezo. Teraz multik pracuje jak należy; cicho, lekko i płynnie Po obejrzeniu wnetrza tego shimaniaka stwierdzam ze nie jest wart tych pieniędzy i nie kupil bym go po raz kolejny. Mam nadzieje ze nad woda moje zdanie sie nieco odmieni Akurat tym "księżycem" poruszającym wodzik bym się nie przejmował. Przekładnia aluminiowa pomimo przełożenia 6.5:1 nie budzi zaufania. W wersji XG ząbki są zapewne mikroskopijnej wielkości. Moc hamulca 3.5kg przy maksymalnym ustawieniu i walką z grubym zwierzem pokaże co to warte. Ja wymieniłem dla płynniejszego startu filcową okładzinę hamulca na teflonową o tych samych rozmiarach. Spadła nieco siła hamowania ale to dla bezpieczeństwa przekładniMyślę, że inżynierowie, to tak średnio brali pod uwagę siermiężne łowienie i walkę z grubym zwierzem, kiedy projektowali tę konstrukcję. Słyszałem o wyczynowcach, którzy nawet próbowali Aldebaranem łowić bolenie i nie wiedzieć czemu zarzynali przekładnię. Ale to ekstremalne przypadki.To nie jest konstrukcja do poskramiania dużych ryb. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Kupiłem to siemano na pstrągi pod moje gumy a więc max 12g będzie obsługiwać. Często łowię spuszczając gumę z prądem i multik przy tej technice wydaje się lepszym rozwiązaniem niż stała szpula. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi