Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Tez mnie czeka zakup aku przed sezonem jeszcze. Mialem jakiegoś AGM, ktory zmarł po 2 sezonach. Jeszcze troche zipie ale generalnie to juz szrot.

Kupie Lifepo 4 i mam nadzieje, ze problemy sie skonczą. Gdzie kupowales swojego i jaka jest cena tych 100 ah ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tez mnie czeka zakup aku przed sezonem jeszcze. Mialem jakiegoś AGM, ktory zmarł po 2 sezonach. Jeszcze troche zipie ale generalnie to juz szrot.

Kupie Lifepo 4 i mam nadzieje, ze problemy sie skonczą. Gdzie kupowales swojego i jaka jest cena tych 100 ah ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Poszedł priv. 

• Like 1

Nie myślałeś mimo wszystko o większym?

Nie, dokupię do tego jako rezerwę coś po UPS za 2-3 setki 80Ah i będzie git.

Ale najpierw sprawdzę ten ile kilometrów i czasu w trollu wytrzyma. Będzie spory opór bo guma  4 metry i balony 50 cm pod wiatr mocny opór będą stawiać.

moja paczka z 12 marca wróciła do nich, zaproponowali mi DHL za kolejne 10 ojro, przy zakupach za 40 ojro to nie jest tanio

Czyli podali różnicę między przesyłką EMS/Air Mail a DHL. Chyba nie sądzisz, że będą serwować przesyłki kurierskie w cenie 6-7 dolarów?

Ja zapłaciłem około 25$ (wcześniej Air Mail miałem za 7$) za przesyłkę o podobnej wartości. Za EMS liczą chyba 22$, więc różnica niewielka.

To nie wina Japończyków, że Polska zablokowała przesyłki zagraniczne...

• Like 1

Matagi Auriga Nuovo od Skalka, przedłużona do 1,98 m. Co ciekawe, waga pokazała 104-105 g, tyle samo co egzemplarz Adriana http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-122#entry2683422 pomimo cięższego o 5 g uchwytu. Waga wyrównała się zapewne przez brak tego drewnianego elementu na końcu dolnika i być może na korku, bo pozostałe komponenty są te same.

post-47501-0-73057200-1587489358_thumb.jpg   post-47501-0-67660000-1587489425_thumb.jpg

post-47501-0-82757400-1587489474_thumb.jpg   post-47501-0-51742900-1587489556_thumb.jpg

post-47501-0-83472300-1587489624_thumb.jpg   post-47501-0-26106800-1587489725_thumb.jpg

post-47501-0-50407800-1587489827_thumb.jpg

• Like 8

Zestaw powstał głównie z myślą o trollingu żeby spróbować na poważnie tej metody. Jednak 1go spróbuję trochę porzucać.

Shimano catana do 100g która była spinem, chiński multik z terkotką i ze zmienioną korbką

Dość fajne robi to wrażenie:)

post-49519-0-24985200-1587499223_thumb.jpg

post-49519-0-23135200-1587499232_thumb.jpg

Edytowane przez Gadget
  • Like 7

Dzisiaj kurier go przyniósł ???? pierwsze wrażenie po wyjęciu z pudełka wow ale lekki!!! Zaczynam kręcić i tu mega rozczarowanie ???? Aldebaran pracuje głośno i zdecydowanie ciężej niż moje daiwy. Multik rozebrałem i pierwsze co rzuciło  mi się w oczy to fabryczny smar,  który już nie spełniał swojej roli- miał konsystencję gliny ???? odrazu wziąłem się za zmywanie tego czegoś z przekładni i pozostałych elementów. Aldek dostał nowy smar, łożyska potraktowałem oliwką, która była w zestawie(shimano bantam), łożyska szpulki także  zakropiłem oliwką, która również była w zestawie(shimano bfs). Wodzik był z jednej strony oparty na tulejce, która wymieniłem na łożysko nierdzewne ezo. Teraz multik pracuje jak należy; cicho, lekko i płynnie ????Po obejrzeniu wnetrza tego shimaniaka stwierdzam ze nie jest wart tych pieniędzy i nie kupil bym go po raz kolejny. Mam nadzieje ze nad woda moje zdanie sie nieco odmieni 

post-58942-0-70636400-1587756579_thumb.jpg

post-58942-0-03532600-1587756599_thumb.jpg

• Like 10

Dzisiaj kurier go przyniósł pierwsze wrażenie po wyjęciu z pudełka wow ale lekki!!! Zaczynam kręcić i tu mega rozczarowanie Aldebaran pracuje głośno i zdecydowanie ciężej niż moje daiwy. Multik rozebrałem i pierwsze co rzuciło  mi się w oczy to fabryczny smar,  który już nie spełniał swojej roli- miał konsystencję gliny odrazu wziąłem się za zmywanie tego czegoś z przekładni i pozostałych elementów. Aldek dostał nowy smar, łożyska potraktowałem oliwką, która była w zestawie(shimano bantam), łożyska szpulki także  zakropiłem oliwką, która również była w zestawie(shimano bfs). Wodzik był z jednej strony oparty na tulejce, która wymieniłem na łożysko nierdzewne ezo. Teraz multik pracuje jak należy; cicho, lekko i płynnie Po obejrzeniu wnetrza tego shimaniaka stwierdzam ze nie jest wart tych pieniędzy i nie kupil bym go po raz kolejny. Mam nadzieje ze nad woda moje zdanie sie nieco odmieni 

Nie zazdroszcze zakupu :(

Oby na lowisku sie wykazal

Akurat tym "księżycem" poruszającym wodzik bym się nie przejmował. Przekładnia aluminiowa pomimo przełożenia 6.5:1 nie budzi zaufania. W wersji XG ząbki są zapewne mikroskopijnej wielkości. Moc hamulca 3.5kg przy maksymalnym ustawieniu i walką z grubym zwierzem pokaże co to warte. Ja wymieniłem dla płynniejszego startu filcową okładzinę hamulca na teflonową o tych samych rozmiarach. Spadła nieco siła hamowania ale to dla bezpieczeństwa przekładni

Akurat tym "księżycem" poruszającym wodzik bym się nie przejmował. Przekładnia aluminiowa pomimo przełożenia 6.5:1 nie budzi zaufania. W wersji XG ząbki są zapewne mikroskopijnej wielkości. Moc hamulca 3.5kg przy maksymalnym ustawieniu i walką z grubym zwierzem pokaże co to warte. Ja wymieniłem dla płynniejszego startu filcową okładzinę hamulca na teflonową o tych samych rozmiarach. Spadła nieco siła hamowania ale to dla bezpieczeństwa przekładni

To do rzucania tymi Twoimi pstragowymi swimbaitkami ?

Dzisiaj kurier go przyniósł pierwsze wrażenie po wyjęciu z pudełka wow ale lekki!!! Zaczynam kręcić i tu mega rozczarowanie Aldebaran pracuje głośno i zdecydowanie ciężej niż moje daiwy. .. 
...Wodzik był z jednej strony oparty na tulejce, która wymieniłem na łożysko nierdzewne ezo. Teraz multik pracuje jak należy; cicho, lekko i płynnie Po obejrzeniu wnetrza tego shimaniaka stwierdzam ze nie jest wart tych pieniędzy i nie kupil bym go po raz kolejny. Mam nadzieje ze nad woda moje zdanie sie nieco odmieni 

Myślę, że inżynierowie, to tak średnio brali pod uwagę siermiężne łowienie i walkę z grubym zwierzem, kiedy projektowali tę konstrukcję. Słyszałem o wyczynowcach, którzy nawet próbowali Aldebaranem łowić bolenie i nie wiedzieć czemu zarzynali przekładnię. Ale to ekstremalne przypadki.

To nie jest konstrukcja do poskramiania dużych ryb.

• Like 4