Guzu Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Kupiłem to siemano na pstrągi pod moje gumy a więc max 12g będzie obsługiwać. Często łowię spuszczając gumę z prądem i multik przy tej technice wydaje się lepszym rozwiązaniem niż stała szpula.Powodzenia, będę śledził z zainteresowaniem jak się to sprawdziło do Twoich zastosowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Miałem nie pisać ale nie mogę się powstrzymać. Szukałem kija pod lekkie łowienie woblerkami do max 5 gram. Łowienie z myślą o kleniach. Przeżuciłem kilka kiji. Nie było to, to czego szukałem. Popytałem ludzi i wybór padł na wędkę spod ręki Mekamila. Krótka wymiana wiadomości i zlecenie. Wędka ma być lekka i nie lecieć na ryj. Dobór uzbrojenia zostawiam Kamilowi. Ma być lekko i schludnie bez jakichś oczoje..ych wydziwień. Wędka dotarła trzy tygodnie temu. Dopiero dziś przeszła pierwszy test nad wodą. 270 cm długości, cw 5-18 gram. Wykonana na blanku muchowym. Pirwsze wrażenia niesamowite. Wykonanie to zielony blank, zielone nici. Minimalistyczny wygląd- uchwyt plus lekkie wstawki korka do tego 11 przelotek. Teraz o kiju. Jest idealnie taki jak sobie wyobrażałem. 123 gramy wagi. Z kołowrotkiem 4000 idealnie się wyważa. Woblerki 3 gramowe katapultuje na niebotyczne odległości. Klenia niebyło ale były dwie inne rybki (z racji okresu ochronnego nie wstawiam). Kij pracuje pod rybką idealnie. Spadów nie będzie. Jeszcze raz podziękowania dla Kamila. Kij taki jak opisywał że będzie. Nic nie klika nic nie przeszczy. Cw kija prawidłowe. No i ta praca blanku przy wyrzucie. BAJKA. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Miałem nie pisać ale nie mogę się powstrzymać. Szukałem kija pod lekkie łowienie woblerkami do max 5 gram. Łowienie z myślą o kleniach. Przeżuciłem kilka kiji. Nie było to, to czego szukałem. Popytałem ludzi i wybór padł na wędkę spod ręki Mekamila. Krótka wymiana wiadomości i zlecenie. Wędka ma być lekka i nie lecieć na ryj. Dobór uzbrojenia zostawiam Kamilowi. Ma być lekko i schludnie bez jakichś oczoje..ych wydziwień. Wędka dotarła trzy tygodnie temu. Dopiero dziś przeszła pierwszy test nad wodą. 270 cm długości, cw 5-18 gram. Wykonana na blanku muchowym. Pirwsze wrażenia niesamowite. Wykonanie to zielony blank, zielone nici. Minimalistyczny wygląd- uchwyt plus lekkie wstawki korka do tego 11 przelotek. Teraz o kiju. Jest idealnie taki jak sobie wyobrażałem. 123 gramy wagi. Z kołowrotkiem 4000 idealnie się wyważa. Woblerki 3 gramowe katapultuje na niebotyczne odległości. Klenia niebyło ale były dwie inne rybki (z racji okresu ochronnego nie wstawiam). Kij pracuje pod rybką idealnie. Spadów nie będzie. Jeszcze raz podziękowania dla Kamila. Kij taki jak opisywał że będzie. Nic nie klika nic nie przeszczy. Cw kija prawidłowe. No i ta praca blanku przy wyrzucie. BAJKA. 20200426_123641_copy_1376x2832.jpg 20200426_123721_copy_1376x668.jpg 20200426_123729_copy_1376x2832.jpg 20200426_130355_copy_1376x2832.jpg 20200426_130402_copy_1376x2832.jpg 20200426_125214_copy_1376x2832.jpgDlaczego pod taki kijek podpinasz młynek klasy 4000? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Dlaczego pod taki kijek podpinasz młynek klasy 4000?Nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Do krótkich kijów używam 2000 do dłuższych 3000 a powyżej 260 cm kołowrotków 4000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Do krótkich kijów używam 2000 do dłuższych 3000 a powyżej 260 cm kołowrotków 4000.Jak sie Tobie dobrze tak łowi to spoko.Ja na ten przykład dzisiaj kijem 275 do 14gr operowałem młynkiem wielkości 2500 Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez nyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Na jakim blanku muchowym jest zrobiony ten spin i ile Cię wyszedł$$$ ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Nowa antenka do kolekcji od Restaffine, tym razem trafił się night, u mnie będzie poppingował bolenie ale ze względu na czułość, od czasu do czasu, opuszczę nim Hermesa żeby poczuć w dłoni jak chrupią zęby na kotwicach... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Coś pięknego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 @Gucio: zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rando Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Najnowsza zabawka: Alphas CT SV 6.3 na Poison Adrena Tour Versatile. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez Rando 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Drugie podejście do ''sękatego kija ''!Ktoś mi ostatnio powiedział, że to dobry kierunek... -zobaczymy! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Drugie podejście do ''sękatego kija ''!Ktoś mi ostatnio powiedział, że to dobry kierunek... -zobaczymy! 20200429_152240.jpg 20200429_152312.jpgMoim zdaniem zły wybór na początek. Łatwiej okiełznać niski profil z magnetykiem na początek np. Tatulę .Też zaczynałem z C3/C4 i nie wspominam tego dobrze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Co to za kij? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Moim zdaniem zły wybór na początek. Łatwiej okiełznać niski profil z magnetykiem na początek np. Tatulę .Też zaczynałem z C3/C4 i nie wspominam tego dobrze. Dziwne. Musiałeś się słabiutko przykładać :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Co to za kij?Wygląda na Mikado Specialized 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbiku Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) jakie macie sposoby na dezinformacje żon o faktycznych cenach zakupów?Ja np. podaję adres do sąsiada jeśli ma być za pobraniem Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez Zbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Wygląda na Mikado SpecializedTak ,dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 jakie macie sposoby na dezinformacje żon o faktycznych cenach zakupów?Ja np. podaję adres do sąsiada jeśli ma być za pobraniemPrzelew na poczcie i paczkomat jak już trzeba troszkę zakupy zamaskować ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Ja swojej mówię że zawszę wygrałem na zawodach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) . Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez Pumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) No to macie przej.... Ja zamawiam i otwieram przy żonie. Jak trzeba to sama jedzie po paczki. Wydaje mi się to normalne.I oczywiście zna wszystkie ceny???? Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez kondzio 77 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 No to macie przej.... Ja zamawiam i otwieram przy żonie. Jak trzeba to sama jedzie po paczki. Wydaje mi się to normalne.I oczywiście zna wszystkie ceny[emoji6]No raczej. Nie chce być niemiły dla niektórych panów którzy nie mają takiego komfortu jak my. Jeśli kobieta nie rozumie co to znaczy pasja, hobby albo nawet i drugie życie to raczej jest z nią coś nie tak, bądź po prostu nie ma własnego zainteresowania Współczuje wam z całego serca, że musicie się maskować, ukrywać zakupione towary choć... śmiem wątpić, że paru z was wydaje jej pieniążki... :-) ( dlatego trzeba się ukrywać, hehe ) T/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Moja zona jest pewnie jedna z nie licznych blonde w Chicago ktora wie ile co kosztuje i strasznie jej to nie pasowalo bo pewnie wolala by,,maly domek w bieszczadach "????zaczela nabonkiwac albo ryby polowania lodki albo ja. Wiec szybciutko sie do tego ustosunkowalem i stwierdzilem ze bedzie mi jej brakowac i takim cudownym sposobem zmienila kobicina zdanie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Mam i ja [emoji5] Lew's Super Duty 300☺Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 No raczej.Nie chce być niemiły dla niektórych panów którzy nie mają takiego komfortu jak my.Jeśli kobieta nie rozumie co to znaczy pasja, hobby albo nawet i drugie życie to raczej jest z nią coś nie tak, bądź po prostu nie ma własnego zainteresowania Współczuje wam z całego serca, że musicie się maskować, ukrywać zakupione towary choć... śmiem wątpić, że paru z was wydaje jej pieniążki... :-) ( dlatego trzeba się ukrywać, hehe ) T/Miałem chwilę, ale dosłownie chwilę w życiu, taki moment, że wymyśliłem jakąś dziwną cenę z kapelusza za kołowrotek. To było tak żenujące, że do dzisiaj mi wstyd.Teram mam listę "grubych" rzeczy z cenami na pulpicie mojego laptopa. Ania wie co to i po co, raz na to spojrzała i uśmiecham na twarzy stwierdziła, że nie jestem normalny.Jak znajdę się po niewłaściwej stronie trawnika to będzie miała na waciki ... Zresztą ona nigdy nie pyta czy mi to potrzebne czy nie ani nie stara się nawet próbować wypytywać ile co kosztuje tak samo ja nie pytam czy jej zakupy są potrzebne. Czasem popuka się w głowę jak widzi, że przyszła kolejna paczka.Budżet domowy nigdy nie cierpiał na moim hobby 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi