Skocz do zawartości

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

Esox1999

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem to siemano na pstrągi pod moje gumy a więc max 12g będzie obsługiwać. Często łowię spuszczając gumę z prądem i multik przy tej technice wydaje się lepszym rozwiązaniem niż stała szpula.

Powodzenia, będę śledził z zainteresowaniem jak się to sprawdziło do Twoich zastosowań

Miałem nie pisać ale nie mogę się powstrzymać. Szukałem kija pod lekkie łowienie woblerkami do max 5 gram. Łowienie z myślą o kleniach. Przeżuciłem kilka kiji. Nie było to, to czego szukałem. Popytałem ludzi i wybór padł na wędkę spod ręki Mekamila. Krótka wymiana wiadomości i zlecenie. Wędka ma być lekka i nie lecieć na ryj. Dobór uzbrojenia zostawiam Kamilowi. Ma być lekko i schludnie bez jakichś oczoje..ych wydziwień.

Wędka dotarła trzy tygodnie temu. Dopiero dziś przeszła pierwszy test nad wodą. 270 cm długości, cw 5-18 gram. Wykonana na blanku muchowym. Pirwsze wrażenia niesamowite. Wykonanie to zielony blank, zielone nici. Minimalistyczny wygląd- uchwyt plus lekkie wstawki korka do tego 11 przelotek.

Teraz o kiju. Jest idealnie taki jak sobie wyobrażałem. 123 gramy wagi. Z kołowrotkiem 4000 idealnie się wyważa. Woblerki 3 gramowe katapultuje na niebotyczne odległości. Klenia niebyło ale były dwie inne rybki (z racji okresu ochronnego nie wstawiam). Kij pracuje pod rybką idealnie. Spadów nie będzie. Jeszcze raz podziękowania dla Kamila. Kij taki jak opisywał że będzie. Nic nie klika nic nie przeszczy. Cw kija prawidłowe. No i ta praca blanku przy wyrzucie. BAJKA.

post-61648-0-22165100-1587902677_thumb.jpg

post-61648-0-25422100-1587902709_thumb.jpg

post-61648-0-30427700-1587902733_thumb.jpg

post-61648-0-06055100-1587902766_thumb.jpg

post-61648-0-55825600-1587902792_thumb.jpg

post-61648-0-13919900-1587902823_thumb.jpg

• Like 11

Miałem nie pisać ale nie mogę się powstrzymać. Szukałem kija pod lekkie łowienie woblerkami do max 5 gram. Łowienie z myślą o kleniach. Przeżuciłem kilka kiji. Nie było to, to czego szukałem. Popytałem ludzi i wybór padł na wędkę spod ręki Mekamila. Krótka wymiana wiadomości i zlecenie. Wędka ma być lekka i nie lecieć na ryj. Dobór uzbrojenia zostawiam Kamilowi. Ma być lekko i schludnie bez jakichś oczoje..ych wydziwień.

Wędka dotarła trzy tygodnie temu. Dopiero dziś przeszła pierwszy test nad wodą. 270 cm długości, cw 5-18 gram. Wykonana na blanku muchowym. Pirwsze wrażenia niesamowite. Wykonanie to zielony blank, zielone nici. Minimalistyczny wygląd- uchwyt plus lekkie wstawki korka do tego 11 przelotek.

Teraz o kiju. Jest idealnie taki jak sobie wyobrażałem. 123 gramy wagi. Z kołowrotkiem 4000 idealnie się wyważa. Woblerki 3 gramowe katapultuje na niebotyczne odległości. Klenia niebyło ale były dwie inne rybki (z racji okresu ochronnego nie wstawiam). Kij pracuje pod rybką idealnie. Spadów nie będzie. Jeszcze raz podziękowania dla Kamila. Kij taki jak opisywał że będzie. Nic nie klika nic nie przeszczy. Cw kija prawidłowe. No i ta praca blanku przy wyrzucie. BAJKA.

20200426_123641_copy_1376x2832.jpg

20200426_123721_copy_1376x668.jpg

20200426_123729_copy_1376x2832.jpg

20200426_130355_copy_1376x2832.jpg

20200426_130402_copy_1376x2832.jpg

20200426_125214_copy_1376x2832.jpg

Dlaczego pod taki kijek podpinasz młynek klasy 4000?

• Like 1

Nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Do krótkich kijów używam 2000 do dłuższych 3000 a powyżej 260 cm kołowrotków 4000.

Jak sie Tobie dobrze tak łowi to spoko.

Ja na ten przykład dzisiaj kijem 275 do 14gr operowałem młynkiem wielkości 2500 :)

Edytowane przez nyny

Drugie podejście do ''sękatego kija ''!

Ktoś mi ostatnio powiedział, że to dobry kierunek... -zobaczymy!

attachicon.gif 20200429_152240.jpg

attachicon.gif 20200429_152312.jpg

Moim zdaniem zły wybór na początek. Łatwiej okiełznać niski profil z magnetykiem na początek np. Tatulę .

Też zaczynałem z C3/C4 i nie wspominam tego dobrze. 

• Like 2

No to macie przej....

Ja zamawiam i otwieram przy żonie. Jak trzeba to sama jedzie po paczki.

Wydaje mi się to normalne.

I oczywiście zna wszystkie ceny[emoji6]

No raczej.

Nie chce być niemiły dla niektórych panów którzy nie mają takiego komfortu jak my.

Jeśli kobieta nie rozumie co to znaczy pasja, hobby albo nawet i drugie życie to raczej jest z nią coś nie tak, bądź po prostu nie ma własnego zainteresowania :D

Współczuje wam z całego serca, że musicie się maskować, ukrywać zakupione towary choć... śmiem wątpić, że paru z was wydaje jej pieniążki... :-) ( dlatego trzeba się ukrywać, hehe )

T/

• Like 2

Moja zona jest pewnie jedna z nie licznych blonde w Chicago ktora wie ile co kosztuje i strasznie jej to nie pasowalo bo pewnie wolala by,,maly domek w bieszczadach "????zaczela nabonkiwac albo ryby polowania lodki albo ja. Wiec szybciutko sie do tego ustosunkowalem i stwierdzilem ze bedzie mi jej brakowac i takim cudownym sposobem zmienila kobicina zdanie

• Like 8

No raczej.

Nie chce być niemiły dla niektórych panów którzy nie mają takiego komfortu jak my.

Jeśli kobieta nie rozumie co to znaczy pasja, hobby albo nawet i drugie życie to raczej jest z nią coś nie tak, bądź po prostu nie ma własnego zainteresowania :D

Współczuje wam z całego serca, że musicie się maskować, ukrywać zakupione towary choć... śmiem wątpić, że paru z was wydaje jej pieniążki... :-) ( dlatego trzeba się ukrywać, hehe )

T/

Miałem chwilę, ale dosłownie chwilę w życiu, taki moment, że wymyśliłem jakąś dziwną cenę z kapelusza za kołowrotek. To było tak żenujące, że do dzisiaj mi wstyd.

Teram mam listę "grubych" rzeczy z cenami na pulpicie mojego laptopa. Ania wie co to i po co, raz na to spojrzała i uśmiecham na twarzy stwierdziła, że nie jestem normalny.

Jak znajdę się po niewłaściwej stronie trawnika to będzie miała na waciki ...

Zresztą ona nigdy nie pyta czy mi to potrzebne czy nie ani nie stara się nawet próbować wypytywać ile co kosztuje tak samo ja nie pytam czy jej zakupy są potrzebne. Czasem popuka się w głowę jak widzi, że przyszła kolejna paczka.

Budżet domowy nigdy nie cierpiał na moim hobby

• Like 6